Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει πρόταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια

Δεν θα υπάρχουν ονομαστικές αναφορές σε πρόσωπα.
Πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η εξεταστική επιτροπή θα αφορά τον τρόπο υπαγωγής της ...
χώρας στο μνημονιακό καθεστώς.

Υπενθυμίζεται ότι το κυβερνών κόμμα είχε επαναλάβει τις προάλλες τη διπλή δέσμευσή του για τη συζήτηση στη Βουλή σε ό,τι αφορά τη συμφωνία με τους δανειστές (συζήτηση που έγινε χτες) και την κατάθεση της πρότασης για την εξεταστική επιτροπή. Η τελευταία ήταν άλλωστε από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

H κατάθεση από την ΚΟ πρότασης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής συζητήθηκε στη συνεδρίαση του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο θα κληθεί να διερευνήσει τέσσερις διαφορετικές περιόδους, αυτήν της πρώτης δανειακής σύμβασης, της δεύτερης δανειακής σύμβασης, του PSI, καθώς και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Πιο αναλυτικά οι περίοδοι αυτοί θα είναι: Οκτώβρης 2009 - Μάης 2010 (Μνημόνιο και πρώτη δανειακή σύμβαση), Μάης 2010 - Νοέμβρης 2011 (δεύτερη δανειακή σύμβαση), Νοέμβρης 2011 - Μάης 2012 (υλοποίηση PSI), Μάης 2012 - Γενάρης 2015 (μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου).

Η πρόταση θα έχει ως στόχο απόδοση πολιτικών ευθυνών και δεν θα υπάρχουν ονομαστικές αναφορές σε πρόσωπα. Το κείμενο με τις υπογραφές των βουλευτών της πλειοψηφίας θα δημοσιοποιηθεί ακόμα και σήμερα και θα είναι ανοικτό σε υπογραφές κι από άλλα δημοκρατικά αντιμνημονιακά κόμματα. Η συζήτηση για την σύσταση της εξεταστικής επιτροπής αναμένεται να γίνει την Μ. Δευτέρα 6 Απρίλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου