Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Ο Τσίπρας θα καλέσει την αντιπολίτευση να πει αν συμφωνεί με τα μέτρα που παίρνει

Με τα μέτρα που παίρνεις, όλοι συμφωνούν Αλέξη, με τα μέτρα που δεν παίρνεις είναι το πρόβλημα. Ο λαός σε ψήφισε, όχι για να δώσεις ελεημοσύνη σε μερικά φτωχαδάκια, αλλά για να ....

φορολογήσεις τους ολιγάρχες. Μέχρι τώρα δεν έκανες τίποτε και δείχνεις ότι δεν θα κάνεις τίποτε. Έπεσες στην παγίδα που πέφτουν όλοι "να αφήνουμε να αιωρείται ότι θα στριμώξουμε τους μιντιάρχες, για να μας φοβούνται". Δεν μας εξήγησες π.χ. πώς ακριβώς θα συνεισφέρει περισσότερα στον προϋπολογισμό το μιντιακό συγκρότημα Χατζηνικολάου. Πρακτικά, σε ευρώ, όχι σε φανφάρες. Δε βλέπουμε τους "νταβατζήδες" να βάζουν το χέρι στην τσέπη. Όλο μέλι-μέλι κι από τηγανίτα τίποτε.
Ο κόσμος που πλήρωσε πέρυσι 1.500 ευρώ εφορία, προσδοκά να πληρώσει φέτος 1.200 και τα 300 να τα πάρεις από τους "ολιγάρχες". Δεν βλέπουμε όμως κανέναν ολιγάρχη να ιδρώνει. Μαθαίνουμε ότι όλα τα κανάλια θα δηλώσουν φέτος ζημίες και δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ φόρο. Άντε να δούμε, πώς ακριβώς θα κάνεις τον Μπόμπολα, τον Κοντομηνά, τη Γιάννα Αγγελοπούλου, τον Κυριακού κ.λ.π. να πληρώσουν φόρους.
Η υπομονή του κόσμου τελειώνει. Δεν μπορείς να κοροϊδεύεις το λαό για πολύ ακόμη. 
Σε όποιο καφενείο κι αν πας θα ακούσεις την ίδια μουρμούρα, που σε λίγο θα γίνει κραυγή "τι γίνεται με τον Τσίπρα; πότε θα φορολογήσει τους καναλάρχες, τους εφοπλιστές και τους εκδότες, όπως μας έλεγε προεκλογικά, τότε που τον πήραμε από το 3% και τον πήγαμε στο 36%;"


Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου στη Βουλή, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, στην αυριανή συζήτηση στην Ολομέλεια αναμένεται να καλέσει τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν στο αν συμφωνούν ή όχι με νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τη ρύθμιση των οφειλών σε 100 δόσεις.

Επίσης θα κληθούν να απαντήσουν στο αν ο πρωθυπουργός καλώς έθεσε στη Γερμανίδα καγκελάριο ζητήματα όπως της Siemens ή του κατοχικού δανείου.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με τα ίδια κυβερνητικά στελέχη, ο πρωθυπουργός αναμένεται να προβεί αύριο σε ένα συνολικό απολογισμό του κυβερνητικού έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου