Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Ωθώ, απωθώ, προωθώ, επαναπροωθώ

 

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Ο Ιάσων Αποστολόπουλος, λοιπόν, διασώστης το επάγγελμα προφανώς, κατήγγειλε στο Ευρωκοινοβούλιο τη χώρα μας ως παραβιάζουσα διεθνείς συνθήκες δια βιαίας επαναπροωθήσεως μεταναστών στην Τουρκία, μέχρι σημείου που τους πνίγει στη θάλασσα. Ειδικά το Λιμενικό. Όταν του ζητήθηκαν στοιχεία, ανέφερε τα  ονοματεπώνυμα δύο προσώπων, τα οποία ....

οι λιμενικοί πέταξαν στη θάλασσα, μολονότι τα πρόσωπα αυτά δεν ήξεραν κολύμπι, με αποτέλεσμα να πνιγούν. Τούτο σημαίνει, ότι τα δύο αυτά πρόσωπα βρίσκονταν επί σκάφους του Λιμενικού, από το οποίο ερρίφθησαν στη θάλασσα. Πώς επιβιβάσθηκαν στο σκάφος; Προφανώς τους το επέτρεψαν οι λιμενικοί. Στη συνέχεια, όμως, αφού τους διέσωσαν,  οι  λιμενικοί-σωτήρες τούς πέταξαν στη θάλασσα. Γιατί; Αυτόπτης μάρτυς ο Ιάσων;  Αν ναι, γιατί δεν τους διέσωσε; Κι’ έτσι ανακύπτει το ερώτημα: πώς και δεν κατάφερε ο Ιάσων να τραβήξει μερικές φωτογραφίες ή ένα βίδεο  απαθανατίζοντας την απάνθρωπη στάση των λιμενικών; Και κάτι ακόμη: πώς γνώριζαν οι λιμενικοί, ότι τα εν λόγω πρόσωπα δεν γνώριζαν κολύμπι;

          Διαβάζω, ότι του θέματος των παράνομων επαναπροωθήσεων έχει επιληφθεί η ελληνική Εθνική Επιτροπή Διαφάνειας, αλλά και   ο οργανισμός τής ΕΕ o επιφορτισμένος με την πάταξη της απάτης [OLAF, ακροστοιχίς του τίτλου  «Organisation Europeen de Lute Antifraude»], στην έκθεση για το 2021 του οποίου δεν εντόπισα κάτι σχετικό. Τί είδους  έρευνα θα μπορούσε, άραγε, να διεξαγάγει ο εν λόγω οργανισμός για το συγκεκριμένο θέμα; Ποίας μορφής απάτη ενδεχομένως διαπράττεται με την επαναπροώθηση;

       Εν πάση περιπτώσει, ο μόνος πονόψυχος, ως φαίνεται, εν Ελλάδι είναι ο Ιάσων. Που αντιμάχεται την επαναπροώθηση μεταναστών, όπως ατυχώς αποκαλούμε αυτούς που έχουν καταφύγει στην Τουρκία από εμπόλεμες και μη περιοχές, άρα είναι πρόσφυγες σε χώρα ασφαλή, όπως έχει χαρακτηρισθεί η Τουρκία. Και, ως γνωστόν, ο παρανόμως εισερχόμενος στη χώρα αλλοδαπός προερχόμενος από ασφαλή χώρα δεν είναι πρόσφυγας. Είναι απλός μετανάστης, τον οποίο ουδείς μάς υποχρεώνει να υποδεχθούμε. Άρα, καλώς κάνουμε και τον στέλνουμε πίσω. Αυτό δεν κάναμε τον Φεβρουάριο του 2020 στον Έβρο απωθώντας χιλιάδες αλλοδαπών που προσπαθούσαν να εισβάλουν ωθούμενοι από τουρκικές δυνάμεις;

         Βέβαια, άλλο το επαναπροωθώ κάποιον και άλλο τον ρίχνω στη θάλασσα, για να πνιγεί.  Ντοκουμέντα, όμως, δεν είδα. Ούτε το φημολογούμενο σχετικό πόρισμα της Frontex που φέρεται πως καταγράφει παράνομες επαναπροωθήσεις.

       Ας θυμηθούμε το 2015. Τότε που πέρασαν από τη χώρα μας 1.000.000 νοματαίων, τους οποίους υποδέχθηκε η Μέρκελ. Τότε που ο Αλαίκσοις αναρωτιόταν, αν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα, και άφηνε τους μετανάστες να διασχίζουν τη χώρα με προορισμό τη Γερμανία, σε συνεννόηση προφανώς με τη γκουο μπακ μάνταμ Μέρκελ. Τότε που ρωτούσε τί γίνεται στη Λέσβο και …. στη Μυτιλήνη και παρατηρούσε, πως κάποιοι έκαναν στροφή  …. 360 μοιρών.

        Ήταν εκείνη την εποχή που ο αείμνηστος λιμενικός Κυριάκος Παπαδόπουλος διέσωζε εκατοντάδες εισβολέων. Τότε που κανείς δεν είχε τολμήσει να κατηγορήσει τους λιμενικούς  για απάνθρωπη συμπεριφορά.   

https://www.protothema.gr/greece/article/828203/efuge-apo-ti-zoi-o-limenikos-kuriakos-papadopoulos-o-fulakas-aggelos-ton-prosfugon/

        Τις ανησυχίες του Ιάσονα φαίνεται πως αφουγκράστηκε  η Αυτής Εξοχότης η ΠτΔ Κάθριν, αλλά και ο Κούλης που βλέπουν την αθρόα εισβολή αλλοδαπών ως λύση στο δημογραφικό μετατρέποντας τη χώρα σε χώρο εις πείσμα του Α. Σαμαρά που είχε διακηρύξει, ότι «είμαστε χώρα και όχι χώρος». Έτοιμοι να απονείμουν σε αλλοδαπούς μηνιαία επιδόματα, στέγη κ.λπ., αλλά και ιθαγένεια, ενώ στους Έλληνες που τεκνοποιούν δίνουν € 2.000 άπαξ. Ναι, ο Κούλης που έτυχε αγροτικής ενίσχυσης € 8.500 περίπου, ενώ μας προτρέπει να ζούμε ολιστικά και να μη δίνουμε και μεγάλη σημασία στα λεφτά.   

        Ας δούμε, όμως, τί γράφουν οι δημοσιογράφοι για τις επαναπροωθήσεις: 

https://www.lifo.gr/stiles/optiki-gonia/ti-symbainei-loipon-me-ta-paranoma-pushbacks-stin-ellada

       Για την Ελλάδα, αναφέρεται ότι: «Η έρευνα συνέλεξε δημόσια διαθέσιμα βίντεο από 635 υποτιθέμενα περιστατικά pushback που πραγματοποιήθηκαν από Έλληνες συνοριοφύλακες στο Αιγαίο από τον Μάρτιο του 2020 – δεκαπέντε από τα οποία αφορούσαν μασκοφόρους. Σε ένα από τα περιστατικά παραπάνω από 25 αιτούντες άσυλο πάνω σε μία λέμβο προσπάθησαν να φτάσουν στην ακτή του νησιού της Κω, αλλά αποκλείστηκαν από την ελληνική ακτοφυλακή που τους απώθησε με ένα ραβδί και αργότερα πυροβόλησε στο νερό. Η ομάδα των μεταναστών συνελήφθη αργότερα από την τουρκική ακτοφυλακή».

     Τους απώθησαν οι λιμενικοί λοιπόν. Τη δουλειά τους έκαναν. Πού είναι το πρόβλημα; Και γιατί τους συνέλαβε η τουρκική ακτοφυλακή; Τί κακό έκαναν;

      Όταν το πτώμα του μικρού Σύρου Αϊλάν εκβράστηκε στην παραλία τής Αλικαρνασσού, η θεία του, κάτοικος Καναδά, δήλωσε, ότι επειδή δεν μπορούσε να πάρει στον Καναδά νομίμως τον αδελφό της [πατέρα τού Αϊλάν] και την οικογένειά του, πλήρωσε διακινητές λαθρομεταναστών να το κάνουν.  Τόσο απλά!

     Σχετικώς έγραφα την  20.03.2016

https://www.ribandsea.com/articles/2232-28-1-kataskevastes-metanaston-synistoyn.html

           «Ας δούμε πώς έλυσε το πρόβλημα της Κω ο Δήμαρχός της κ. Κυρίτσης. Τον άκουσα ιδίοις ωσί να βεβαιώνει ότι το νησί του φιλοξενεί τώρα μόνον 70-100 μετανάστες. Ναι, το νησί που δεινοπάθησε όλο το 2015 και στο οποίο τα ΜΑΤ έδερναν προ καιρού ανηλεώς τους κατοίκους του που αντιδρούσαν στην κατασκευή hot spots

            Ο Δήμαρχος, λοιπόν, ήλθε σε επαφή με τον ομόλογό του της απέναντι  Αλικαρνασσού  και συμφώνησαν ότι δεν είναι δυνατόν να διαλυθούν Κως και Αλικαρνασσός που ζουν από τον τουρισμό εξ αιτίας των δουλεμπόρων που προωθούν τους μετανάστες κατά χιλιάδες στην Κω μέσω Αλικαρνασσού. Και ω του θαύματος οι ροές προς Κω σταμάτησαν. Πιο απλά δεν γίνεται. Μη μου πείτε ότι ο Τούρκος Δήμαρχος έπεισε μόνος του τους δουλεμπόρους να πάψουν να χρησιμοποιούν την πόλη του ως μέσο διελεύσεως προς Κω. Άρα! Η μάσα ενώνει τους λαούς.»   

       Αυτά συμφώνησαν οι δήμαρχοι. Και οι δουλέμποροι υπάκουσαν κάνοντας διάλειμμα να ξαποστάσουν. Ο Ιάσονας, όμως, μας ενημέρωσε, ότι

       «Στην Ελλάδα έχουμε το μοναδικό Λιμενικό Σώμα παγκοσμίως που, αντί να διασώζει ανθρώπους στη θάλασσα, πετάει τους ανθρώπους στη θάλασσα. Οι ελληνικές αρχές απαγάγουν πρόσφυγες που έχουν ήδη φτάσει στις ελληνικές ακτές και τους πετάνε πάλι στην ανοικτή θάλασσα. Είναι μοναδικό φαινόμενο, δεν το έχουμε ξαναδεί. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι το εξής: Oι πρόσφυγες φτάνουν μόνοι τους, ανεξάρτητα, στις ελληνικές ακτές».

 

        Για όλα, λοιπόν, φταίει το Λιμενικό κατά τον Ιάσονα και τις ΜΚΟ που θησαυρίζουν πουλώντας πονοψυχιά. Εις πείσμα των όσων είπε και η θεία τού Αϊλάν περί πληρωμής διακινητών κ.λπ.

        Και η Εφημερίδα των Συντακτών χαρακτηρίζει έκθεση-κόλαφο για τη χώρα μας την έκθεση που θα δημοσιεύσει ο ΟΗΕ για τις επαναπροωθήσεις.

https://www.efsyn.gr/ellada/dikaiomata/347937_oie-de-facto-politiki-oi-epanaproothiseis-stin-ellada

        Ας περιμένουμε να τη διαβάσουμε. Ενώ δεν παραλείπει να καταφερθεί κατά του νόμου που έθεσε  τέρμα στους αγαθοεργούς διασώστες, οι οποίοι θέλουν να λειτουργούν κατά βούληση, χωρίς να τους ελέγχει κανείς. Να διασώζουν ως ανεξάρτητοι αυτούς που έρχονται στη χώρα ανεξάρτητοι, όπως μας ενημέρωσε ο Ιάσων.

         Τα παραληρήματα του Σουλτάνου που αμφισβητεί την κυριαρχία μας στα νησιά μας δεν καταδικάζει η καλή μας εφημερίδα. Απλώς παραθέτει τις απειλές του. Βάρδα μην επαναπροωθήσουμε κανέναν εισβολέα.

            Ώρα, όμως, να σοβαρευτώ τελειώνοντας με τη φοβερή είδηση των ημερών επιπέδου εφάμιλλου των δηλώσεων του Ιάσονα. Το ΕΣΡ της Φινλανδίας ξεκίνησε έρευνα για δημοσιευθείσα φωτογραφία των οπισθίων της καλλιγράμμου Φινλανδής πρωθυπουργού. Δηλαδή τα δημόσια πρόσωπα δεν έχουν δημόσιους κώλους; Αν είναι δυνατόν ………..    

 



Σώτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου