Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Νέο αεροπορικό ατύχημα Airbus A320 με 20 τραυματίες

Ένα Airbus A320 της καναδικής εταιρείας αερομεταφορών Air Canada βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο του ...
Χάλιφαξ το πρωί της Κυριακής, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά 20 από τους επιβάτες και πλήρωμα του αεροσκάφους. Κατά τη διάρκεια της ανώμαλης προσγείωσής του, το Airbus χτύπησε σε κεραίες με αποτέλεσμα να προκληθεί σοβαρή βλάβη στο σύστημα προσγείωσης του αεροσκάφους.

Όλοι οι τραυματίες διακομίστηκαν σε κοντινά νοσοκομεία και πήραν αργότερα εξιτήριο, εκτός από έναν ο οποίος θα παραμείνει για παρακολούθηση, ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής η εταιρεία.

«Προσγειώθηκαν περίπου 335 μέτρα προτού το αεροσκάφος αγγίξει τον διάδρομο, οπότε θα έλεγα ότι η τύχη ήταν με το μέρος τους», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Μάικ Κάνινγκχαμ, υπάλληλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Μεταφορών (TSB) του Καναδά.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι κατά την ανώμαλη προσγείωσή του το αεροσκάφος χτύπησε σε κεραίες με αποτέλεσμα «να προκληθούν σημαντικές ζημιές στο Airbus, ενώ στο σημείο αυτό αποσπάσθηκε το κύριο σύστημα προσγείωσης» και ένας από τους κινητήρες. Ωστόσο, δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα σχετικά με το ατύχημα, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι σε αυτό να συνέβαλε σφοδρή χιονόπτωση.

Η Air Canada σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το αεροσκάφος μετέφερε 133 επιβάτες και 5 μέλη του πληρώματος.

«Στην Air Canada νιώθουμε ιδιαίτερη ανακούφιση που κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Ωστόσο, κατανοούμε πλήρως ότι ήταν μια πολύ ανησυχητική εμπειρία», δήλωσε ο γενικός διευθυντής επιχειρήσεων της εταιρείας, Κλάους Γκόερτς.

Επιβάτες του αεροσκάφους περιέγραψαν σε μέσα ενημέρωσης μια «μεγάλη λάμψη» πριν από την προσγείωση εικάζοντας ότι είχαν χτυπήσει καλώδια ρεύματος.

Το αεροπλάνο, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 137 άτομα, εκτελούσε εσωτερική πτήση από το Τορόντο για το Χάλιφαξ, ανέφερε μέσω του Twitter η εταιρεία. Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τοπικά δίκτυα διακρίνεται το αεροσκάφος, ακινητοποιημένο, με εμφανώς κατεστραμμένη τη μύτη, πάνω σε ένα λεπτό στρώμα χιονιού.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου