Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές;

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές βιώνουν μία ανυπόφορη κατάσταση εξ’ αιτίας της έλλειψης .....


χημικών τουαλετών
Και μαζί τους οι καταναλωτές, αλλά και οι κάτοικοι των περιοχών που διεξάγονται οι λαϊκές αγορές.
Σύμφωνα με τα όσα συμβαίνουν αυτό που καταλαβαίνουμε είναι, πως το ζήτημα, δεν πρόκειται να λυθεί γρήγορα από τους υπεύθυνους. Έτσι από κοινού οι ομοσπονδίες και τα σωματεία αποφασίσαμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.
Θα θέλαμε πάντως να υπενθυμίσουμε τα εξής: Η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας, που από την αρχή του έτους είναι υπεύθυνη για τα θέματα λαϊκών αγορών, δε μπορεί να προκηρύξει τον διαγωνισμό για να υπάρχουν τουαλέτες στις λαϊκές αγορές. Πρόκειται για ένα γραφειοκρατικό και νομικό μπέρδεμα. Δεν είναι το πρώτο, ούτε το τελευταίο πρόβλημα, που άφησε κληρονομιά η προηγούμενη κυβέρνηση και του τελευταίου νόμου που έφτιαξε για τις λαϊκές αγορές.
Παράλληλα όμως, πριν μερικές ημέρες, πληροφορηθήκαμε πως η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας θεωρεί πως υπεύθυνοι για την τοποθέτηση τουαλετών είναι οι δήμοι. Μάλιστα τους απέστειλε και σχετικό έγγραφο.
Στην τελευταία συνεδρίαση της ΠΕΔ κεντρικής Μακεδονίας ο πρόεδρος της Λάζαρος Κυρίζογλου μίλησε για αυθαίρετη ερμηνεία του νόμου εκ μέρους της περιφέρειας και δεσμεύτηκε να στείλει σχετική επιστολή.
Επειδή όπως καταλαβαίνεται όλα αυτά δείχνουν, πως μόνο γρήγορα δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα, αποφασίσαμε τα εξής:
Από αύριο θα επανέλθουν οι τουαλέτες στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης. Το κόστος θα αναλάβουν να το καλύψουμε εμείς . Ταυτόχρονα προχωράμε σε αναλογική μείωση του ημερήσιου δικαιώματος που καταβάλουμε προς την αυτοδιοίκηση Β’ βαθμού. Και αυτό γιατί θα ήταν παράδοξο να τους πληρώνουμε για μία υπηρεσία που δεν μας παρέχουν.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΜΟΝΟΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου