Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Αυτοί που γράφουν το πρωτόκολλο καραντίνας του ΕΟΔΥ είναι βλάκες;


 Ο ΕΟΔΥ δημοσιοποίησε σήμερα το νέο πρωτόκολλο διαχείρισης του covid υπό το μορφή 10 ερωταπαντήσεων. Παραθέτουμε το επίμαχο σημείο σε εικόνα για τους δύσπιστους.

Λέει λοιπόν το πρωτόκολλο, για όσους έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα (δηλαδή ...για όλους, αφού όλοι μας ήρθαμε σε επαφή με κάποιο από τα εκατοντάδες χιλιάδες θετικά των ημερών) , ότι πρέπει να μείνουν σε καραντίνα 5 μέρες, εφόσον :

είναι "ανεμβολίαστοι". 

Όπου , ανεμβολίαστοι θεωρούνται οι εξής:

α) όσοι δεν τσιμπήθηκαν καθόλου (δηλαδή 3.000.000 έλληνες)

β) όσοι έκαναν 2 δόσεις pfizer, moderna, astra και πέρασαν 6 μήνες (

γ) όσοι έκαναν johnson και πέρασαν 2 μήνες (!)  

Δεδομένου ότι εμβολιασμένοι πλήρως, με "αναμνηστική δόση" είναι 3.762.145 (το 35%) του πληθυσμού, ανεμβολίαστοι είναι 6,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ (to 65%). (https://emvolio.gov.gr/vaccinationtracker)

Αυτά λοιπόν τα 6,5 εκατομμύρια, θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα, αν έρθουν σε επαφή με κρούσμα. 


Για να δώσουμε ένα απλό παράδειγμα, για να καταλάβετε τι λέει το πρωτόκολλο:

Ο Γιάννης (π.χ.) είναι 40 ετών και δουλεύει στη Δ.Ε.Η. Έρχεται σήμερα ο 15χρονος γιος του και του λέει "μπαμπά, με έδειξε θετικό το ράπιντ τεστ που έκανα για το σχολείο". Ο 40χρονος ΔΕΗτζής Γιάννης είναι "στενή επαφή με κρούσμα". Ο Γιάννης πρέπει να μπει σε καραντίνα για τις επόμενες 5 μέρες, να κάνει ράπιντ τεστ την 5η μέρα και να πάει στη δουλειά την 6η αν είναι "αρνητικός" στο δικό του τεστ.

Κι αυτές τις 5 μέρες, πώς θα πληρωθεί, αφού δεν είναι ασθενής και δεν μπορεί να πάρει ασθένεια; 

Τελικά, πώς θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις, τα μαγαζιά, οι δουλειές, αν όλες οι "επαφές" πρέπει να κάθονται 5 μέρες σπίτι; Μιλάμε για 6,5 εκατομμύρια ανθρώπους, οι περισσότεροι απ΄αυτούς είναι εργαζόμενοι !

Ποιός θα πληρώνει την παραμονή για 5 μέρες στο σπίτι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου