Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

ΞΑΝΑ ΑΚΥΡΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΥΤΑΝΗ ΣΤΟ Α.Π.Θ.!

Παρά τη Νομοθεσία (άρθρο 52 του Συντάγματος), που αναφέρει ότι πρυτανικές εκλογές πρέπει να γίνονται μετά την ορκωμοσία Κυβέρνησης, αυτές ανακοινώθηκαν ότι θα γίνουν ...
την προσεχή Τρίτη 13 Ιανουαρίου!

Μήνυμα του υποψηφίου Ανδρέα Γιαννακουδάκη προς τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας:

Η απόφαση του Σ.Ι. (Συμβουλίου του Ιδρύματος) να διενεργήσει τις Πρυτανικές εκλογές εν μέσω των κοινοβουλευτικών εκλογών είναι ένα ακόμη τραγικό ατόπημα. Έρχεται και αυτό να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των λαθών, που ήδη έχει κάνει. Η σπουδή αυτή δεν επουλώνει το ήδη τραυματισμένο κύρος του, αντιθέτως το επιδεινώνει.

Το Σ.Ι. οφείλει με βάση τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ανόθευτης και ελεύθερης εκδήλωσης της λαϊκής βούλησης (άρθρο 52 Συντάγματος) και προς αποτροπή έγερσης υπονοιών μεροληπτικών πράξεων και έλλειψης αντικειμενικότητας να αναστείλει τη διεξαγωγή των πρυτανικών εκλογών μέχρι την ολοκλήρωση των βουλευτικών και την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Επίσης, η εμμονή του Σ.Ι. να διενεργήσει της εκλογές ξανά με ηλεκτρονικό τρόπο, ενώ διεξάγεται ακόμη εισαγγελική έρευνα σχετικά με την αξιοπιστία του συστήματος και την ανόθευτη βούληση των εκλεκτόρων είναι, τουλάχιστον προκλητική.

Παρακαλώ δημοσίως τους συναδέλφους μου, οι οποίοι εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να υπηρετήσουν το Πανεπιστήμιό μας από τη θέση του Πρύτανη και επιλέχτηκαν από το Σ.Ι. καθ. Περικλή Μήτκα και καθ. Γιάννη Παπαδογιάννη, αλλά και τους συναδέλφους καθ. Στέργιο Λογοθετίδη και καθ. Γιάννη Παντή, αφού παραμερίσουμε κάθε προσωπική φιλοδοξία, να καταλήξουμε σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, που θα βγάλει το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας μας από το αδιέξοδο, στο οποίο βρίσκεται και παράλληλα θα βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας των  συναδέλφων μας και εκπαίδευσης των φοιτητών μας. Εφόσον το πρόγραμμα αυτό εγκριθεί και από την Πανεπιστημιακή κοινότητα οφείλουμε όλοι μας να δεσμευθούμε, ότι θα εργαστούμε πάνω σ’αυτό με όλες μας τις δυνάμεις, συμβάλλοντας ο καθένας με τις ειδικότερες γνώσεις, ικανότητες και εμπειρίες του.

Σε μια τέτοια πραγματικού αυτοδιοικητικού χαρακτήρα συλλογική προσπάθεια, το ποιός θα είναι εκείνος, που θα κουβαλά στο «σβέρκο» του το βάρος της «καδένας» του Πρύτανη, ελάχιστη σημασία θα έχει...

Δεν ΟΦΕΙΛΕΙ να παρέμβει ο (υπηρεσιακός) ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΚΩΝ;
Δεν ΟΦΕΙΛΕΙ να παρέμβει η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ, η οποία ερευνά την υπόθεση της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου