Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Δεινή ήττα της αριστεράς η σημερινή απεργία

Παρά τα "αγωνιστικά καλέσματα" συνδικαλιστικών παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, η σημερινή απεργία σημειώνει πρωτοφανή αποτυχία. Για παράδειγμα, κανένα δρομολόγιο του ΟΑΣΘ δεν ακυρώθηκε (δείτε εδώ το παρασκήνιο), κανένα ....
δρομολόγιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν ακυρώθηκε, ενώ και τα σχολεία λειτουργούν κανονικά, εξ όσων γνωρίζουμε.

Η αιτία, κατά τη γνώμη μας, είναι η απόλυτη αναντιστοιχία της επαναστατικής ρητορικής, με το αίτιο της απεργίας: η απεργία αφορά (δήθεν) το "αναπτυξιακό νομοσχέδιο", του οποίου οι διατάξεις, φέρουν πλήγματα στην εργατική τάξη, μόνο στη φαντασία των συνδικαλιστών.

Είναι ολοφάνερη η κομματική υποκίνηση της απεργίας κι ακόμη πιο φανερή η διάθεση του κόσμου, να τελειώνει η επαναστατική γυμναστική και να γίνουμε ένα κανονικό κράτος, με κανονικά κίνητρα επενδύσεων, ώστε να επιταχυνθεί η ανάπτυξη την οποία μπορούν να πετύχουν σε όλο τον κόσμο, μόνον ιδιώτες, ώστε να βρίσκει καλά αμειβόμενη δουλειά το προλεταριάτο. Με την επαναστατική γυμναστική της αριστεράς, χάθηκαν θέσεις εργασίας, έκλεισαν εργοστάσια, εξαφανίστηκε η βιομηχανία. Το μόνο που έμεινε, είναι οι αμπελοφιλοσοφίες των κατά σύστημα σανοπωλητών και ινστρουχτόρων της αριστεράς, που το μόνο που καταφέρνουν είναι να βολεύονται οι ίδιοι σε κρατικές θέσεις και να περνάνε ζωάρα, ενώ χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι γλιτώσαμε από τις άσκοπες απεργίες. Οι επαγγελματίες εργατοπατέρες θα επανέλθουν, θα προσπαθήσουν να πάρουν το αίμα τους πίσω, για την τραγική αποτυχία της σημερινής απεργίας.  Άλλωστε, δεν ξέρουν να κάνουν καμιά άλλη δουλειά (ή αν ξέρουν βαριούνται) παρά να βγάζουν δεκάρικους "δικαιωμάτων".

Το σύστημα τους είναι απλό: Τα βρίσκουν όλα στραβά όταν δεν κυβερνούν οι ίδιοι, τα καταγγέλουν, συσπειρώνουν κόσμο, βρίσκουν οπαδούς οι οποίοι μετά τους ψηφίζουν και γίνονται βουλευτές ή Υπουργοί, τσιμπώντας το δεκαχίλιαρο το μήνα, στην υγειά του κορόιδου σανοφάγου εργάτη, που επιμένει να τον σώσουν οι επαγγελματίες συνδικαλιστές-κομματόσκυλα,.