Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Η προγραμματική τοποθέτηση Νασιούλα στο ΔΣ του Δήμου Θεσσαλονίκης

Ενθουσιασμό, επευφημίες και χειροκροτήματα απέσπασε η ομιλία του Γιάννη Νασιούλα στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Στις "προγραμματικές του δηλώσεις", ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", ξεδίπλωσε την αταλάντευτη θέση του για την ακύρωση της προδοτικής Συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ με μπροστάρη τον Δήμο Θεσσαλονίκης. "Καλωσορίζω την δήλωσή σας" είπε στρεφόμενος προς τον νέο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, "για την υπεράσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας".
Και συνέχισε: "Όμως πρέπει να γνωρίζετε πως θα συναντήσει εχθρούς: το άρθρο 7, παράγραφοι 3 και 5 της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ εναντιώνεται στην αλήθεια της μοναδικότητας και ελληνικότητας της Μακεδονίας". Επέστησε στον νέο Δήμαρχο πως "ποινικές, αστικές και σχετιζόμενες με το διεθνές δίκαιο ευθύνες μπορεί να του ζητηθούν" επειδή θα υπερασπίσει πρακτικά αυτήν την επιστημονική αλήθεια και τόνισε: "Αν εγερθούν διώξεις, θέλω να είμαι εγώ ο πρώτος που θα τις αντιμετωπίσει".
Ο Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μίλησε με πάθος για το όραμά του: Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και ευκαιρίες για όλους. "Δισεκατομμύρια πετούσαν τα τελευταία χρόνια πάνω από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά ο απαξιωμένος τέως Δήμαρχος προτιμούσε τις επιδοτήσεις του Τζωρτζ Σόρος και μας έμαθε να κλίνουμε το όνομά του ελληνιστί στις διάφορες εκδοχές του: ο Σόρος, του Σόρου, τον Σόρο, ω Σόρε", είπε χαρακτηριστικά!
"Θέλω να δω έναν Δήμο Θεσσαλονίκης πρωταθλητή στην διεκδίκηση και την εξασφάλιση ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων", συνέχισε ο Γιάννης Νασιούλας και ξεδίπλωσε τον στοχασμό του για μια ανθεκτική πόλη Ελληνίδα, σε ένα περιβάλλον ιστορικών προκλήσεων και διεκδικήσεων εις βάρος της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της Ελλάδος.
Η ομιλία Νασιούλα φάνηκε να γίνεται ευμενώς δεκτή από την αντιπολίτευση χαρακτηριστικά πλην της παράταξης υπό την Κατερίνα Νοτοπούλου, μέλη της οποίας ενίσταντο ζωηρά κατά την διάρκεια που ο νέος πολιτικός βρισκόταν στο βήμα. Μέλη της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκαν εντόνως για το αυθόρμητο χειροκρότημα του κοινού, που κάθε άλλο παρά σχετιζόμενο ήταν με τον ομιλητή και την παράταξή του. Στις έντονες διαμαρτυρίες τους εναντίον των ενθουσιασμένων πολιτών ο Γιάννης Νασιούλας απευθύνθηκε δεικτικά προς τις συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ: "Είναι οι κλακαδόροι μου. Τους έφερα με πούλμαν"!
Θετική ανταπόκριση βρήκαν τα λόγια του Γιάννη Νασιούλα από τον νέο Δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα: "Συμμεριζόμαστε την πρόταση του κου Νασιούλα ειδικά για την δημιουργία Community Centers (Κέντρων Κοινότητας) για τους νέους. Είναι κάτι για το οποίο μπορούμε να δουλέψουμε μαζί", τόνισε χαρακτηριστικά στην δευτερολογία του.