Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Ξεσήκωσε ο Εμφιετζόγλου το Βελλίδειο για την Μακεδονία!

Σε ένα κατάμεστο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στην καρδιά της Θεσσαλονίκη, μίλησε ο ευπατρίδης Πρόδρομο Εμφιετζόγου την Κυριακή 19 Ιουνίου.

Το θέμα της ομιλίας του προέδρου της Πατριωτικής Ένωσης ήταν: “Πρωτοβουλία για την Μακεδονία”. Το κοινό υποδέχθηκε με αλλεπάλληλα χειροκροτήματα το σχέδιο Εμφιετζόγλου για την εξαφάνιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, την διοικητική αναδιάρθρωση της Μακεδονίας και την επενδυτική έκρηξη προς όφελος της Θεσσαλονίκης.

“Η Θεσσαλονίκη αγκαλιάζει τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου! Η Μακεδονία μπορεί να ελπίζει σ’ αυτόν! Σας ευχαριστούμε”, σημείωσε ο Ιωάννης Νασιούλας, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Εμφιετζόγλου στην Θεσσαλονίκη και διοργανωτής της εκδήλωσης.

Το Σχέδιο Εμφιετζόγλου για την Μακεδονία και την Θεσσαλονίκη

Η μονομερής αναγνώριση από μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας (1) μακεδονικού λαού (macedonian people), (2) μακεδονικής επικράτειας (macedonian territory) και (3) μακεδονικής γλώσσας (macedonian language) ως αποκλειστικών δικαιωμάτων των Σκοπιανών και των Σκοπίων, καθώς και η μονομερής αναγνώριση από μέρους μας πως η χρήση των όρων “Μακεδονία” και “μακεδονικός, μακεδονική, μακεδονικό” είναι “διακριτή” (distinct) για εμάς και τους Σκοπιανούς, υποχρεώνει νομικά την Ελλάδα να εγκαταλείψει την χρήση του ονόματος “Μακεδονία” και των επιθέτων “μακεδονικός, μακεδονική, μακεδονικό” σε εύλογο (μέσο) χρόνο.

Το όνομα της Μακεδονίας είναι πράγμα ελληνικόν και δεν εκχωρείται. Δεν υπάρχουν άλλοι Μακεδόνες πλην Ελλήνων. Τα σύνορα της Μακεδονίας εκτείνονται εκεί όπου εκτείνονται τα εκάστοτε σύνορα της Ελλάδας.

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη. Δεν την αναγνωρίζω, ούτε την εφαρμόζω. Εργάζομαι για την εξαφάνισή της από το γράμμα του νόμου και την κυβερνητική πρακτική.

ΤΡΕΙΣ ΑΞΟΝΕΣ

  1. ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

  2. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

  3. ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ»

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Ρηματική Διακοίνωση προς τα Σκόπια η οποία επικαλείται τις πρόνοιες της Συνθήκης της Βιέννης περί αναρμοδιότητας του νομοθετικού οργάνου που έλαβε την απόφαση από πλευράς της Ελλάδος να κυρώσει την Συμφωνία των Πρεσπών.

Διαμηνύουμε στους Σκοπιανούς πως αν έχουν αντιρρήσεις, πρέπει, “σύμφωνα με το άρθρο 65 παρ. 3 της Συνθήκης της Βιέννης, να ζητήσετε την λύση της διαφοράς σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 33 του Χάρτη του ΟΗΕ, π.χ. διαπραγματεύσεις ή μεσολάβηση τρίτου ως διαιτητή ή προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο”.

Η συμφωνία των Πρεσπών έχει, ως διεθνής σύμβαση, ισχύ υπέρτερη του τυπικού νόμου. Έτσι, νόμος ψηφιζόμενος από τη Βουλή δεν θα μπορούσε να την αγγίξει στο περιεχόμενό της. Γι αυτό επιλέγεται ο δρόμος της επίκλησης του Άρθρου 41 παρ. 2 του Ελληνικού Συντάγματος που ορίζει: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαλύει τη Βουλή, με πρόταση της κυβέρνησης που έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, για ανανέωση της λαϊκής εντολής, προκειμένου να αντιμετωπισθεί [από την επόμενη Βουλή] εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας».

Η δε επίλυση του Σκοπιανού προφανώς αποτελούσε επί κυβερνήσεως Τσίπρα και συνεχίζει αναμφισβήτητα να αποτελεί «εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας».

Συνεπώς, η συμφωνία των Πρεσπών τελικά υπεγράφη και κυρώθηκε από αναρμόδια όργανα.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ

• Σύσταση Περιφέρειας Μακεδονίας, με νέο αυτοδιοικητικό νόμο.

• Σύσταση Υπουργείου Μακεδονίας.

• Απόδοση ελληνικού διαβατηρίου και ελληνικής υπηκοότητας σε πολίτες των Σκοπίων που δηλώνουν Έλληνες.

• Αποκατάσταση του ονόματος της Μακεδονίας στην επωνυμία του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, στις σύραγγες ΠΑΘΕ της Κατερίνης, στο Αλεξάνδριο ΤΕΙ, κοκ.

ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2030»

• Διακράτηση προϋπολογισμού ύψους 12 δισεκατομμυρίων ευρώ σε βάθος 5ετίας.

• Σχέδιο «Μακεδονικός Ήλιος». Πλήρης ενεργειακή αναβάθμιση των δημοσίων δημοτικών κτιρίων ώστε μηδενιστεί η ενεργειακή δαπάνη για τον φωτισμό, την θέρμανση και την ψύξη τους και να εγκατασταθούν παντού ενεργοπαραγωγές διατάξεις, τα έσοδα των οποίων θα διακρατηθούν για την αποπληρωμή της αναβάθμισης και την χρηματοδότηση του σχεδίου «Μακεδονικός Ήλιος».

• Αναβάθμιση του Περιφερειακού Δρόμου σε σχήμα «8», ώστε ευρείες οδεύσεις από και προς τον περιφερειακό να κατασκευαστούν στο ύψος των Πανεπιστημίων.

• Διεύρυνση της Λεωφόρου Νίκης, με ανισόπεδους κόμβους στα Δικαστήρια και στο Δημαρχείο, με προέκταση της Παραλίας προς την θάλασσα, για μικτή χρήση πεζών, αθλουμένων, αυτοκινήτων.

• Κατασκευή γιγάντιου χώρου στάθμευσης στα Πανεπιστήμια.

• Χωροθέτηση με Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο της μεγαλύτερης στεγασμένης λαϊκής αγοράς των Βαλκανίων στα δυτικά της πόλης (Λαχανόκηποι). Η αγορά θα προσφέρει χιλιάδες θέσεις πώλησης για παραγωγούς, χωρίς μεσάζοντες, ώστε να απεμπλακεί η Θεσσαλονίκη από τις διεθνείς κερδοσκοπικές αλυσίδες λιανικής και να παρουσιάζει ετοιμότητα σε περίπτωση επισιτιστικής κρίσης.

• Θεσμοθέτηση Κοινωνικού Συνεταιρισμού Συγκοινωνιών, με την συμμετοχή του Ελληνικού Κράτους, των Δήμων της Θεσσαλονίκης, των Πανεπιστημίων, της ΔΕΘ και των πολιτών. Οργανωτικός Τύπος: Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ειδικού σκοπού. Κανένας υπάλληλος του σημερινού ΟΑΣΘ άνεργος.

• Ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Θερμαϊκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου