Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

«Έλληνες αυτόχθονες ιθαγενείς»: Ποινική δίωξη στους διαχειριστές της ιστοσελίδας για δύο αδικήματα


 Οι τύποι είναι για ...δέσιμο, όπως όλοι οι οπαδοί του Σώρρα, το ΄παμε πολλές φορές, όμως "δημοκρατία αλά καρτ" δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει "ελευθερία του λόγου αλά καρτ". Συνεπώς, καταδικάζουμε απερίφραστα την παρέμβαση της δικαιοσύνης στην ελευθερία του λόγου (ακόμη κι αν μπουρδολογούν ασύστολα). Κανείς δεν πρέπει να φιμώνεται στην αληθινή δημοκρατία, με ΚΑΝΕΝΑ πρόσχημα και ...κανένα δικανικό εφεύρημα, του τύπου "διέγερση σε ανυπακοή", Το ότι κάποιος σαχλαμάρας λέει "μην κάνετε το εμβόλιο, θα βγάλετε κέρατα", "μην πάτε στο νοσοκομείο, θα σας πεθάνουν", δεν σημαίνει ότι θα τον ακούσουμε κιόλας. Από βλακείες είναι γεμάτο το διαδίκτυο, αν οι αναγνώστες άκουγαν όποια μπαρούφα λέει ο κάθε ψεκασμένος, θα είχαμε αυτοκτονήσει όλοι. "Διέγερση" προκαλούν κάποιοι, όταν είναι οργανωμένοι (δηλαδή ένα κόμμα, ένα σοβαρό σωματείο) κι όχι δυό χαζοβιόληδες με μια σελίδα στο facebook. 
Κάτω τα χέρια λοιπόν από την ελευθερία έκφρασης! Δε θέλουμε ξανά Γκεστάπο και Στάζι.


Η ΕΙΔΗΣΗ

Στην άσκηση ποινικής δίωξης για διασπορά ψευδών ειδήσεων και διέγερση σε ανυπακοή (πλημμελήματα) σε βάρος δυο προσώπων που φέρονται ως διαχειριστές της ιστοσελίδας «Έλληνες αυτόχθονες ιθαγενείς», προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η εν λόγω σελίδα εμφανίζεται να καλεί σε μη εφαρμογή των μέτρων που λαμβάνει η Πολιτεία για τη πρόληψη της μετάδοσης της πανδημίας για τον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση ερευνήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας μετά την διαβίβαση σχετικής δικογραφίας από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


Εξάλλου, η εισαγγελία Πρωτοδικών πρόσφατα είχε ασκήσει ποινική δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη, ο οποίος φέρεται να δηλώνει αρνητής του κορωνοϊού αλλά και του εμβολίου ενώ, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τάσσεται και κατά της διασωλήνωσης των ασθενών, υποστηρίζοντας πως γίνονται χωρίς λόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου