Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Τα πρώτα ονόματα του συνδυασμού Κυριζίδη - ο υποψήφιος έκπληξη !

Σε μία μεγάλη εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Τούμπας, παρουσία τουλάχιστον 600 ατόμων, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλονίκη Θετικά”, παρουσίασε την πρώτη ομάδα υποψηφίων του αλλά και την....
αντίληψή του για τη δημαρχία της πόλης.

Από την παρουσίαση ξεχώρισε το σύνθημα “Ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, μόνο Θετικά” ενώ ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το “Λερώνεις; Πληρώνεις!” σχετικά με το σεβασμό των δημόσιων χώρων. «Πολιτισμένη πόλη είναι η καθαρή πόλη», υπογράμμισε ο κ. Κυριζίδης, ο οποίος έδωσε έμφαση και στην ανάγκη συμμετοχής των πολιτών στις δημοτικές αποφάσεις με ηλεκτρονικές ψηφοφορίες. Ο κ. Κυριζίδης επιτέθηκε στις κομματικές υποψηφιότητες των δημοτικών εκλογών και ιδιαίτερα σε αυτήν του Νίκου Ταχιάου, τονίζοντας ότι είναι ανίκανες να διοικήσουν την πόλη.

Ακολουθούν αποσπάσματα της ομιλίας του κ. Κυριζίδη.

Είμαστε εδώ, σήμερα, για ένα μόνο λόγο: για τη Θεσσαλονίκη. Για την πόλη μας.
Κι απ’ όλα όσα μας φέρνουν κοντά, το σημαντικότερο είναι η επιθυμία μας να κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας σ’αυτή την πόλη.
Κρατείστε το αυτό αυτούς τους μήνες μέχρι τις εκλογές και για τα τέσσερα χρόνια που ακολουθούν: είμαστε εδώ για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας σ’αυτή την πόλη, την πόλη μας, τη Θεσσαλονίκη.

Και θα σας εξηγήσω γιατί είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε.

Πρώτα απ’όλα, γιατί σκεφτόμαστε Θετικά! Θετικά, σημαίνει ότι βάζουμε τη θετική σκέψη απέναντι στην αδιέξοδη και στείρα αντιπαράθεση “δεξιά- αριστερά".Θετικά σημαίνει ότι βάζουμε την αισιοδοξία απέναντι στη μεμψιμοιρία, απέναντι στη μιζέρια.Σημαίνει ότι δεν περιμένουμε να μας κάνουν τη χάρη αλλά στηριζόμαστε στις δυνάμεις μας.Σημαίνει ότι κοιτάμε ψηλά ακόμα και όταν έχουμε δυσκολίες και προβλήματα.

Κι αν δεν έχουμε προβλήματα σ’αυτή την πόλη! Ποτέ πριν, σε τόσο πολύ χρόνο δεν έγιναν τόσα λίγα για τον εκσυγχρονισμό της πόλης και των υποδομών της.Από την απελευθέρωση της πόλης μέχρι σήμερα, δεν είχαμε ποτέ τέτοια περίοδο απραξίας.Δεν υπερβάλλω, φίλες και φίλοι. Θα μου πείτε ότι τώρα έχουμε οικονομική κρίση, ότι περάσαμε και χειρότερα με τους πολέμους, την προσφυγιά, το σεισμό… Έ, λοιπόν, σας λέω ότι ακόμα και με βομβαρδισμένη την πόλη, δεν υπήρχε στασιμότητα, δεν υπήρχε αυτή η αδιαφορία, η απογοήτευση που ζούμε σήμερα. Ούτε περνούσε τόσος χρόνος, είκοσι χρόνια και βάλε, χωρίς να γίνεται τίποτα! Αντιδρούσε η πόλη, ένωνε τις δυνάμεις της, ξεπερνούσε τις κομματικές αντιπαλότητες και στρωνόταν στη δουλειά. Το βλέπετε αυτό σήμερα;

Θα το δείτε όταν αναλάβουμε το δήμο.Θα δείτε την πόλη να ενώνει τις δυνάμεις της, να κοιτάει το συμφέρον της, τους ανθρώπους της, να εργάζεται, να δημιουργεί και να τραβάει μπροστά.
Θα δείτε τη Θεσσαλονίκη πιο κοσμοπολίτικη, πιο ευρωπαϊκή, πιο καθαρή, πιο ασφαλή.

Κανένας άλλος υποψήφιος, κανένας άλλος άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης, δεν μπορεί να ενώσει, να εμπνεύσει και να επιβάλει όσα χρειαζόμαστε.Δεν μπορούν να ενώσουν γιατί βάζουν το κόμμα τους ή τη φιλοδοξία τους πάνω από την πόλη. Εγώ μπορώ.
Γιατί η φιλοδοξία μου είναι μόνο μια καλύτερη πόλη.
Και γιατί έχω δίπλα μου ανθρώπους χωρίς κομματικά προτάγματα.Γιατί έρχονται κοντά μας όλο και περισσότεροι συμπολίτες από όλο το πολιτικό φάσμα. Γιατί αύριο στη δημαρχία η καθολική υποστήριξη μιας εισήγησής μας δεν θα χρεοπιστώνεται στη Νέα Δημοκρατία,τον Σύριζα, το Κινάλ ή άλλα κόμματα, αλλά στην ίδια της την αξία, στο πόσο θετική είναι για την πόλη. Γιατί ενώνουμε τον κόσμο της Θεσσαλονίκης στα στοιχειώδη της εποχής, στα απαραίτητα μιας σύγχρονης πόλης.Σ’αυτή την πόλη θέλω να είμαι δήμαρχος.Θα σας την περιγράψω σε τρείς γραμμές και θα καταλάβετε ότι αυτή είναι η πόλη που έχετε στο νου και την καρδιά σας.

> Όμορφη πόλη, άνετη για τους κατοίκους της και φιλόξενη για τους επισκέπτες της. Πόλη της διασκέδασης, της μόρφωσης και της επιχειρηματικότητας.

> Πολιτισμένη πόλη, καθαρή, ανοιχτή, πράσινη. Προσέξτε, το λέω ξανά και ξανά, προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως προς τους κάθε λογής δήθεν προοδευτικούς όλων των αποχρώσεων: άλλο πολιτισμένη πόλη και άλλο πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η Θεσσαλονίκη, με τέτοια ιστορία και τέτοιο ρόλο στο μέλλον, δεν μπορεί να είναι μια τριτοκοσμικά βρώμικη πόλη. Τελεία!

> Διεθνής πόλη, κοσμοπολίτικη, βυζαντινή και ταυτόχρονα έξυπνη, ελληνική και ευρωπαϊκή. Πόλη που λάμπει στη νοτιοανατολική Ευρώπη, πόλος έλξης για τους πιο αξιόλογους ανθρώπους και τις ιδέες τους.

Όμορφη, Πολιτισμένη, Διεθνής.
Τρία πράγματα. Δεν είναι απλά; Υπάρχει ένας έστω εδώ που δεν τα θέλει; Αυτή πρέπει να είναι η Θεσσαλονίκη.
Και δεν χρειάζεται επανίδρυση ή άλλες τέτοιες πολιτικές μεγαλοστομίες.
Σοβαρότητα χρειάζεται.

Mιλάμε για την πόλη όπου η ιστορία συναντιέται με την έρευνα και την καινοτομία, την πόλη-λιμάνι και διεθνές εκθεσιακό κέντρο, την πόλη με το ομορφότερο παραλιακό μέτωπο στην Ελλάδα, που θα γίνει και η πόλη με τις καθαρότερες γειτονιές, με τους πιο αισιόδοξους κατοίκους.
Μιλάμε για την πόλη όπου το δημοτικό συμβούλιο δεν θα ασχολείται με ψηφίσματα και κομματικές αντιπαραθέσεις αλλά με αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων και συνέργιες για να αυξήσει την οικονομική μας ζωτικότητα
Δεν αντέχω να βλέπω τη Θεσσαλονίκη να έχει απορροφήσει μόλις 8 εκατομμύρια ευρώ, σχεδόν όσα η Νάουσα και είκοσι φορές λιγότερα από την Αθήνα.

Να εξηγούμαστε, λοιπόν! Τέλος η δεξιά αδιαφορία για τα κοινά, τέλος και οι αριστερές επιδείξεις προοδευτικότητας!

Ούτε ένα ευρώ για νέους θεσμούς και εκδηλώσεις αν δεν λύσουμε τα θέματα της καθαριότητας, του πρασίνου και της κίνησης.

Θέλουμε τη διαρκή συμμετοχή των δημοτών και στα σπουδαία και στα πιο καθημερινά, και αυτό σημαίνει ηλεκτρονικές ψηφοφορίες των πολιτών όχι δήθεν ερμηνείες του λαϊκού αισθήματος στο δημοτικό συμβούλιο.

Θέλουμε να στηρίζουμε όσους δεν τα καταφέρνουν και να επιβραβεύουμε όσους διακρίνονται, και αυτό σημαίνει ότι ο δήμος μας θα συνεργάζεται και θα συντονίζει τις δράσεις των φορέων αλληλεγγύης που προσφέρουν ήδη σημαντικό έργο.

Θέλουμε δημιουργικότητα και πολιτισμό, αλλά τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη ο πολιτισμός έγινε ελιτίστικος, υπόθεση των ημετέρων. Να σας δώσω μια εικόνα: Έχουμε μια υπέροχη συμφωνική ορχήστρα, αλλά δεν έχουμε μια στοιχειώδη εγκατάσταση, ένα έστω κιόσκι σε ανοιχτό δημόσιο χώρο για να φέρουμε κοντά στο κοινό την μαγεία της συμφωνικής μουσικής. Σημειώστε, λοιπόν: η πλατεία που είναι πίσω μου αυτή τη στιγμή όπως και η πλατεία Αριστοτέλους και άλλοι ανοιχτοί χώροι στην πόλη μας θα φιλοξενεί τακτικά όχι μόνο τα σχήματα της ορχήστρας μας αλλά και σπουδαστές ωδείων και μουσικών σχολείων όπως και μουσικά σύνολα και γκρουπάκια της πόλης.

Επιτρέψτε μου να σας πω ότι πολιτισμός δεν είναι μόνο οι Καλές Τέχνες,

Είναι και η καινοτομία, οι νέες τεχνολογίες, το design, η δημιουργική, δηλαδή, δουλειά στην επιστήμη, την επιχειρηματικότητα και το περιβάλλον.Γι αυτό στην πόλη-μάνα των εκθέσεων, οι ανοιχτοί χώροι θα φιλοξενούν μικρές κινητές εκθέσεις για να μπορεί το κοινό να θαυμάζει την έρευνα, την πρωτοπορία και τις επιτυχίες των συμπολιτών μας.Ο δήμος φιλοξενεί στο χώρο του και με τις υποδομές του, ο εκθέτης υιοθετεί ή χορηγεί, οι πολίτες μαθαίνουν και απολαμβάνουν.

Και όταν μιλάμε για πολίτες, μιλάμε κυρίως για ανθρώπους που εργάζονται, που μεγαλώνουν παιδιά.Με τη σκέψη μας στην εργαζόμενη μητέρα θα εξασφαλίσουμε αμέσως, μέσα στους τρεις πρώτους μήνες, τουλάχιστον ένα δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό ανά δημοτική ενότητα με απογευματινή φύλαξη παιδιών.Αυτή η επιτακτική ανάγκη για φύλαξη και διαπαιδαγώγηση άφησε αδιάφορο το Δήμο μέχρι τώρα.

Όπως και η σχέση της πόλης με τα Πανεπιστήμια και τη ΔΕΘ.
Πως ανεχόμαστε, αλήθεια, αυτά τα ιδιόμορφα γκέτο στο κέντρο της πόλης; Γιατί οι συμπολίτες μας δεν απολαμβάνουν τους τεράστιους αυτούς χώρους, γιατί οι πανεπιστημιακοί μας δεν εργάζονται μαζί μας στα projects που έχει ανάγκη η πόλη;

Μιας και ανέφερα τα πανεπιστήμια, θα σας πω μια σκέψη μου που νομίζω ότι δίνει ένα σαφές στίγμα και του ανθρώπου και της παράταξης που έχετε μπροστά σας.

Η πρώτη μου μέρα ως δήμαρχος θα είναι στο δρόμο, ανάμεσα στους συμπολίτες μου, και η πρώτη νύχτα με τους δημοτικούς μας υπαλλήλους στις γειτονιές με τα απορριμματοφόρα. 


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

1. Αβραμίδου Στέλλα …………. Δημοτική Σύμβουλος Θες/νίκης, φιλόλογος, account manager σε μεταφραστική εταιρία, μέλος της επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

2. Αλεξιάδης Δάνος (Δανιήλ) …………. διετέλεσε σύμβουλος Δ’ διαμερίσματος, μέλος του Δ.Σ. ΚΑΠΗ, μαέστρος χορωδιών

3. Αλεξίου Αλέξης …………. διεθνής ποδοσφαιριστής, προπονητής ποδοσφαίρου, παλαίμαχος ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμαριάς, ΠΑΟΚ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ


4. Βαλαβάνης Θεμιστοκλής …………. ιδιοκτήτης εταιρίας οργάνων γυμναστικής και συμπληρωμάτων διατροφής

5. Βαρσαμά Πέγκυ …………. Διατροφολόγος – Διαιτολόγος, μοντέλο

6. Γρηγοράς Γρηγόρης …………. διακεκριμένος Δημοσιογράφος της πόλης σε πολιτιστικά θέματα

7. Δημητριάδης Γρηγόρης …………. απόφοιτος Βαλκανικών – σλαβικών και ανατολικών σπουδών με μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με εξειδίκευση στα τουριστικά

8. Δουκουζγιάννης Σταύρος …………. αγαπητός ηθοποιός της πόλης, Αντιπρόεδρος του Ερευνητικού Οργανισμού Ελλήνων, Ραδιοφωνικός παραγωγός πρ. Πρόεδρος τμήματος ΑΧΕΠΑ hj27 Ωραιοκάστρου

9. Καλαμάρη Κατερίνα …………. μάχιμη Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω Θες/νίκης, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης στη φιλοσοφία και μεθολογία Δικαίου, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης στις σύγχρονες ιατρικές πράξεις – Δικαιική ρύθμιση και Βιοηθική Διάσταση της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, συγγραφικό έργο σε ζητήματα δωρεάς και μεταμόσχευσης Οργάνων

10. Κεσίδης Γκέλας …………. Γλύπτης , συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις

11. Κράπης Γεώργιος …………. Διδάκτωρ Θεολογίας, καθηγητής, συγγραφέας, ιδιοκτήτης μεταφραστικού γραφείου

12. Κυριαζή Δέσποινα …………. Δικαστική Επιμελήτρια

13. Λαγού Παγώνα …………. Συντηρήτρια Έργων Τέχνης, εθελόντρια σε κοινωνικές δομές

14. Λαζαρίδης Γεώργιος …………. ε.α. στρατηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυκτηνίατρος, πρ. επιθεωρητής ΕΦΕΤ, μέλος του Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Σωματείου Άσυλο του παιδιού

15. Μητακίδης Αναστάσιος …………. Διευθυντής ανάπτυξης σε κτηματομεσιτικό γραφείο, άνθρωπος της αγοράς, αθλητής ΠΑΟΚ, ραδιοφωνικός παραγωγός

16. Μπαρζόκα Χρύσα …………. καλλιτέχνης, ζωγράφος, εικαστικός, διοργανώτρια εκθέσεων ζωγραφικής

17. Μπέκας Ιωάννης …………. μουσικοσυνθέτης, τραγουδιστής

18. Μουζεβίρη Νίκη …………. Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Αγίου Φανουρίου

19. Παπαγεωργίου Μαρία …………. μάχιμη Δικηγόρος Θες/νίκης

20. Πετρίδης Κωνσταντίνος …………. Μηχανολόγος Μηχανικός, πρ. Προϊστάμενος Καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου, ειδικός σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων

21. Πολυμεράς Ευάγγελος …………. κτηματομεσίτης, ιδιοκτήτης της εταιρίας «OLYMPUS REAL ESTATE”

22. Ράπτης Δημήτριος …………. Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θες/νίκης, πρώην Εφοριακός, μέλος του Δ.Σ, του Αγίου Στυλιανού, μέλος οικονομικής και επιτροπής ποιότητας ζωής

23. Σαββάτη Αιμιλία …………. απόφοιτος της Νομικής σχολής στο οικονομικό τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, μοντέλο, στέλεχος ιδιωτικής εταιρίας

24. Σαμαράς Μάρκος …………. Διετέλεσε γραμματέας – πρόεδρος του Σωματείου Κωφαλάλων Θες/νίκης, εκπρόσωπος ΕΣΑΜΕΑ, αντιπρόσωπος στην πανευρωπαϊκή ένωση νέων κωφών

25. Σεράνη Φωτεινή …………. Προγραμματίστρια Η/Υ εφαρμογών πληροφορικής, διοργανώτρια εκδηλώσεων, μέλος της ομάδας FITNESS AND SPORTS

26. Σιαμαντούρας Αναστάσιος …………. Επίτιμος Διευθυντής Υπουργείου Οικονομικών

27. Σύλλης Εμμανουήλ …………. Πρόεδρος του τμήματος των επαγγελματιών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θες/νίκης, μέλος διοίκησης ΕΕΘ, προεδρος του Σωματείου ανθοπωλών Ν. Θες/νίκης, μέλος του Δ.Σ. των ΚΑΠΗ και Πρόεδρος του Τζιβόγλειου ιδρύματος, Γενικός Γραμματέας Χαρίσειου Γηροκομείου, ιδιοκτήτης ανθοπωλείου

28. Ταμουρίδου Ματούλα …………. Συνταξιούχος ιδιωτικού τομέα, ενεργή στην κοινωνική και πολιτική ενότητα Τριανδρίας και Ταμίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Τριανδρίας

29. Τζιάκα Ευαγγελία …………. καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας, παρουσιάστρια στην τηλεόραση ATLAS, αρθρογράφος Πηγής Παιδείας και Womans eye

30. Χατζημανώλης Στέφανος …………. ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου, υπεύθυνος ανάπτυξης και επικοινωνίας του μεγαλύτερου τουριστικού οργανισμού Β. Ελλάδος, Αντιπρόεδρος Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου, έχει οργανώσει τα μεγαλύτερα project incoming και outgoing τουριστών από πολλές χώρες