Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Τώρα θυμηθήκατε τους ενστόλους κύριοι της ΝΔ και οι άλλοι ;

Διάβασα και είδα στο σάιτ της ΝΔ το σύνθημα για τους μισθούς των ενστόλων και των αποστράτων ένα ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ απο ..
ένα κόμμα που έχει ώς σλόγκαν λέμε την αλήθεια.
Έκανα τον κόπο και μπήκα βρίσκοντας ανακοινώσεις ενστόλων και αποστράτων διαμαρτυρίας κατά της Κυβέρνησης που δεν εφάρμοσε τις αποφάσεις του ΣΤΕ άρα οι αυξήσεις και τα αναδρομικά ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΔ αφού ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.Ολα αυτά γιατί βλέπω σε σάιτ της πόλης Κυβερνητικούς υποψηφίους να αναρτούν φωτογραφίες με ένστολους και να διαβάζω δακρύβρεχτες δηλώσεις για αυτούς που ΞΕΧΝΑΝΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
Επίσης τους χρησιμοποιούν ώς εργαλείο στις εκλογές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας σε όλες τις εκδηλώσεις ότι θα αφοπλίσουν τους αστυνομικούς όταν οι ίδιοι τους τσαλάκωσαν την περηφάνεια και την οικογενειακή ειρήνη με τις μειώσεις 30% που τους έκαναν.

Αναλυτικά η απόφαση του ΣτΕ ΕΔΩ
Προθεσμία δύο μηνών παρέχει στο υπουργείο Οικονομικών το Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να εφαρμοστεί η απόφαση για τις περικοπές των ενστόλων.
Η απόφαση εκδόθηκε μετά από προσφυγή που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των ενστόλων στην Ειδική Επιτροπή του ΣτΕ που ασχολείται με τη συμμόρφωση της διοίκησης στις αποφάσεις του Δικαστηρίου.
Σημειώνεται ότι οι ένστολοι έχουν δικαιωθεί με απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, το οποίο ακύρωσε τις περικοπές στους μισθούς τους και επανέφερε τις αποδοχές τους στο ύψος που ήταν τον Αύγουστο του 2012.
Από εφέτος θα αρχίσει να υλοποιείται η σταδιακή αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων των ένστολων, χωρίς, πάντως, να εφαρμοσθεί στο ακέραιο η σχετική απόφαση του ΣτΕ, ανέφερε νωρίτερα υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

Ανοιχτή Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρωθυπουργό απευθύνει το Συντονιστικό Συμβούλιο των (3) Ενώσεων Αποστράτων...



ΠΡΟΣ : Κο Α.Σαμαρά-Πρωθυπουργό
και Πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας.

ΘΕΜΑ:"Αποφάσεις Σ.τ.Ε."
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ και Πρόεδρε του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.
Η Κυβέρνηση στην οποία υπήρξατε Πρωθυπουργός αρνήθηκε να εφαρμόσει πλήρως τις Αποφάσεις του Σ.τ.Ε. που δικαίωσαν τα εν ενεργεία και αποστρατεία Στελέχη των Ε.Δ. και των Σ.Α. στην προσφυγή τους κατά του Ν. 4093/12 και αντ' αυτού με τον Ν.4307/2014 νομοθέτησε την επιστροφή του μισού της διαφοράς μεταξύ των μισθών και συντάξεων της 31-07-2012 και της 01-08-2012, με αποτέλεσμα ειδικά οι........>

Αναδρομικά απόστρατων: Ειρωνείες, απορίες και ερωτήματα!

12.12.2014 | 10:48
Image
Σάλος έχει ξεσπάσει με την δημοσιοποίηση των ενημερωτικών συντάξεων αποστράτων. Τα τηλέφωνα των Ενώσεων Απόστρατων έχουν “σπάσει” με αγανακτισμένους συνταξιούχους στρατιωτικούς να διαμαρτύρονται για τα “ανύπαρκτα” αναδρομικά που περίμεναν να πάρουν.

Οι εξηγήσεις που δίνονται για “αλλαγή φορολογικής κλίμακας” την οποία κάποιοι ξεπέρασαν δεν πείθουν. Στον σύλλογο αποφοίτων ΣΣΑΣ, έχουν φθάσει και κάποιες πληροφορίες οι οποίες αναφέρουν πως απο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κάποιοι κάνουν λόγο…για λάθη . Τα οποία ΘΑ διορθωθούν. Είναι περίεργο πως πάντα γίνεται…λάθος με τις αποδοχές των στρατιωτικών. Για τους μη γνωρίζοντες οι αυξήσεις στις μηνιαίες αποδοχές μας, άγγιξαν το αστρονομικό ποσό των 10(!!!) ευρώ. Έκτακτο επίδομα επιπλέον δόθηκε σε ένα μέρος των ενστόλων παραμονή Ευρωεκλογών (γιατί άραγε;;;), επίδομα που δεν αναπληρώνει φυσικά ουτε στο 1% τα όσα, παρανόμως ΝΔ ΠΑΣΟΚ έχουν περικόψει στην περίοδο διακυβέρνησής τους.

ΑΠΟ ΣΑΙΤ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

Επειδή, η υπομονή που επιδείξαμε εκλαμβάνεται προφανώς είτε ως αποδοχή των κυβερνητικών αποφάσεων είτε ως αδυναμία παρέμβασής μας....

Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2014
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Συνέντευξη την Πέμπτη 30/10/2014 ώρα 11.00 ξενοδοχείο Αμαλία – Πλατεία Συντάγματος
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα, η τέταρτη κατά σειράν συνάντηση των Ομοσπονδιών, Ενώσεων και Οργανώσεων των υπηρετούντων και αφυπηρετησάντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας με αντικείμενο κυρίως το αίτημά μας για πλήρη συμμόρφωση του Υπουργείου Οικονομικών στο διατακτικό των αποφάσεων του Συμβουλίου Επικρατείας, ήτοι στην επαναφορά μισθών και συντάξεων στα προ των τελευταίων περικοπών επίπεδα.

Κατά τη συνάντηση εκφράστηκε για άλλη μια φορά από όλους η έντονη ανησυχία μας, καθόσον το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει προβεί επισήμως στην επιζητούμενη ενημέρωση των φορέων μας, με αποτέλεσμα οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, όχι μόνο να είναι έωλες, αλλά και να κινδυνεύουν να μην υλοποιηθούν εντός του χρόνου που ανακοινώθηκε.
Παγκόσμια πρωτοτυπία η κατά το ήμισυ εκτέλεση δικαστικής απόφασης!!!





Που και πότε ξανακούστηκε κατά το ήμισυ εφαρμογή δικαστικής απόφασης;




Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015

10 ημέρες πριν τις εκλογές ακόμα αναμένουμε την Κ.Υ.Α. για το εκλογικό επίδομα

Θεσσαλονίκη, 14 Ιανουαρίου 2015
Προς: Πρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
κ. Χρήστο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ

Κύριε Πρόεδρε,
Διανύουμε το τελευταίο δεκαήμερο πριν τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και ακόμα δεν έχει εκδοθεί η Κ.Υ.Α. που ορίζει το χρηματικό ποσό του εκλογικού επιδόματος.
Παρόλα αυτά, ο χορός των φημών και των πιθανολογιών για το εν λόγω ζήτημα καλά κρατεί, με αποτέλεσμα την παραπληροφόρηση και αναστάτωση των συναδέλφων μας.
Παρακαλούμε, ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, να μας ενημερώσετε έγκυρα για τον χρόνο που θα εκδοθεί η Κ.Υ.Α. καθώς και για την ημερομηνία που το εκλογικό επίδομα θα αποδοθεί στους συναδέλφους.


ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ ΤΟΥΣ.....................ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ..........................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου