Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Καμένο πρεζόνι ο δράστης της άγριας δολοφονίας στην Κατερίνη - Άλλη μια φορά που τα ναρκωτικά σκοτώνουν

 Στον εισαγγελέα πρωτοδικών Κατερίνης οδηγείται ο 58χρονος που συνελήφθη ως δράστης της στυγερής δολοφονίας του 45χρονου, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε απανθρακωμένο, δεμένο πισθάγκωνα και με τραύμα στο κεφάλι από ....

κυνηγετικό όπλο, έξω από τα κοιμητήρια του οικισμού Γαλήνη, στην Κατερίνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο δράστης συνελήφθη χθες στην Πιερία, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης με τη συνδρομή και αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας, ο 58χρονος συναντήθηκε στο σπίτι του με τον 45χρονο και μετά από διένεξη για προσωπικές διαφορές, τον χτύπησε και τον έδεσε με σχοινί.

Στη συνέχεια τον μετέφερε με όχημα εξωτερικά των κοιμητηρίων του Δημοτικού Διαμερίσματος Καλλιθέας, τον πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και αφού τον περιέλουσε με εύφλεκτο υγρό έβαλε φωτιά.

Σε έρευνες που έγιναν στην οικία του συλληφθέντα και στον χώρο που βρέθηκε η σορός, αλλά και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

8 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 110 εκατοστών,

324,6 γραμμάρια κάνναβης και 1 αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης,

79 γραμμάρια ελαίου κάνναβης (χασισέλαιο),

12 ναρκωτικά δισκία, για τα οποία δεν κατείχε την απαιτούμενη ιατρική συνταγή,

2 μαχαίρια, καθώς και

τμήμα σχοινιού, είδη ένδυσης και ένα δοχείο με εύφλεκτο υγρό.

Επίσης κατασχέθηκε και το παραπάνω όχημα που χρησιμοποίησε ο συλληφθείς.

Στον χώρο που βρέθηκε η σορός μετέβησαν αρμόδια συνεργεία του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Όπως έγινε γνωστό, ο συλληφθείς είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ναρκωτικά, ενώ σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν δενδρύλλια και ποσότητες κάνναβης, όπως επίσης ναρκωτικά χάπια. Δράστης και θύμα φαίνεται πως γνωρίζονταν και μάλιστα από μαρτυρίες προκύπτει ότι είχαν συναντηθεί τα προηγούμενα 24ωρα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τα αίτια του άγριου εγκλήματος δεν έγιναν γνωστά απο την αστυνομία, ενώ προανακριτικά ο 58χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε πως είχε προσωπική διένεξη με το θύμα, θεωρώντας οτι εκείνος τον κατέδωσε στις Αρχές για υποθεση ναρκωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου