Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Υπέκυψε στους εκβιασμούς η Ελλάδα: Δεν αναγνωρίζει εμβολιασμένους Ρώσους τουρίστες

Δύσκολη έως αδύνατη κάνει τη άφιξη των Ρώσων τουριστών η Ελλάδα, μετά τις συστάσεις των εταίρων και συμμάχων μας. Παρά το γεγονός ότι οι Ρώσοι τουρίστες είναι πλήρως εμβολιασμένοι, θα πρέπει να κάνουν και PCR τεστ στη Ρωσία ή rapid test και να έχουν τη βεβαίωση μαζί τους, μαζί με τη βεβαίωση εμβολιασμού, αλλά ούτε αυτό δεν αρκεί. Θα ξαναϋποβάλλονται σε τεστ κατά.... την άφιξή τους στην Ελλάδα. Σημειώνουμε ότι στην Τουρκία, δεν τους ζητούν ούτε βεβαίωση εμβολιασμού.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Με γνώμονα την υγειονομική ασφάλεια των τουριστών, των εργαζομένων στον κλάδο του Ελληνικού Τουρισμού καθώς και των πολιτών , αποφασίστηκε η τροποποίηση της πολιτικής αφίξεων από τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δ του SARS-CoV-2 στη Ρωσία, από τις 30 Ιουνίου 2021 και εξής όλοι οι ταξιδιώτες οι οποίοι φτάνουν στην Ελλάδα προερχόμενοι από τη Ρωσία θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση αρνητικού τεστ PCR ή rapid test. Το μέτρο αυτό είναι υποχρεωτικό και ισχύει για όλους τους τουρίστες από τη Ρωσία, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι.

Επιπλέον, όλοι οι ταξιδιώτες από τη Ρωσία θα υποβάλλονται σε τεστ κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου