Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Υπέρ της αλλαγής ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ ο Σπίρτζης

Χρήστος Σπίρτζης : «Ναι στην αλλαγή ονόματος, όχι στην εκλογή προέδρου από τη βάση»

Υπέρ της αλλαγής του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι της εκλογής προέδρου από τη βάση τάχθηκε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και στους Νίκο Φελέκη και Μπάμπη Κούτρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης δίνοντας συνέχεια στις εσωκομματικές τριβές που πυροδοτεί το θέμα.
"Εμείς δεν φύγαμε από το χώρο μας, άλλοι έφυγαν και πρόδωσαν τις αρχές του Σοσιαλιστικού και Προοδευτικού κόσμου" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης. Όπως σημείωσε "το ΠΑΣΟΚ έφυγε από τις αρχές του και γι αυτό τα κοινωνικά στρώματα τα οποία πλέον δεν καλύπτονταν πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ"
Για την αλλαγή της ονομασία είπε ότι σηματοδοτεί την έκφραση του μεγαλύτερου εύρους της Προοδευτικής Παράταξης και αυτό αντικατοπτρίζεται στο όνομα του συνδυασμού που θα κατέβει.
Ο κ. Σπίρτζης δήλωσε ακόμα ότι δεν πρέπει να εκλέγεται ο πρόεδρος από τη βάση θυμίζοντας ότι η εμπειρία του ΠΑΣΟΚ δεν είχε καλά αποτελέσματα. "Κάτι τέτοιο (σ.σ. εκλογή από τη βάση) προϋποθέτει ότι και τα άλλα όργανα θα πρέπει να αναδεικνύονται έτσι, αλλιώς θα έχουμε έναν πρόεδρο και από κάτω έναν χυλό" τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το ενδεχόμενο νέων συνεργασιών με άλλα κόμματα, απάντησε ότι είναι ανοιχτή η πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ για διάλογο και συνεργασίες και με άλλες πολιτικές δυνάμεις, ενώ διερώτηθηκε γιατί όχι και με το Κιναλ. “Το θέμα είναι θα βρούμε ανταπόκριση;” πρόσθεσε.