Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Επί τέλους… Απλά και κατανοητά!

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Όχι σοσιαλδημοκρατίες, προοδευτισμοί, συντηρητισμοί, φιλελευθερισμοί, πατριωτισμοί και λοιπές αηδίες.

Τζανακόπουλος: «Υπάρχουν τα περιθώρια άλλων παρεμβάσεων που...

η κυβέρνηση δεν τόλμησε, επικαλούμενη το δήθεν δημοσιονομικό κόστος»

Χατζηδάκης: «Μέσα στο καλοκαίρι θα αφήσουμε μια και καλή πίσω μας το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων κύριων συντάξεων»

Βαρουφάκης: «Αυτό που δεν πρόκειται να βρει είναι ένα κόμμα σαν το ΜέΡΑ25 που λέμε αυτό που πιστεύουμε και πιστεύουμε αυτό που λέμε, που είμαστε έτοιμοι να χαλάσουμε τα μετεκλογικά τους σχέδια –γιατί θα έχουμε εκλογές όπου να ‘ναι, γι’ αυτό μεταπήδησε και η κα Αδαμοπούλου στο ΣΥΡΙΖΑ».

Βελόπουλος: «Μία είναι η μοναδική λύση που μπορεί τουλάχιστον να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο. Να πάει, δηλαδή, ο πρωθυπουργός όσο πιο γρήγορα τη χώρα σε εκλογές. Εμείς του λέμε λοιπόν ότι κάθε μέρα που περνάει οδηγεί τη χώρα σε πιο επικίνδυνα μονοπάτια. Άρα, λοιπόν, η μοναδική λύση, αυτή τη στιγμή, την κρίσιμη στιγμή για την χώρα, με τα τόσα ανοιχτά μέτωπα, αν θέλει ο πρωθυπουργός, πρέπει να κάνει το αυτονόητο και να πάει σε εκλογές».

Ανδρουλάκης: «Οι προθέσεις όλων θα κριθούν την πρώτη Κυριακή. Λέω καθαρά: κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή. Και απαντάει η ΝΔ: «Οχι, οι πρώτες εκλογές είναι βατήρας, δυόμισι μήνες αστάθεια». Αρα ποιος προσφέρει αστάθεια, εγώ ή η ΝΔ; Η ΝΔ».

Κουτσούμπας: «Η πιο μεγάλη συντήρηση είναι η αποθέωση του υποκειμενισμού, του ατομικού βιώματος, η άρνηση του αντικειμενικού στοιχείου στον κόσμο που μας περιβάλλει, γιατί η άποψη αυτή συμβάλει στο να μην αλλάξει ποτέ τίποτα. Όμως, αν θέλουμε να αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο, πρέπει να τον γνωρίσουμε, να μπορέσουμε να καταλάβουμε τους νόμους που διέπουν την κίνησή του».

Αλ. Τσίπρας: «Θέλω να δηλώσω προς όλους τους νομείς και διανομείς του δημόσιου χρήματος ότι μετά τις εκλογές, το πάρτι θα τελειώσει».

https://www.protagon.gr/themata/oi-ypourgoi-tou-syriza-kai-i-fabrika-twn-metaklitwn-syzygoi-miteres-tekna-kai-anipsia-44341771111


Η απόλυτη σαφήνεια ενόψει εκλογών. Μόνον σε μένα θυμίζουν το λαϊκόν άσμα «όλο θα και θα και θα, σπάσε βρε παραμυθά»;

Προσπαθώ να θυμηθώ ποιός είπε το περίφημο «Η εξουσία διαφθείρει τους άφθαρτους και διαφθείρεται από όσους έχει διαφθείρει».

Σώτος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου