Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ειδικός στην Καινοτομία σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Η Διεθνώς Καταξιωμένη Ισραηλινή Ειδικός στην Καινοτομία, Nava Swersky, ξεκινά σήμερα επίσκεψη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Σήμερα (31/3/2015) η διεθνώς καταξιωμένη Ισραηλινή ειδικός στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, κυρία Nava Swersky-Sofer, ξεκινά τριήμερη επίσκεψη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου θα μιλήσει στην Ημέρα Επιχειρηματικότητας Αλέξανδρος Ωνάσης , θα συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους, επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς, και θα πραγματοποιήσει διαλέξεις και εργαστήρια. Η επίσκεψή της διοργανώνεται από την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, η Nava Swersky θα είναι μια εκ των κύριων ομιλητών στην Ημέρα Επιχειρηματικότητας Αλέξανδρος Ωνάσης στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών σήμερα με θέμα: "Scale Up: Ποιο είναι το επόμενο βήμα μιας νεοφυούς επιχείρησης;" Θα συναντηθεί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Κώστα Φωτάκη, καθώς και με τον κ. Χάρη Μακρυνιώτη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Endeavor Greece, έναν διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό που στηρίζει υποσχόμενους επιχειρηματίες. Η Nava Swersky θα κάνει επίσης ένα εργαστήριο στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) μαζί με το InnovAthens, τον κόμβο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, ενώ θα επισκεφθεί και την θερμοκοιτίδα Egg – Enter-Grow της Eurobank και του Corallia, της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών. Επιπλέον, θα έχει συνάντηση με καθηγητές του τμήματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνίου.

Στη Θεσσαλονίκη, η Ισραηλινή ειδικός θα γίνει δεκτή από τον Δήμαρχο, κ. Ιωάννη Μπουτάρη. Θα έχει συνάντηση στο Δήμο με ηγέτες της καινοτομίας και του επιχειρηματικού κόσμου της πόλης, μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι του ΣΕΒΕ (του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας). Επιπρόσθετα, θα συναντηθεί με τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, κ. Περικλή Μήτκα ενώ θα συναντηθεί με καθηγητές και θα πραγματοποιήσει εργαστήριο στο Πανεπιστήμιο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της κυρίας Swersky, η Πρέσβυς του Ισραήλ, κυρία Irit Ben-Abba, συνδιοργανώνει δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις – μία σε συνεργασία με τον οργάνωση "I for U" που προωθεί την επιχειρηματικότητα μεταξύ των γυναικών, και άλλη μία με την ελληνική θερμοκοιτίδα FOUND.ATION και το Fortune Greece (οικονομικό περιοδικό και ιστοσελίδα) για ηγέτες της επιχειρηματικής κοινότητας και νέους επιχειρηματίες νεοφυών επιχειρήσεων. Και στις δύο εκδηλώσεις, η Nava Swersky θα μιλήσει για την "Εμπορευματοποίηση της Καινοτομίας."

Η Nava Swersky είναι Πρόεδρος της International Commercialisation Alliance και Ιδρυτής και Πρόεδρος της Nano-Israel. Είναι μια πολυτάλαντη γυναίκα, επιχειρηματίας, ανώτερο στέλεχος εταιριών και επενδυτικών κεφαλαίων και ειδικός στην καινοτομία-τεχνολογία με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας. Μεταξύ του 2005-2009 διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Tissum, της εταιρείας εκμετάλλευσης τεχνολογίας του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ. Έχει εργαστεί για πολλά χρόνια σε κορυφαίες παγκόσμιες εταιρείες επενδυτικού κεφαλαίου (VCs) στην Καλιφόρνια και το Ισραήλ, ενώ εργάστηκε στα διοικητικά συμβούλια πολλών εταιριών τεχνολογίας εισηγμένες στο NASDAQ και το Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ (TASE). Μεταξύ άλλων, είναι σύμβουλος της Ισραηλινής Κυβέρνησης για θέματα καινοτομίας και διεθνών συνεργασιών στην έρευνα και ανάπτυξη, σύμβουλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης για την Πνευματική Ιδιοκτησία του ΟΗΕ (WIPO), ενώ είναι η εκπρόσωπος του Ισραήλ στην Συμβουλευτική Επιτροπή του ΟΟΣΑ για τις Επιχειρήσεις και την Βιομηχανία, στην επιτροπή νανοτεχνολίας και του δικτύου ανάπτυξης/καινοτομίας.

Η κυρία Swersky σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ ενώ κατέχει πτυχίο MBA από την Σχολή Επιχειρήσεων IMD της Ελβετίας και διπλώματα από την Σορβόνη (Παρίσι), το Ινστιτούτο Goethe (Μόναχο) και το Ινστιτούτο Trentino (Ιταλία). Έχει δώσει διαλέξεις για την καινοτομία στον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Δανία και το Καζαχστάν και σε άλλα μέρη ανά τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου