Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

«Κουτσή» εβδομάδα για τους μαθητές -Κλειστά τα σχολεία στις 24, δεν θα γίνουν μαθήματα στις 27

Μόλις τρεις ημέρες θα γίνουν μαθήματα την επόμενη εβδομάδα στα σχολεία της χώρας, λόγω .....
προγραμματισμένης απεργίας και οργανωμένων αθλητικών δράσεων.

Συγκεκριμένα, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την προσεχή Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, λόγω της συμμετοχής των εκπαιδευτικών (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ) στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) σε ανακοίνωσή της ζητά την απόσυρση του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι «ο αφοπλισμός του συνδικαλιστικού κινήματος διευκολύνει την κυβέρνηση στη λήψη μέτρων κατά των εργαζομένων και στην περιστολή των εργασιακών τους δικαιωμάτων».

Από την πλευρά της, η ΟΛΜΕ κάνει λόγο για «αντεργατικό – αντιαπεργιακό» νομοσχέδιο, σημειώνοντας ότι «προωθεί ένα είδος ανάπτυξης που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζομένων δεν θα είναι».

Δίχως μαθήματα στα σχολεία και στις 27 του μηνός
Στα σχολεία δεν θα γίνουν μαθήματα ούτε την προσεχή Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, καθώς το υπουργείο Παιδείας έχει προγραμματίσει αθλητικές δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας εναρμονίζει την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 η οποία θα εορταστεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Η εκδήλωση για τους μαθητές των σχολείων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 09:00 π.μ. στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών και συγκεκριμένα στον περιβάλλοντα χώρο της Αγοράς και του Τείχους των Εθνών.