Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Οι προεκλογικές ανακοινώσεις - δελτία τύπου της ημέρας

Σ΄αυτό το άρθρο:
ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΚΚΕ(μ-λ)-Μ-Λ ΚΚΕ, 
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ, 
ΝΙΚΟΣ ΒΕΖΥΡΤΖΗΣ
ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ, 
ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, 
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ, 
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ, 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΕΓΚΑΣ
ΦΑΝΗΣ ΟΥΓΓΡΙΝΗΣ
ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.
Δείτε τις ανακοινώσεις:


Σύσκεψη στελεχών και υποψηφίων  του Συνδυασμού «ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»
Ο προγραμματισμός του εκλογικού αγώνα συζητήθηκε το Σάββατο σε σύσκεψη στελεχών και υποψηφίων του Συνδυασμού «ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» στις εκλογικές περιφέρειες της Θεσσαλονίκης.
Τα μέλη, τα στελέχη και οι υποψήφιοι Βουλευτές των ΠΡΑΣΙΝΩΝ και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να συμβάλλουν ώστε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ο συνδυασμός να καταγράψει ποσοστά που θα του επιτρέψουν να είναι παρόν στις εξελίξεις και να διεκδικήσει:
-Εναλλακτική πολιτική λύση, που να προσφέρει ελπίδα και λύσεις στα μεγάλα κοινωνικά, οικονομικά και οικολογικά προβλήματα.
-Ουσιαστική πολιτική και κυβερνητική αλλαγή που θα προωθήσει σύγχρονες, κοινωνικά δίκαιες, ισορροπημένες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις κι ανατροπές, παράλληλα με τον οικολογικό μετασχηματισμό της οικονομίας και του μοντέλου παραγωγής – κατανάλωσης, στο πλαίσιο μιας νέας ισορροπημένης σχέσης ΕΕ-Ελλάδας.
-Μετασχηματισμό του πολιτικού συστήματος και του μοντέλου διακυβέρνησης καθώς και ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων που επηρεάζουν τη ζωή τους.



ΜΛ-ΚΚΕ - ΚΚΕ(μ-λ) Η κρατική χρηματοδότηση είναι μοχλός υποταγής των κομμάτων στις επιλογές του συστήματος και την αρνούμαστε

Ζούμε σε μια περίοδο που οι τράπεζες προχωρούν σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις σπιτιών. Οι άνεργοι ξεπερνούν το 1.500.000. Οι μικροεπιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη. Όταν οι μισθοί και οι συντάξεις κουτσουρεύονται σε επίπεδα επιδομάτων πρόνοιας, αποτελεί σκάνδαλο η κρατική χρηματοδότηση προς τα κόμματα. Μια χρηματοδότηση που μόνο στις τελευταίες ευρωεκλογές ανήλθε σε 7.000.000 ευρώ.
Η χρηματοδότηση αυτή δεν αφορά μόνο τα χρήματα που λαμβάνουν τα κόμματα λίγο πριν τις εκλογές, αλλά και αυτά που παίρνουν σαν ετήσια επιδότηση με βάση την εκλογική τους δύναμη ή αυτά που παίρνουν μέσω κρατικών διαφημίσεων στα έντυπά τους ή ευνοϊκών δανείων τα οποία ενίοτε ρυθμίζονται από τα ίδια τα αστικά κόμματα ακόμη πιο ευνοϊκά. Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα η προκλητική ρύθμιση που πέρασε από τη Βουλή τον περασμένο Οκτώβρη για «ακατάσχετο» στο 40% των επιδοτήσεων για τα κόμματα, απαλλάσσοντάς τα ουσιαστικά απ’ τα χρέη τους.
Για την «Εκλογική Συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) & Μ- Λ ΚΚΕ» η οικονομική της ανεξαρτησία από το κράτος και τους μηχανισμούς του αποτελεί ουσιαστικό πολιτικό ζήτημα. Τόσο η χρηματοδότηση των κομμάτων όσο και των συνδικάτων από το κράτος ενισχύει και υπηρετεί τη στρατηγική της αστικής τάξης και ταυτόχρονα διαμορφώνει λαθεμένες αντιλήψεις στην πάλη του εργατικού και αριστερού κινήματος ενάντια στο ίδιο το αστικό κράτος, σαν όργανο κυριαρχίας της αστικής τάξης πάνω στην εργατική τάξη και στο λαό.
Το ΚΚΕ(μ-λ) και το Μ- Λ ΚΚΕ, αρνούμαστε την κρατική χρηματοδότηση και οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή με το αστικό κράτος. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΠΟΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ «ΚΟΡΒΑΝΑ». Καταδικάζουμε τα ρεφορμιστικά κόμματα που την αποδέχονται, εξαρτώνται ευθέως από αυτήν, γίνονται συνένοχα με τα αστικά κόμματα, ενισχύοντας τους ισχυρισμούς του συστήματος ότι όλοι ίδιοι είναι. Θεωρούμε ότι η στάση τους αυτή έχει να κάνει με την αποδοχή από μεριάς τους της αστικής νομιμότητας, με το συνολικότερο ιδεολογικό και πολιτικό τους προσανατολισμό, με τις αντιλήψεις τους για το κράτος και συνακόλουθα με τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τη δράση τους μέσα σε αυτό το σύστημα. Αποδεχόμενα τα ρεφορμιστικά κόμματα την κρατική χρηματοδότηση αποδέχονται και τη συναλλαγή με το αστικό κράτος, τον έλεγχό τους. Έλεγχος στα οικονομικά σημαίνει έλεγχος και όρια στην πολιτική λειτουργία των κομμάτων, είτε το παραδέχονται είτε όχι. Αλλιώς γιατί να χρηματοδοτούσε το κράτος κόμματα που θέλουν να ανατρέψουν την εξουσία που εκφράζει; Γι αυτόν ακριβώς το λόγο και ο ΣΥΡΙΖΑ με το βλέμμα στραμμένο στη διαχείριση του συστήματος, υποστηρίζει ανεπιφύλακτα και προτείνει τον κρατικό έλεγχο στα οικονομικά των κομμάτων
Το ΚΚΕ (μ- λ) και το M-Λ KKE στηρίζονται αποκλειστικά στις συνδρομές των μελών, φίλων και οπαδών τους, στην οικονομική στήριξη και ενίσχυση του κόσμου της δουλειάς και της βιοπάλης. Εμείς θέλουμε να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, στις αστείρευτες δυνάμεις του λαού και όχι σε ξένα δεκανίκια και «διευκολύνσεις» του ταξικού αντίπαλου. Πιστεύουμε ότι το εργατικό λαϊκό κίνημα και οι οργανώσεις, που αναφέρονται σε αυτό, θα πρέπει πρώτα απ' όλα να διατηρούν την οικονομική και πολιτική αυτοδυναμία και ανεξαρτησία τους.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, Η 1η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ


Η πρώτη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του Ποταμιού θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή, 11 Ιανουαρίου, στη Θεσσαλονίκη. Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα μιλήσει στον κινηματογράφο Ολύμπιον (Πλατεία Αριστοτέλους 10), στις 7:00 το απόγευμα.

Ανακοίνωση της Ελληνικής Αυγής για την Θεσσαλονίκη σχετικά με την κατανομή των χώρων προβολής των κομμάτων

Ως δημοτική παράταξη της Χρυσής Αυγής, εκπροσωπώντας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες που τίμησαν με την ψήφο τους, τους εκλογικούς μας συνδυασμούς στις εθνικές και δημοτικές εκλογές, εκφράζουμε και απαιτούμε την άμεση τήρηση της κείμενης νομοθεσίες σε σχέση με τον χώρο κατανομής και προβολής των κοινοβουλευτικών κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις επικείμενες εκλογές.

Ως εγγυητές της ομαλής λειτουργίας των δημοκρατικών διαδικασιών τασσόμαστε υπέρ της ισότιμης κατανομής των χώρων προβολής των κομμάτων χωρίς ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ, όπως καταχρηστικά έπραξε η νυν διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης τον περασμένο Απρίλιο, όταν με παράνομη απόφαση της ζήτησε να εξαιρεθεί η Χρυσή Αυγή από κάθε μέσο προβολής, διαγράφοντας έτσι τη λαϊκή βούληση και απαξιώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες που την ψήφισαν.

Το γεγονός ότι μια θλιβερή μειοψηφία ομάδων από κόμματα που συνολικά μετά βίας εκπροσωπούν το 0,5% του εκλογικού σώματος σε σύμπραξη με την αξιωματική αντιπολίτευση που ζητά να έρθει στην εξουσία για να επιβάλλει, υποτίθεται, μια καλύτερη δημοκρατία, έχει την απαίτηση να αποκλειστεί από τις εκλογές με οποιονδήποτε τρόπο το 7% (σύμφωνα με τις εθνικές εκλογές του 2012) ή του 9% (σύμφωνα με τις Ευρωεκλογές του 2014) των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής αποδεικνύει ότι μοναδική εθνική αντιπολίτευση στη χώρα είναι το κόμμα των Ελλήνων εθνικιστών και για το λόγο αυτό διώκεται παράνομα.

ΝΙΚΟΣ ΒΕΖΥΡΤΖΗΣ

Ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Νίκος Βεζυρτζής, παραβρέθηκε, την Κυριακή 11 Ιανουαρίου, στην εκδήλωση του ΚΑΠΗ Νέας Ραιδεστού, για την κοπή της βασιλόπιτας τους, στο Κέντρο Πολιτισμού Ν. Ραιδεστού
Ο κ. Βεζυρτζής συνομίλησε με τα μέλη και τους εργαζόμενους του ΚΑΠΗ Νέας Ραιδεστού, αντάλλαξε απόψεις γύρω από τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα της τρίτης ηλικίας και υποσχέθηκε από την πλευρά του να σταθεί κοντά τους.
«Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η διατήρηση και η αναβάθμιση των κοινωνικών δομών και παροχών στα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βεζυρτζής.
Την κοπή της βασιλόπιτας πραγματοποίησε ο δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος .


ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΟΥ

Την πρώτη, από σειρά εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει στη δυτική πλευρά της πόλης, πραγματοποίησε χθες Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Holiday Inn ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, Στράτος Σιμόπουλος.
Ο κ. Σιμόπουλος αναφέρθηκε στα προβλήματα των κατοίκων της Δυτικής Θεσσαλονίκης, αλλά και στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων την οποία κατείχε μέχρι πρότινος.
Άλλωστε ο ίδιος διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τους κατοίκους της περιοχής, αφού η γειτονιά των παιδικών του χρόνων βρισκόταν στην πλατεία Διοικητηρίου, αλλά και στην πλατεία των Αγίων Αποστόλων, πάνω από το Βαρδάρη, με τους φίλους και τους συγγενείς του να βρίσκονται δυτικά.
Ο κ. Σιμόπουλος παρήγαγε συγκεκριμένο έργο. Ενδεικτικά, εργάστηκε για την κατασκευή σχολικών υποδομών ώστε να πάψει το πρόβλημα της διπλοβάρδιας στην περιοχή, προχώρησε τη σύνδεση του ΠΑΘΕ με το Λιμάνι, «έτρεξε» την αναβάθμιση της Δυτικής Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού με την ανισοπεδοποίηση των κόμβων και την κατάργηση των φαναριών, προώθησε την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής διάβασης στη Μενεμένη, συνέβαλε ώστε να εξευρεθεί χρηματοδότηση για τις μελέτες για την ανάπλαση της Πλατείας Διοικητηρίου, ενώ σήμερα υλοποιείται και η εκπόνηση των μελετών για την επέκταση του μετρό προς Εύοσμο και Σταυρούπολη.
«Σήμερα υλοποιούνται μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις για τη Δυτική Θεσσαλονίκη και χρόνια αιτήματα, ακόμα και δεκαετιών, όπως για παράδειγμα η κατάργηση των φαναριών στην περιφερειακή ή η υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής διάβασης στη Μενεμένη ικανοποιούνται και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σιμόπουλος.
Πρόσθεσε ότι η Δυτική Θεσσαλονίκη θα εξακολουθήσει να αποτελεί προτεραιότητα για τον ίδιο και από τη θέση του βουλευτή. «Το νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας προϋποθέτει την ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ των περιοχών», είπε χαρακτηριστικά.


ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Είμαι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία. Αναζητώ την Αλήθεια, επιδιώκω την Κοινωνική Συναίνεση, χωρίς διχαστικές ταμπέλες. Το Ελληνικό Κράτος αξίζει να αναγεννηθεί ενεργοποιώντας όλους τους Έλληνες, με λογική, σύμπνοια, με ρεαλιστικές προτάσεις για την αποκατάσταση της Αξιοπρέπειας και της Αυτοπεποίθησης μας.
Tο πολιτικό προσωπικό οφείλει μπολιασμένα να ανασυσταθεί γενναιόψυχα και να δείξει νικηφόρο χαρακτήρα. Τώρα να βρεθούν οι καινοτόμες ηγεσίες του Παραδείγματος που θα χαράξουν την έξοδο από τη δική μας ερυθρά θάλασσα, βαμμένη από το αίμα της τσακισμένης μεσαίας τάξης. Οραματίζομαι την πολιτική ως ένα συναρπαστικό εργαλείο παραγωγής. Να θεσμιστούν ξανά, τίμια, οι κανόνες μιας Αγοράς του επιχειρείν. Να φυλάξουμε Θερμοπύλες, με χαλύβδινο αμυντικό εργαλείο. Να ζήσουμε μία ζωή αισιόδοξη, σε γειτονιές αγάπης, ως άνθρωποι, όχι ως αριθμοί στα κομπιούτερ των δανειστών.
Ζητώ να με επιλέξεις ψηφίζοντας Νέα Δημοκρατία. Συνδράμω να κρατηθεί αναλλοίωτος ο κοινωνικός αρμός και να βρεθεί η καθαρτήρια οδός ανάπτυξης. Το ασφαλιστικό και το μεταναστευτικό, είναι διαρκείς προκλήσεις που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε. Αλλά, από μέσα. Εκεί δίνεται η μάχη. Ο περήφανος αστός να ξανανιώσει έτοιμος να δημιουργήσει. Ο πληγωμένος αγρότης να λατρέψει το υγιές συναιτερίζεσθαι. Η χώρα να σταθεί με αξιοπρέπεια στα πόδια της, πληγωμένη μα πεισματάρα όπως αξιώνουμε ως οικουμενικός λαός.
Είναι ώρα να ηχήσουν τα σήμαντρα της Ενότητας. Να πρυτανεύσει η συμπόρευση, η κρίση να δέσει ανταμωμένες τις παλάμες όλων μας, να την περάσουμε την αναποδιά. Να φανούμε πρωτοπόροι κτίστες Αρχών που θα διδάξουν ξανά την Ευρώπη. Τολμηρά, εργατικά, με κατανόηση και αλληλεγγύη, να δομήσουμε τη συμπαράταξη που θα αντέξει στην επίθεση της παγκόσμιας απληστίας. Ειρηνικά, με πνευματικότητα, εν αριστεία, ιδρύουμε την Ελλάδα των νέων της παραγωγής, των γονέων της αλληλεγγύης.
Ψηφίζουμε αποφασιστικά Νέα Δημοκρατία.
ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΣΟΥΛΗΣ) ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ


Μετά την επίσημη ανακήρυξη του εκλογικού συνδυασμού της ΝΔ στο ν. Κιλκίς ο υποψήφιος βουλευτής της παράταξης Αναστάσιος (Σούλης) Καζαντζίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
‘’ Με αίσθημα τιμής αποδέχθηκα την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας να είμαι υποψήφιος βουλευτής στο ν. Κιλκίς. Η τιμή είναι μεγάλη και η ευθύνη ακόμη μεγαλύτερη. Με δεσμεύουν να αγωνιστώ και να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις για τη νίκη και την αξιοπρέπεια της Παραταξής μας.
Δηλώνω παρών στα δύσκολα.
Για την Πατρίδα, για την Παράταξη για τον Τόπο μου.
Η Πατρίδα έχει δοκιμαστεί απίστευτα σκληρά τα τελευταία χρόνια από την οικονομική κρίση και επιτέλους στέκεται όρθια και ασφαλής στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
Η ΝΔ , η παράταξη των μεγάλων επιλογών, που ιστορικά έχουν δικαιωθεί, αναγκάστηκε να πάρει επώδυνες συχνά αποφάσεις, με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της χώρας. Μια χώρα βυθισμένη στα χρέη και στην ανυποληψία, με πολλές θυσίες και κόπους, ξαναβρίσκει το βηματισμό της στην οικονομία και στην ανάπτυξη. Από το βαθύ σκοτάδι επανέρχεται στο φως και σε περιβάλλον οικονομικής σταθερότητας.
Με σχέδιο, με οργάνωση αλλά και με μεταρρυθμιστικές προσπάθειες οι οποίες επιβάλλεται να συνεχιστούν για να βελτιώσουν την οικονομική και αναπτυξιακή θέση της χώρας μας.
Η νέα Ελλάδα βγαίνει από τη μεγάλη περιπέτεια, με περηφάνια και αξιοπρέπεια, έχοντας ανακτήσει τη διεθνή αξιοπιστία της.
Τις θετικά μεταβαλλόμενες συνθήκες έχουν ήδη αρχίσει να νιώθουν οι πολίτες, οι οποίοι αναγνωρίζουν στο σύνολό τους ότι η ΝΔ είναι η μόνη υπεύθυνη δύναμη που εγγυάται το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας μας.
Ότι με κόπο χτίστηκε δε μπορεί να αφεθεί εκτεθειμένο σε πολιτικούς ερασιτεχνισμούς, σε πειραματισμούς που ενέχουν τον κίνδυνο να επιστρέψουν τη χώρα σε σκοτεινές και επικίνδυνες ατραπούς.
Με το βλέμμα μπροστά, με μοναδικά μου εφόδια τις αξίες της Παράταξης, την καθαρότητα των θέσεών μου, και την αλήθεια, δίνω το παρών μου στην εκλογική μάχη της 25ης Ιανουαρίου.
Καλώ τους πολίτες του ν. Κιλκίς να συμπορευθούμε σε μια νέα προσπάθεια, με πρόταγμα την ενότητα, και τη συνεννόηση για κοινές επιδιώξεις που ισχυροποιούν την προοπτική του τόπου μας.
Ως νέος πολιτικός, εκείνο για το οποίο μπορώ να τους διαβεβαιώσω είναι ότι πολιτεύομαι με το πολιτικό επιχείρημα της αλήθειας.
Και ότι είμαι πάντοτε παρών στα δύσκολα,
για το καλό της ιστορικής μας παράταξης
για το καλό και το συμφέρον της Πατρίδας και του τόπου.
Η νίκη της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές θα σημάνει τη συνέχιση της συστηματικής προσπάθειας και δουλειάς για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Πάμε μπροστά! ‘’

Βιογραφικό
Ο Αναστάσιος (Σούλης) Καζαντζίδης γεννήθηκε το 1965 στο Κιλκίς.
Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης.
Έχει εργαστεί ως δάσκαλος σε Δημοτικά Σχολεία της Περιφέρειας Κιλκίς και Θεσσαλονίκης.
Πολιτική δραστηριότητα
- Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Κιλκίς
- Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ επί δύο συνεχόμενες θητείες κατά το 8ο και 9ο Συνέδριο της παράταξης το 2010 και το 2013.
- Συνεργάτης στη Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ και σύμβουλος στο τμήμα επικοινωνίας του κόμματος στον τομέα του διαδικτύου.
- Έχει καταθέσει μαχητικές θέσεις και προτάσεις για πολιτικά ζητήματα τοπικού και ευρύτερου ενδιαφέροντος με πλούσια αρθρογραφία στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Με πυκνή αρθρογραφία και με μαχητικές παρουσίες του σε τηλεοπτικούς σταθμούς πρωτοστάτησε στον αγώνα για την απόσυρση του βιβλίου ιστορίας της Στ’ Δημοτικού με την ανεκδιήγητη αναφορά της Μ. Ρεπούση περί ‘’συνωστισμού’’ για την ανθρωποσφαγή στη Σμύρνη
Είναι έγγαμος με την οφθαλμίατρο Κορίνα Γραμματικοπούλου και έχουν δύο κόρες.

ΦΑΝΗΣ ΟΥΓΓΡΙΝΗΣ

"Η ανάπτυξη δε θα έρθει μόνη". Σταθερό νομικό και φορολογικό σύστημα για τις επιχειρήσεις που επιμένουν ελληνικά, αξιοποίηση των ΕΣΠΑ και χαλάρωση του βρόγχου που έχουν δημιουργήσει οι τράπεζες στη ρευστότητα της αγοράς, είναι μερικά από τα πράγματα που πρέπει να αλλάξουν για να επέλθει η πολυπόθητη ανάπτυξη στη χώρα.

Μέλος της διοίκησης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ο επιχειρηματίας Φάνης Ουγγρίνης που δραστηριοποιείται στην παραγωγή οικοδομικών υλικών, έχει προσωπική αντίληψη της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά, στην οικοδομή, αλλά και στην απασχόληση.
"Οι GoodYear, Siemens, Βαλκάν Εξπόρτ, ΒΙΑΜΥΛ, ΑΒΕΖ, Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, SATURN και πιο πρόσφατα η Φιλκεράμ, ο Φωκάς κι η ΑΓΝΟ, είναι μερικές μόνο από τις γνωστές μεγάλες επιχειρήσεις που έκλεισαν, έφυγαν ή περιόρισαν δραστικά τις δραστηριότητές τους στη Θεσσαλονίκη, αφήνοντας πίσω χιλιάδες ανέργους.

"Το ΠΟΤΑΜΙ, μακρυά από δογματισμούς και στείρες αντιλήψεις, έχει την ευελιξία να επεξεργαστεί προτάσεις, να αφουγκραστεί ιδέες και να ζυμώσει λύσεις που θα βγάλουν την επιχειρηματικότητα από το τέλμα και ταυτόχρονα θα ανασύρει από την ανεργία χιλιάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι είδαν τις δουλειές τους να χάνονται την περίοδο της κρίσης και της βαθιάς ύφεσης από παρωχημένες και παλαιοκομματικές πολιτικές. "Αυτός ο εναλλακτικός τρόπος σκέψης που πρότεινε ο Σταύρος Θεοδωράκης μου δημιούργησε τη διάθεση να συνταχθώ μαζί του, με στόχο να τα αλλάξουμε όλα, αλλά χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα...", εξηγεί ο Φάνης Ουγγρίνης.


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ : "Μαζί θα λύσουμε τα προβλήματα της Β' Θεσσαλονίκης"

Για τα προβλήματα της εκλογικής της Περιφέρειας, τη Β' Θεσσαλονίκης, μίλησε στην εκπομπή "Μέσα σε όλα" του τηλεοπτικού σταθμού Βεργίνα, και τη δημοσιογράφο Φένια Κλιάτση η υποψήφια με το "Ποτάμι", Κατερίνα Μάρκου.
Σύμφωνα με την ίδια: "Είναι μια μεγάλη και ανομοιογενής περιφέρεια η Β' Θεσσαλονίκης. Εκεί συναντά κανείς αστική, αγροτική και βιομηχανική ζώνη. Τα προβλήματα είναι πολλά. Για παράδειγμα η Σίνδος και το Καλοχώρι, εκεί όπου οι βιοτεχνίες κάποτε άκμαζαν τώρα η περιοχή είναι Βιομηχανική Περιοχή "Φάντασμα". Οι επιχειρήσεις δεν έχουν ενισχυθεί. Το κόστος για να συντηρηθούν είναι πολύ μεγάλο. Ας πάρουμε ένα άλλο παράδειγμα στο Λαγκαδά και το εργοστάσιο της ΑΓΝΟ. Γαλακτοπαραγωγοί και εργαζόμενοι έχουν πληγεί μετά την απόφαση για λουκέτο του εργοστασίου. Υπάρχουν άνθρωποι που ο επιχειρηματίας ακόμα τους χρωστά χρήματα. Στη Χαλάστρα δεν στηρίχτηκαν οι ιχθυοκαλλιέργειες. Θα μπορούσαμε να εξάγουμε όστρακα καλύτερης ποιότητας αν δεν έπεφταν από τα Σκόπια λύματα στον Αξιό. Στο Σταυρό και στην Ασπροβάλτα, εκεί όπου οι κάτοικοι ασχολούνται με τον τουρισμό δεν υπήρξε μέριμνα ώστε να διαφημιστούν οι περιοχές. Έπρεπε να ενισχύσουμε και να διαφημίσουμε τις περιοχές μας. Όπως στη Μεσήμβρια όπου έχουμε πολύ καλά κρασιά αλλά δεν τα ξέρει όλη η Ελλάδα. Κλείνοντας δεν θα μπορούσα να μην μιλήσω για τη λίμνη Κορώνεια και την περιβαλλοντική υποβάθμιση που αυτή έχει υποστεί. Έχουμε ξοδέψει λεφτά πολλά σε μελέτες και αυτή τη στιγμή η λίμνη δεν έχει ζωή".
Η Κατερίνα Μάρκου σημείωσε ότι "σκοπός δεν είναι να εντοπίζουμε τα προβλήματα αλλά να βρίσκουμε λύσεις. Γι' αυτό ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου. Για να συμβάλλω στην επίλυσή τους".
Για το "Ποτάμι" η υποψήφια βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης υπογράμμισε πως: "Το Ποτάμι θα είναι ο ρυθμιστής αυτών των εκλογών. Όσο πιο πολύ το εμπιστευτεί ο κόσμος τόσο περισσότερο μπορούμε να συμμετέχουμε σε προτάσεις και συμμετοχή. Το Ποτάμι θα είναι ο καταλύτης και ο ρυθμιστής της επόμενης ημέρας. Όλες οι συζητήσεις που κάνουμε γίνονται στο πλαίσιο της παραμονής της χώρας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης του ευρώ. Ο κίνδυνος για το GREXIT κάνει πιο επίκαιρη από ποτέ τη θέση του Ποταμιού ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα με συνεργασία. Κοινός παρονομαστής πρέπει να είναι η σωτηρία της χώρας. Στις 26 Ιανουαρίου πρέπει να έχουμε κυβέρνηση. Το Ποτάμι μπορεί να βάλει τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ να συζητήσουν στο ίδιο τραπέζι για το μεγάλο πρόβλημα της χώρας που δεν είναι άλλο από το χρέος. Να βρούμε κοινές λύσεις με το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικών προδιαγραφών".
Και συμπλήρωσε: "Το χρέος αφορά όλους τους Έλληνες. Δεν γίνεται κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση να αλλάζει και η πολιτική σε τόσο βασικά ζητήματα. Τώρα που είμαστε στο χείλος του γκρεμού οι αποφάσεις που θα παρθούν πρέπει να είναι κοινές. να παρθούν από ανθρώπους που έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι θα διαγράψουμε το χρέος από τη μια στιγμή στην άλλη. Έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα ως χώρα. πρέπει να πάρουμε κοινές αποφάσεις για να βρούμε λύση".
"Πάμε σε μια άλλη περίοδο. Σε κυβερνήσεις συνεργασιών. Καλό θα ήταν αυτό να το συνειδητοποιήσουν τα δυο μεγάλα κόμματα: ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Να βάλουμε τις κόκκινες γραμμές μας και να συζητήσουμε" κατέληξε η κ. Μάρκου.


Σπύρος Πέγκας: Οικονομική ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο

“Το Ποτάμι είναι ο νέος φορέας που χρησιμοποιεί μια σύγχρονη γλώσσα και εκφέρει έναν μεταρρυθμιστικό λόγο με κοινωνικό πρόσημο” σημείωσε ο υποψήφιος βουλευτής για την Α΄ Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι Σπύρος Πέγκας μιλώντας στην Βεργίνα TV και στην εκπομπή “Μέσα σε όλα”. “Έχοντας ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές, το Ποτάμι έρχεται να μιλήσει για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας, με έναν διαφορετικό τρόπο από αυτόν που έχουμε συνηθίσει να ακούμε μέχρι τώρα από τα κόμματα” τόνισε σε άλλο σημείο της εκπομπής απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου Φένιας Κλιάτση.


ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ : Εκλογές Απαλλαγής και Αλλαγής

Πριν από την τελευταία ψηφοφορία για την ανάδειξη Προέδρου Δημοκρατίας, ως πολίτες αυτής της χώρας, καλέσαμε τους βουλευτές να δουν κατάματα τη στυγνή πραγματικότητα και να καταψηφίσουν τους ενδοτικούς τοποτηρητές της νεοφιλελεύθερης διεθνούς, τους πρόθυμους εκποιητές του εθνικού πλούτου και του μέλλοντος της κοινωνίας μας.

Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου διενεργούνται πράγματι σε μια από τις πιο κρίσιμες, πιο δυσοίωνες στιγμές της νεότερης ιστορίας μας. Όμως για αυτό δεν φταίει κανείς άλλος παρά οι ηθικοί αυτουργοί και οι πραγματικοί τελεστές της παρακμιακής εξέλιξης ενός παρασιτικού καπιταλισμού στη χώρα, τα στελέχη της συντηρητικής παράταξης, της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και αλλοτριωμένοι «σοσιαλιστές» μαζί με τους «πολιτικούς σώγαμπρους» που βρήκαν στέγη και άλωσαν τον ιστορικό εκφραστή της Αλλαγής στην ελληνική κοινωνία. Αυτοί οι ίδιοι αποτελείωσαν το μακρόχρονο καταστροφικό έργο τους σύροντας τη χώρα στην περιπέτεια των νεοφιλελεύθερων μνημονίων, κόντρα σε κάθε οικονομική λογική, κόντρα στην πλειοψηφική αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας. Αυτοί οι ίδιοι είναι που τρομοκρατούν, αξιοποιώντας το αδιέξοδο που οι ίδιοι προκάλεσαν!

Επιτέλους, ήρθε λοιπόν ο καιρός να απαλλαγούμε από όλους αυτούς!

Όμως οι ερχόμενες εκλογές, εκτός από την ιστορική ευκαιρία της Απαλλαγής, έχουν και έναν πρόσθετο, πιο σημαντικό χαρακτήρα: σηματοδοτούν την εκκίνηση μιας, σύντομης ελπίζουμε, διεργασίας μετεξέλιξης του πολιτικού μας συστήματος, γνήσια δημοκρατικής πολιτειακής αναδόμησης και προοδευτικής παραγωγικής ανασυγκρότησης. Είναι οι εκλογές που θα δώσουν το έναυσμα για μια βαθιά Αλλαγή στην ελληνική κοινωνία, συμβατή και συγχρονισμένη με την ιστορική αναγκαιότητα της σοσιαλιστικής μετεξέλιξης, ως απάντηση στα συστημικά αδιέξοδα στην Ευρώπη και διεθνώς.

Η Σοσιαλιστική Προοπτική θα παλέψει σε αυτήν την κατεύθυνση. Θα είναι παρούσα, ολοένα και περισσότερο, ολοένα και πιο ενεργή, αυθύπαρκτη, αυτόνομη, ακηδεμόνευτη, υποχρεωμένη αποκλειστικά και μόνο στα μέλη της και στις αρχές και στα ιδανικά της. Ο καιρός πλησιάζει που πρέπει να ανταποκριθούμε όλες και όλοι στην ανάγκη της επιβίωσης της χώρας και στις απαιτήσεις των οραμάτων μας. Γρηγορείτε συμπολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου