Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Ο Κύριος Κουτές, οι κουτοί, οι πανέξυπνοι και τα χαζοκούτια

 

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

           Αν ένας σκύλος δαγκώσει άνθρωπο δεν είναι είδηση. Είδηση είναι αν ένας άνθρωπος [;] δαγκώσει σκύλο.

      Ο διακομιστής γευμάτων [ελληνιστί ντελιβεράς] κ. Κουτές εξυπηρετούσε έναν μοναχικό 68χρονο στον Βόλο. Κάθε μέρα του πήγαινε φαγητό. Μερικές φορές μαγειρεμένο από τη γυναίκα του. Σίγουρα θα του έδινε κάποιο φιλοδώρημα ο 68χρονος. Κάποια ημέρα  ο 68χρονος δεν παρήγγειλε φαγητό. Ούτε την επομένη ούτε τη μεθεπομένη. Ο Κύριος Κουτές ανησύχησε. Πήγε στο σπίτι τού 68χρονου και χτύπησε πολλές φορές το κουδούνι. Καμμία απάντηση. Τότε απευθύνθηκε στο ΑΤ και οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι και βρήκαν τον 68χρονο νεκρό.  Η ιστορία δεν ήταν άξια λόγου. Μερικά ΜΜΕ και σόσιαλ μύδια την ανέφεραν άπαξ, διότι ο χρόνος δεν έφτανε για να προλάβουν να μεταδώσουν ξανά και ξανά τη χιλιοστή δήλωση του Κούλη «Η Ελλάς αποτελεί πυλώνα σταθερότητας της περιοχής» και τις αντικρουόμενες απόψεις των ειδήμων [Καρανίκειος γραμματική]  για την πανδημία και τον τρόπο αντιμετώπισής της εν μέσω ανελέητου πολέμου μεταξύ παραγωγών εμβολίων. 

       Ένα ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη παρέθεσε γεύμα σε άστεγους αντί γαμήλιας δεξίωσης. Κι’ αυτή η χειρονομία αναφέρθηκε άπαξ.

      Μας μετέδωσαν επανειλημμένως τη δήλωση του Αλαίκσοις στη Βουλή, κατά την οποία η κλεψύδρα για τον κ. Μητσοτάκη γύρισε ανάποδα και ο χρόνος τελειώνει. Τί είπε ρε το άτομο! Δήλωση εφάμιλλη της άλλης «έκανε στροφή 360ο». Εγώ γιατί έχω την εντύπωση, ότι αν αναποδογυρίσω την κλεψύδρα μού μένει τόσος χρόνος όσος έχει διαρρεύσει μέχρι το αναποδογύρισμα;

     Η ΝΔ χρωστάει στις τράπεζες τα μαλλιά της κεφαλής της, αλλά κανένα ΜΜΕ δεν το κάνει θέμα. Συνεντεύξεις παίρνουν οι δημοσιογράφοι από τον πρωθυπουργό, αλλά κανείς δεν ρωτάει πώς και πότε θα εξοφλήσει το κώμα του τα δυσθεώρητα χρέη. Το κώμα που δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι το χρέος αυξάνει κάθε χρόνo κατά € 30 εκ. λόγω τόκου. Άντε ρε! Και το δικό μου αυξάνει λόγω τόκου, αλλά η τράπεζα και οι δικηγορικές-εσπρακτικές εταιρείες με ταράζουν στα τηλεφωνήματα.

     Το δικαστήριο έκρινε παράνομη τη χθεσινή απεργία και το ΚΚΕ δήλωσε, ότι δεν δέχεται την απόφαση. Η δήλωση έμεινε ασχολίαστη.

      Η ΝΔ ψήφισε νόμο για της διαδηλώσεις [4703/2020]. Φαντάζομαι, ότι οι διοργανωτές τών χθεσινών διαδηλώσεων τήρησαν τον νόμο περί προηγούμενης ενημέρωσης κ.λπ. Το άλλο με τον Τοτό;

     Το μεγαλύτερο μέρος των δελτίων ειδήσεων καταλαμβάνει η εγκληματικότητα. 95% των εγκληματιών λαθρομετανάστες.  Αλλά ο Ποινικός Κώδικας του Αλαίκσοις κατήργησε την απέλαση αμέσως μετά την καταδίκη.  

       Ο δολοφονηθείς στη Ζάκυνθο είχε καταγγείλει με διευθύνσεις και ονόματα εκείνους που αποπειράθηκαν να τον σκοτώσουν πέρυσι, αλλά κατάφεραν να σκοτώσουν τη σύζυγό του. Φέτος συνελήφθησαν οι καταγγελθέντες για τον φόνο της συζύγου και μερικοί εξ αυτών προφυλακίστηκαν, αφού κατάφεραν να δολοφονήσουν και τον ίδιο. Γιατί τόση καθυστέρηση;  Κανένας δεν φταίει;

     Κατά τα λοιπά τα ΜΜΕ ασχολούνται με τον Φουρθιώτη, με τον Αυστραλό που παντρεύτηκε [;] δύο δίδυμες αδελφές ταυτόχρονα, με τον Ινδό που είχε 39 γυναίκες και δεκάδες παιδιά.

     «Ευτυχώς» που ο Δανός ποδοσφαιριστής Κρίστιαν Έρικσεν είχε το ατύχημα στη διάρκεια του αγώνα  Δανίας-Νορβηγίας και, έτσι, έδωσε την ευκαιρία να πληροφορηθούμε, ότι στην Ελλάδα πέθαναν 14χρονοι και 18χρονοι ποδοσφαιριστές, επειδή δεν υπήρχαν γιατροί  στα γήπεδα, πόσω μάλλον απινιδωτές.

     Καιρό τώρα δεν έχει ακουστεί λέξη για τις 1100 χαμένες δικογραφίες της Κέρκυρας. Ούτε η Ζήνα με τις αλήθειες της ψάχνει το θέμα. Ούτε η Νικολούλη.

      Πάντως, παράπονο δεν πρέπει να έχουμε. Εκτός από survivor κ.λπ. σχεδόν κάθε μέρα ενημερωνόμαστε λεπτομερώς για τον έρωτα και τα καυτά φιλιά Λόπεζ-Αφλεκ παρακολουθώντας τους απογόνους του Μεγαλέξαντρου εκ Σκοπίων να παίζουν μπαλίτσα στην Ευρώπη με το όνομα που τους χάρισε ο Αλαίκσοις και αποδέχθηκε ο Κούλης, οι οποίοι διαρρηγνύουν δήθεν τα ιμάτιά τους για το εργασιακό νομοσχέδιο.

        Παρηγοριέμαι καθώς παρακολουθώ τα ανούσια δελτία ειδήσεων με το νου μου στον κ. Κουτέ και στο ζευγάρι που παρέθεσε γαμήλιο γεύμα στους άστεγους. Η ανθρωπιά έχει καταντήσει είδηση συνταρακτικότερη από το δάγκωμα σκύλου από άνθρωπο.   Ταυτόχρονα αναλογίζομαι τις μίζες που θα ενθυλακώσουν για μία ακόμη φορά οι άλλοι γνωστοί άγνωστοι επ’ ευκαιρία της ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων και της Πυροσβεστικής με σύγχρονα μέσα.

Σώτος         

Υ.Γ. http://kommatoskylo.blogspot.com/2009/05/blog-post_21.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου