Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Δύο πολύ σημαντικές μελέτες για τον κορωνοϊό, που πρέπει να γνωρίζουν ΟΛΟΙ

 Πέρα από την πολιτική διαχείριση της πανδημίας και τα πυροτεχνήματα των ΜΜΕ και των πολιτικών, υπάρχει και η επιστήμη. Η κανονική, τίμια, ερευνητική επιστήμη. Επιστήμονες λοιπόν, δημοσίευσαν το τελευταίο τριήμερο τις δυό πιο σημαντικές μελέτες, που συζητώνται μεταξύ των επιστημόνων (των κανονικών επιστημόνων, όχι των.... διαφόρων άσχετων συνδικαλιστών "γιατρών", που δεν έχουν ιδέα από ιατρική, καθώς δεν έχουν διαβάσει ένα βιβλίο τα τελευταία 20 χρόνια, αφού μονίμως κυνηγάνε ψηφαλάκια σε διάφορες εκλογές ή των σιτιζόμενων από φαρμακοβιομηχανίες ψευτογιατρών, που ενδιαφέρονται μόνο για τα ταξιδάκια αναψυχής που τους δωρίζουν οι εταιρείες).


Η πρώτη, που συζητιέται σε όλο τον κόσμο, είναι η δημοσίευση στο πιο έγκυρο περιοδικό του κόσμου, το LANCET, χρηματοδοτήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου και κατέληξε στο ασφαλές συμπέρασμα:

Ο εμβολιασμός μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης από παραλλαγή δέλτα και επιταχύνει την κάθαρση του ιού. Ωστόσο, τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα με πρωτογενείς λοιμώξεις έχουν μέγιστο ιικό φορτίο παρόμοιο με τα μη εμβολιασμένα περιστατικά και μπορούν να μεταδώσουν αποτελεσματικά τη μόλυνση σε οικιακά περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένων των πλήρως εμβολιασμένων επαφών.


Με απλά λόγια: όλοι μεταδίδουν το ίδιο. Καθόλου προστατευμένοι δεν είναι οι εμβολιασμένοι, αλλά ο εμβολιασμός επιταχύνει την κάθαρση του ιού, συνεπώς είναι χρήσιμος.

Οι επιστήμονες λοιπόν, σε αυτή τη μελέτη, έκαναν επιστήμη και όχι πολιτική. Ψύχραιμα, λένε στην επιστημονική κοινότητα και σε όσους απλούς πολίτες θέλουν την αλήθεια κι όποιος θέλει τη βλέπει. Και η αλήθεια δυστυχώς, δεν ικανοποιεί καμιά πλευρά: ούτε τους "αρνητές" που βγάζουν άχρηστα τα εμβόλια, ούτε τους "εμβολιολάγνους" που υποστηρίζουν ότι "φταίνε οι ανεμβολίαστοι" για τη μετάδοση και "πρέπει να τους κλειδώσουν μέσα". 

Η μελέτη αποδεικνύει ότι , και όλοι να ήμασταν εμβολιασμένοι, ο ιος θα υπήρχε σε πλήρη ανάπτυξη, μόνο που στους εμβολιασμένους μειώνεται ο χρόνος ανάρρωσης κι αυτό είναι σημαντικό και δείχνει τη χρησιμότητα των εμβολίων. Οπότε, καλό είναι να εμβολιαστούν όλοι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν φταίνε οι ανεμβολίαστοι. Κάνουν κακό μόνο στον εαυτό τους (αργούν να γίνουν καλά) κι όχι στους άλλους. Με απόλυτη βεβαιότητα, δεν φταίνε σε τίποτε, παρά μόνο στον εαυτό τους.

η μελέτη > thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099(21)00648-4/fulltext



Η δεύτερη, είναι μια "μελέτη των μελετών":

Συγκεντρώθηκαν δεδομένα από 67 (!) μελέτες για τη χρησιμότητα της ιβερμεκτίνης. Όλες οι μελέτες δείχνουν ότι είναι ένα σημαντικό όπλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Για παράδειγμα, οι 67 μελέτες έδειξαν ότι η ιβερμεκτίνη μείωσε κατά 58% τη θνησιμότητα (mortality) και 85% την προφύλαξη από νόσηση.

Όμως και σε αυτή, οι ειδικοί καταλήγουν:

Η εξάλειψη του COVID-19 είναι ένας αγώνας δρόμου ενάντια στην εξέλιξη του ιού. Καμία θεραπεία, εμβόλιο ή παρέμβαση δεν είναι 100% διαθέσιμη και αποτελεσματική για όλες τις παραλλαγές. Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται όλα τα πρακτικά, αποτελεσματικά και ασφαλή μέσα, συμπεριλαμβανομένων των θεραπειών, όπως υποστηρίζονται από την Pfizer Pfizer , TrialSiteNews ] . Η άρνηση της αποτελεσματικότητας των θεραπειών αυξάνει τον κίνδυνο να γίνει ενδημικός ο COVID-19. και αυξάνει τη θνησιμότητα, τη νοσηρότητα και τις παράπλευρες ζημιές.


η μελέτη real-time meta analysis of 67 studies

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου