Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Ο Μπακογλίδης για την αθλιότητα στο Κόδρα

Στον Alpha 96,5 μίλησε ο Θεοδόσης Μπακογλίδης, δήμαρχος Καλαμαριάς, για την παραπομπή στη Δικαιοσύνη σχετικά με τη συγκέντρωση σκουπιδιών και την ελλιπή συντήρηση, στο στρατόπεδο Κόδρα. 


«Στο δήμο δεν ανήκει ούτε ένα τ.μ. Παρ’ όλα αυτά, καλείται να καθαρίζει έναν χώρο αφύλαχτο που τον έχει παρατήσει το ίδιο το δημόσιο και το υπουργείο Πολιτισμού. Σε πρώτη φάση ζητήσαμε μία προγραμματική σύμβαση ώστε κάθε φορέας να κάνει κάτι. Στον ανοιχτό αυτό χώρο μπορεί να μπει οποιοσδήποτε, να μείνει το βράδυ, να κάνει οτιδήποτε.

Ωστόσο, εμείς κάθε περίπου δέκα μέρες στέλνουμε υπηρεσίες και καθαρίζουν το χώρο ενώ δεν υπάρχει καθεστώς απ’ τους φορείς που είναι και οι ιδιοκτήτες»,
εξήγησε ο κ. Μπακογλίδης.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς αναφέρθηκε και στο παράνομο κυνοκομείο που λειτουργεί εκεί. «Οι δήμοι
είναι υπεύθυνοι για τα αδέσποτα ζώα, όχι για τα δεσποζόμενα ή για τα κυνοκομεία. Εφόσον γκρεμιστεί το κυνοκομείο, ο δήμος με τις υπηρεσίες του θα απομακρύνει τα αδέσποτα ζώα καθώς και μέσω του ΣΥΠΠΑΖΑΘ. Είναι θέμα χρόνου να κατέβουμε στην Αθήνα και να ξαναθέσουμε το ζήτημα αυτό».

Tι λέει η αντιπολίτευση

Ο Μανώλης Λαμτζίδης, επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς μίλησε στον Alpha 96,5 για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο στρατόπεδο Κόδρα, με αποτέλεσμα την παραπομπή του δήμου Καλαμαριάς στη Δικαιοσύνη.

«Τα μπάζα και τα κλαριά που υπάρχουν τα άφησε ο ίδιος ο δήμος με τις υπηρεσίες του. Μόλις αντιδράσαμε, τα μάζεψε και τα μετέφερε αλλού. Δεν υπάρχει πολιτική διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Ο δήμος αποποιείται των ευθυνών του και αυτό δεν είναι σωστό. Πρέπει να απομακρύνει όλα τα αδέσποτα ζώα», σχολίασε ο κ. Λαμτζίδης.

Ο δήμος έπρεπε να κάνει καταγγελίες προς τους αγνώστους που καταστρέφουν το χώρο του στρατοπέδου, όπως είπε ο Μανώλης Λαμτζίδης, και επιπλέον, να γίνει μία σύσκεψη όλων των φορέων, προκειμένου να διεκδικηθεί συνολικά η επανάκτηση της ιδιοκτησίας του στρατοπέδου Κόδρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου