Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Και το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στον 10ο ALEXANDER THE GREAT MARATHON

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ 10ο ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΜΥΜΩΝΗ
Την ενεργή συμμετοχή και υποστήριξη του Πανεπιστημίου..
Μακεδονίας στον επετειακό 10ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» εξέφρασε ο Πρύτανης, Αχιλλέας Ζαπράνης, κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης.

Ο κ. Ζαπράνης δέχτηκε στο γραφείο του τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», Δρόσο Χριστόπουλο, και τον Γενικό Γραμματέα της Ο.Ε., Ιωάννη Ποδιώτη. Ενημερώθηκε για την ιστορία του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος της Βόρειας Ελλάδας, την εντυπωσιακή αύξηση του αριθμού των συμμετεχόντων, το αγωνιστικό πρόγραμμα και τις παράλληλες εκδηλώσεις που πλαισιώνουν τη μεγάλη γιορτή της 5ης Απριλίου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς της διοργάνωσης, στο οποίο συμμετέχει και η ομάδα του Πανεπιστημίου, στηρίζοντας τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «Αμυμώνη – Σύλλογος Θεσσαλονίκης». Στην ομάδα του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος συμμετέχουν φοιτητές, απόφοιτοι, διοικητικό και ακαδημαϊκό προσωπικό, τονίζοντας τη σημασία του υγιεινού τρόπου ζωής.

«Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας δίνει το ‘παρών’ στο μεγάλο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας, προάγοντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής και άθλησης, με ευεργετικά αποτελέσματα για το σώμα και το πνεύμα. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που μέσω της συμμετοχής μας ενισχύουμε και την Αμυμώνη, έναν σύλλογο με σπουδαίο έργο και κοινωνική προσφορά», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ζαπράνης.

Οι εκπρόσωποι της Ο.Ε. προσέφεραν στον Πρύτανη αναμνηστικά δώρα του Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» και την επίσημη φανέλα του φετινού Μαραθωνίου. Αναμνηστικά δώρα παρέδωσε και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στους διοργανωτές, που δήλωσαν ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συνεργασία με ένα τόσο σημαντικό ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Ο επετειακός 10ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» διοργανώνεται από τον Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ., την AIMS και υποστηρίζεται από τους θεσμικούς πολιτειακούς φορείς, καθώς και τους εθελοντικούς φορείς υποστήριξης, όπως αυτοί φαίνονται στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου