Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

ΕΛΛΑΣ: ένα απέραντο κακουργοδικείο

 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

     Εδώ και μήνες ένα πολυμελές δικαστήριο συγκροτούμενο από εκατό και πλέον δημοσιογράφους, ιατροδικαστές  και ιατρούς ποικίλων ειδικοτήτων εκδικάζει την υπόθεση του θανάτου των ....

τριών παιδιών τής Ρούλας και του Μάνου.

       Η εξέταση της υπόθεσης είναι εξονυχιστική ενώπιον πολυπληθούς σώματος ενόρκων  μερικών εκατομμυρίων μελών.

     Σταχυολογώ τα πιο σημαντικά σημεία:

-         Ώρα 1 το μεσημέρι. Η αδελφή τής Ρούλας εισήλθε στη ΓΑΔΑ από την οδό Δημητσάνας και όχι από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Εκτιμάται, ότι η κατάθεσή της θα διαρκέσει μέχρις τις 9 το βράδυ.

-         Ένας μαρκουτσοφόρος δημοσιοκάφρος τη ρωτούσε: τί θα πείτε στους αστυνομικούς;

-         Οι ιατροδικαστές απεφάνθησαν, ότι τα δύο μικρότερα παιδιά πέθαναν από ασφυξία.

-         Η Τζωρτζίνα έφαγε σουβλάκια πριν πεθάνει.

-         Οι γρατζουνιές στο προσωπάκι της Τζωρτζίνας προέρχονται από τα νύχια της Ρούλας; Πολύ πιθανόν.

-         Ο ιατροδικαστής Αλεξάνδρου σημείωσε, ότι οι ιατροδικαστές επιβεβαίωσαν αυτά που εκείνος και άλλοι συνάδελφοί του έλεγαν περιφερόμενοι [sic]  στα ΜΜΕ.

-          Σημαντική λεπτομέρεια: αν η αδελφή της Ρούλας ομολογήσει συμμετοχή, θα της ασκηθεί δίωξη. Άντε ρε! Δεν το πιστεύω.

-          Ο πολλάκις διαγραφείς, αλλά βραβευμένος, δημοσιογράφος Εισαγγελάτος μας διαβεβαίωσε, ότι η Ρούλα σκότωσε τα παιδιά της με τρείς και όχι δύο τρόπους.

https://www.documentonews.gr/article/vraveysi-eyaggelatoy-stis-poses-diagrafes-epivraveyetai-enas-dimosiografos/

-         Το πανάκι με αίμα και σάλια, αλλά όχι οροαιματηρό υγρό, μίλησε.

-         Ο δημοσιογράφος Αναστασόπουλος δήλωσε, ότι νοιώθει σαν να βλέπει τους αστυνομικούς να ρωτάνε την αδελφή τής Ρούλας τί έγινε μεταξύ 02:30 και 07:30 τη μοιραία ημέρα που πέθανε η Ίριδα.   Αλλά μας προέτρεψε να περιμένουμε να διαβάσουμε το πλήρες πόρισμα των ιατροδικαστών και προανήγγειλε τη δίκη του αιώνα σε ένα χρόνο.

        Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι παρακολουθούν απαθείς. Το ίδιο και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων*. Αλλά και οι ιατρικοί σύλλογοι. Και η ΕΣΗΕΑ. Οι καθηγητές των Νομικών Σχολών προσυπογράφουν κείμενα κατά  της πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με αυτή την αχρειότητα.

          Ξέχασα να σημειώσω, ότι στο διαδικασία μετέχει και η Νικολούλη.

           Το σώμα των ενόρκων τροφοδοτείται με fuel pass και power pass, ώστε να έχει στραμμένη την προσοχή του στην ακροαματική διαδικασία και να μην ασχολείται με επουσιώδη, όπως οι απειλές τού Σουλτάνου για Καστελλόριζο, Λήμνο, Σαμοθράκη κ.λπ.

          Σε κάποιο ολιγόλεπτο διάλειμμα ανακοινώθηκε, ότι στη Λάρισα ζούσε επί 42 χρόνια κλεισμένη στο σπίτι μία γυναίκα ηλικίας σήμερα 51 ετών. Αφού τελείωσε την 3η Δημοτικού δεν της επέτρεψε η μητέρα της να ξαναβγεί από το σπίτι.  Επί 42 χρόνια ουδείς την ανεζήτησε, μέχρι που η μητέρα της πέθανε και το τραγικό γεγονός βγήκε στην επιφάνεια. Ούτε οι δάσκαλοι, ούτε οι γείτονες, ούτε οι συμμαθητές της, ούτε οι γονείς τών συμμαθητών της αναρωτήθηκαν τί να έγινε αυτό το κορίτσι. Τη στιγμή που γράφω τούτες τις αράδες [06:15] βλέπω στο Mega ανταπόκριση ρεπόρτερ από τη ΓΑΔΑ σχετική με τη χθεσινή κατάθεση της αδελφής τής Ρούλας, η οποία, λέει, έπεσε σε πολλές αντιφάσεις κατά τη διάρκεια της πλέον των 9 ωρών κατάθεσής της. Έκανα ένα ζάπινγκ και δεν βρήκα σε κανένα κανάλι ο,τιδήποτε σχετικό με το δράμα  της Λάρισας. Ηθικό δίδαγμα: δεν είναι σωστό να ασχολείσαι με το γείτονά σου. Ό,τι κι’ αν κάνει ή δεν κάνει. Κοίτα τη δουλειά σου και την πάρτη σου. Μη σε τρώει η περιέργεια.

         Circo Greco meraviglioso!

Σώτος

* Ίσως γι’ αυτό: απόφαση Αρείου Πάγου 809/2008 « … κατά το άρθρο 171§1 στοιχ. δ του ΚΠΔ, απόλυτη ακυρότητα που λαμβάνεται και αυτεπαγγέλτως υπόψη από το δικαστήριο σε κάθε στάδιο της διαδικασίας… προκαλείται αν δεν τηρηθούν οι διατάξεις που καθορίζουν την εμφάνιση, την εκπροσώπηση και την υπεράσπιση του κατηγορούμενου και την άσκηση των δικαιωμάτων που του παρέχονται, στις περιπτώσεις και με τις διατυπώσεις, που επιβάλλει ο νόμος”. …………σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 241 του ΚΠΔ, "η ανάκριση γίνεται πάντοτε εγγράφως και χωρίς δημοσιότητα…..". Όμως, η μη τήρηση της ανωτέρω διατάξεως για τη μυστικότητα της ποινικής προδικασίας (προανάκρισης, κυρίας ανάκρισης) δεν επισύρει δικονομική κύρωση, ήτοι ούτε απόλυτη ούτε σχετική ακυρότητα.»

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου