Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Αν ήσουν 18άρης τι θα ψήφιζες;

του Βλάση Γωγούση
Δημιουργήσαμε την Βουλή των εφήβων όπου χαρισματικά αγόρια και κορίτσια εκφωνούν εντυπωσιακούς πολιτικούς λόγους (που τους συντάσσουνε συνήθως οι…..μεγάλοι )


Μιλάμε για μία θεαματική παράσταση - σπονδή στη Δημοκρατία θα τόλεγα- σε μια προσπάθεια να αποδείξουμε πως τα Ελληνικά νιάτα πολιτικοποιούνται από πολύ νωρίς !

Κι` έρχεται ο ( υπηρεσιακός ) Υπουργός Εσωτερικών στο κατώφλι των επικειμένων βουλευτικών εκλογών και ανακοινώνει πως 100.000 περίπου ……..πολιτικοποιημένοι 18ρηδες ( οι γεννηθέντες το 1997) ΔΕΝ θα ψηφίσουν !

« Γιατ»; , ρωτάν αυτοί απορημένοι .

«Διότι ΔΕΝ προλαβαίνουμε να σας εγγράψουμε στους εκλογικούς καταλόγους» , απαντούν οι….αρμόδιοι ! ( εδώ άθελά μου σκέφτομαι τη….μάνα των αρμοδίων ! ).

Ο Συνήγορος του Πολίτη προτείνει να πάνε οι ενδιαφερόμενοι στους Δήμους όπου είναι εγγεγραμμένοι, να πάρουν πιστοποιητικό, και να ψηφίσουν με την επίδειξή του εγγράφου στην Εφορευτική Επιτροπή όποιου δήποτε εκλογικού κέντρου της Χώρας επιθυμούν .

Εδώ σημειώνω, ότι υπάρχει ο κίνδυνος , ο 18ρης να βγάλει όσα πιστοποιητικά θέλει ( διότι με τη σύγχρονη εκτυπωτική τεχνολογία τα αντίγραφα ΔΕΝ διαφέρουν καθόλου από τα πρωτότυπα) και να ψηφίσει σε περισσότερα από ένα εκλογικό κέντρο !.

ΕΓΩ λοιπόν, ( ο….τετραπέρατος !) προτείνω :

Να κοινοποιηθεί μία εγκύκλιος του Υπουργού Εσωτερικών σε όλες τις εφορευτικές επιτροπές και να ανακοινώνει ότι :

-Μπορεί να ψηφίζει ο 18ρης σε όποιο εκλογικό τμήμα της Χώρας επιθυμεί με την επίδειξη και μόνο της Αστυνομικής του Ταυτότητας η οποία θα ΠΑΡΑΚΡΑΤΕΙΤΑΙ από τον πρόεδρο της επιτροπής!

Αποφεύγεται έτσι και η ταλαιπωρία της έκδοσης πιστοποιητικού αλλά και η περίπτωση της διπλοψηφίας .

Για να προλάβω ερωτήσεις και αντιρρήσεις σας λέω πως ΟΛΟΙ οι 18ρηδες έχουν δελτίο Ταυτότητας και πως την επομένη μέρα θα μπορούν να την παραλάβουν από τη Γραμματεία του πρωτοδικείου ( στις πόλεις) ή από το Αστυνομικό τμήμα της περιοχής ( στα χωριά ).

Κι` ερχόμαστε τώρα στα….πονηρά της υποθέσεως !

Γνωστού όντος ότι όταν τους συμφέρει οι κυβερνώντες φέρνουν τα πάνω –κάτω ( αψηφώντας ή παραβιάζοντας ή τροποποιώντας εν μία νυκτί Νόμους και Συντάγματα ) ΔΙΕΡΩΤΩΜΑΙ:

Γιατί άραγε οι… «αρμόδιοι ( πάλι εδώ τη δόλια τη…μανούλα τους θυμάμαι ) προτίμησαν τη λύση του αποκλεισμού ;

Εσείς τι λέτε;;

Εγώ θα πω :

«Διότι οι 100.000 18ρηδες μπορεί να ανατρέψουν προσδοκίες , σχέδια και ισορροπίες τους ». .

Αυτά για σήμερα , ες αύριον τα ..σπουδαιότερα !

Δρ Βλάσης Γωγούσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου