Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Business as usual

 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κόμματος του Σουλτάνου, μάς απείλησε, ότι «μπορεί να έλθουμε κάποιο βράδυ».  Και οι δικοί μας πωλητικοί απαντούν με το «δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράλογο», αντί να πουν πολύ απλά «φάε λάδι κι’ έλα βράδυ» ή πιο λακωνικά ....

και politically correct «Μολών λαβέ».

Οι μαφιόζικες δολοφονίες [«εκτελέσεις» κατά την politically correct φρασεολογία] συνεχίζονται, ενώ αστυνομικοί συλλαμβάνονται για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Όργανα της τάξης εν πλήρει αταξία.

Η τηλεοπτική σειρά «Σύγχρονη Μήδεια» ή «Pispirigkou show» συνεχίζει να μεταδίδεται από όλα τα κανάλια με αμείωτο ενδιαφέρον. Δικηγόροι, μάρτυρες, δημοσιογράφοι, ιατροδικαστές, ιατροί, νοσηλευτές παρελαύνουν σε εκπομπές και λένε τη γνώμη τους, ενώ η ανάκριση, μυστική κατά τον νόμο, έχει γίνει σουρωτήρι. Αντί να στείλουμε τους εν λόγω συναδέλφους στο Πειθαρχικό για παράβαση του Κώδικα Δεοντολογίας, παραπονούμεθα που ο νομοθέτης έβαλε όριο στις αναβολές των ποινικών δικών, ώστε κάποτε να τελειώνουν και αυτές. Παρεμπιπτόντως: αναίρεση ασκηθείσα το 2012 συζητήθηκε τον Νοέμβριο του 2018 κατόπιν 11 αναβολών με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο εκκρεμεί ακόμη, αφού δεν έχει εκδοθεί απόφαση. 

Το διαδίκτυο κατακλύζεται από ανούσιες ειδήσεις τύπου η Κοσιώνη με τον γιό της στο σπίτι της. Αλλά και με φωτογραφίες, γυναικών κυρίως, που μοστράρουν την ομορφιά τους. Μόνον έτσι εξηγείται πώς βρίσκονται τόσες φωτογραφίες γυναικών που εμπλέκονται σε κάποια ποινικώς ενδιαφέρουσα ιστορία είτε ως θύματα είτε ως θύτες. Και καπάκι η παρουσιάστρια Δανάη Μπάρκα μοστράρει τα κιλά της με μπικίνι στη θάλασσα. Της την πέφτει η Λατινοπούλου επισημαίνουσα, ότι δεν θα πρέπει να προβάλλονται τέτοια πρότυπα, τη στιγμή που η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στην παχυσαρκία.  Η Λατινοπούλου εξοβελίσθηκε εις το πυρ το εξώτερον, επειδή τόλμησε να θίξει το βάρος μίας celebrity και influencer που τυχαίνει να εργάζεται στο κανάλι του Βαγγέλη του Μαρινάκη. Όχι πως θα είχε καλλίτερη τύχη, αν η Μπάρκα εργαζόταν στο κανάλι του Βαρδινογιάννη. Για την παχυσαρκία ουδείς μίλησε. Ούτε θύμισε, ότι οι παχύσαρκοι κινδυνεύουν περισσότερο να νοσήσουν από κορωναϊό. Θα την παραδεχόμουν, πάντως, τη Λατινοπούλου, αν καυτηρίαζε και τον Αυγενάκη και το επιτελείο του που στάθηκαν πάνω σε εξέδρα στα εγκαίνια αθλητικού κέντρου, ενώ ο Πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής καθόταν στο αμαξίδιό του εκτός εξέδρας ελλείψει ράμπας, για να ανέβει. Δυστυχώς, ελλείψει και φαντασίας δεν βρέθηκαν τέσσερις νοματαίοι να  τον ανεβάσουν με τα χέρια τους στην εξέδρα.

Η μάσκα καταργήθηκε μέχρι 15.09.2022. Αυτό δεν ήταν αρκετό, για να σκεφθούμε, ότι κάποιος λόγος πρέπει να υπάρχει που τέθηκε αυτή η προθεσμία. Γιατί δεν καταργήθηκε η μάσκα χωρίς χρονικό όριο; Τώρα που ο κορωναϊός επανέρχεται και τα κρούσματα αυξάνουν λόγω τουρισμού  και αδιαφορίας για τήρηση προληπτικών μέτρων, ακούμε τους ειδήμονες να μας λένε, ότι τον Σεπτέμβριο έρχεται νέο κύμα.

Άλλη συγκλονιστική τηλεοπτική σειρά είναι η αμύθητη περιουσία τού «αείμνηστου» Τράγκα. ‘Εχουμε διαλύσει την ελληνική γλώσσα.  Αείμνηστος ο Παναγούλης, ο Μουστακλής, ο Γλέζος, αλλά και ο Τράγκας; Απλώς αποβιώσας ή θανών. Πόση βρωμιά έκρυβε ο τύπος.  Εκτός και οι τηλεοπτικοί αστέρες εννοούν, ότι θα τον θυμόμαστε για πάντα ακριβώς γι’ αυτή τη δυσωδία που αναδύει η κληρονομιαία περιουσία  του και η αβελτηρία των δημοσίων οργάνων που τον ήλεγχαν, όσο ζούσε, αλλά δεν κατέληγαν.  Ο νεκρός, βλέπετε, όχι μόνον δεδικαίωται, αλλά και δεν εκβιάζει.

Χθες και η gay parade με το σύνθημα «άνευ όρων» παρουσία και υπουργών. Μάλλον «άνευ ορίων» εννοούν. Οι προοδευτικοί, του Αλαίκσοις περιλαμβανομένου,  θέλουν να επιτραπεί ο γάμος και στα ομόφυλα ζευγάρια. Γιατί όχι; Αφού επιτρέπεται το σύμφωνο συμβίωσης και η υιοθεσία από ομόφυλους, γιατί όχι και ο γάμος; Έτσι, θα εξαφανισθεί από τις δικαστικές αποφάσεις που ρυθμίζουν τον τρόπο επικοινωνίας τέκνων χωρισμένων γονιών με τον πατέρα τους, η ανάγκη παρουσίας του «πατρικού προτύπου» στη ζωή τών ανηλίκων. Σήμερα, λέει, γιορτάζουμε τη γιορτή του πατέρα. Σε ποιόν θα ευχηθεί το παιδί ζεύγους λεσβιών ή  αρρένων ομοφυλόφιλων; Μήπως πρέπει να καταργηθεί και αυτή η γιορτή, αλλά και η γιορτή της μητέρας, αφού μιλάμε για ισότητα «άνευ όρων»; Αλλά και ο γάμος δύο ετερόφυλων ή ομόφυλων, μήπως είναι ξεπερασμένος; Γιατί να μην επιτρέπεται ο γάμος τριών ή τεσσάρων ή και περισσοτέρων και μάλιστα ανεξαρτήτως φύλου; Όταν λέμε «άνευ όρων», να το εννοούμε. Δεν βλέπω πια τον λόγο να μη γίνει θεσμός και η παρτούζα.

Συνεχίζουμε να κερδάμε αδέλφια!

Και κάτι παρήγορο: έχω ξαναγράψει για την ανάγκη προβολής  οικογενειακών προτύπων από τη μεσαία τάξη. Έχουμε πήξει από την προβολή οικογενειακών στιγμών τών κάθε μορφής celebrities και influencers. Τελικά, την ανάγκη αυτή ικανοποιεί μόνον η εκπομπή τής ΕΡΤ1 «Η ζωή αλλιώς» με την Ίνα Ταράντου. Μπράβο Ίνα. Όασις στην έρημο της αλητείας, της αγυρτείας, της μικροπρέπειας και της αμορφωσιάς.

Σώτος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου