Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Ρωσία: Αναπτύσσεται φάρμακο κατά της COVID-19 σε μορφή τσίχλας

Φάρμακο σε μορφή τσίχλας και εμβόλιο σε ζαχαρωτό είναι μερικές από τις τεχνολογίες που δοκιμάζουν Ρώσοι επιστήμονες για καταπολέμηση του κορονοϊού.

Tο ρωσικό υπουργείο Άμυνας άρχισε να αναπτύσσει ένα νέο αντιικό φάρμακο κατά της COVID-19 με τη μορφή τσίχλας, ανέφερε πηγή προσκείμενη στο υπουργείο Παρασκευή.
«Το 48ο κεντρικό ερευνητικό ινστιτούτο του υπουργείου Άμυνας άρχισε να αναπτύσσει ένα αντιικό φάρμακο κατά της νέας λοίμωξης από κορονοϊό με τη μορφή τσίχλας. Ο συνδυασμός μιας προσιτής μορφής χρήσης με ιδιότητες υγείας σε σχέση με τη φαρμακευτική αγωγή θα φέρει θετικό αποτέλεσμα στην καταπολέμηση της η εξάπλωση της νέας λοίμωξης από κορονοϊό» ανέφερε η πηγή.



Το ινστιτούτο αναπτύσσει επίσης ένα εμβόλιο που σχετίζεται με μια βλεννογόνο ουσία κατά της COVID-19 με τη μορφή ζαχαρωτού, πρόσθεσε.
«Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών, αυτό το εμβόλιο θα συμπεριληφθεί σε διαφορετικά θεραπευτικά σχήματα και θα χρησιμοποιηθεί ως προσθήκη στους υπάρχοντες μηχανισμούς για τη χρήση προληπτικών φαρμάκων» εξήγησε η πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου