Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Η διαιτησία στέρησε τη νίκη από τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ήταν κακός αλλά οι Νορβηγοί διαιτητές που διεύθυναν το ματς με τον Άρη ακόμα χειρότεροι! Ο Δικέφαλος θα μπορούσε να....
πάρει τη νίκη αλλά ένα γκολ-οφσάιντ το Βέλεθ στο 85′ έφερε το τελικό 1-1 στην Τούμπα, στα πλαίσια της 22ης αγωνιστικής της Super League.

Χωρίς πειραματισμούς ήταν η βασική ενδεκάδα που παρέταξε ο Ράζβαν Λουτσέσκου, σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια στην άμυνα, οι Σάκχοφ και Μαουρίσιο στα χαφ, μπροστά τους ως επιτελικός ο Μπίσεσβαρ, στα άκρα οι Ελ Καντουρί και Ζαμπά και στην κορυφή της επίθεσης ο Άκπομ. Από την πλευρά του, ο Σάββας Παντελίδης κατέβασε την ομάδα του με παρόμοιο σχηματισμό, τον Ντιγκινί ως φουνταριστό στην επίθεση, τον οποίον πλαισίωναν οι Λάρσον, Μαρτίνεζ και Ματέο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με σχετικά αργό ρυθμό, τον ΠΑΟΚ νωθρό και με αρκετά αβίαστα λάθη, και τον Άρη να έχει τρεις -κοντινές μεταξύ τους- ζώνες άμυνας. Το πρώτο δεκάλεπτο πέρασε χωρίς κάποια φάση, ενώ ακολούθησαν ένα μακρινό σουτ του Ματίγια στο 12′ και μια κεφαλιά του Ματέο που έφυγαν άουτ. Ο Δικέφαλος συνέχισε να είναι αγνώριστος, χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει και να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Στο 33′, ένα νέο σουτ του Ματέο από καλή θέση πέρασε άουτ, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι παρέμεναν με τον έλεγχο του αγώνα, χάρη στο καλό στήσιμο μέσα στο γήπεδο και το συνεχές πρέσινγκ. Ο ΠΑΟΚ έφτασε στην πρώτη του απειλή στο 38′ με σουτ του Μπίσεσβαρ, ενώ στο 40′ άνοιξε το σκορ κόντρα στη ροή του ματς. Για να γίνει αυτό αρκούσε μια φοβερή βολίδα του Βιεϊρίνια από τα 30 μέτρα που έκανε το 1-0. Αυτό έμεινε και το σκορ του πρώτου μέρους, καθώς στο 45′ ο διαιτητής αρνήθηκε πέναλτι στον Μπίσεσβαρ, δίνοντας μάλιστα κίτρινη κάρτα στον Ολλανδό για “θέατρο”.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τον Άρη να μένει πιστός στο πλάνο του και τον ΠΑΟΚ να ψάχνει τρόπους να ξεπεράσει την πίεση ψηλά. Στο 56′, ένα μακρινό σουτ του Μαουρίσιο έφυγε ψηλα άουτ, και λίγο μετά πέρασε ο Ολιβέιρα στη θέση του Σάκχοφ. Στο 67′, μπήκε και ο Πέλκας αντί του τραυματία Ελ Καντουρί, με τον Μπίσεσβαρ να μεταφέρεται στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Το παιχνίδι ήταν περισσότερο ισορροπημένο και μοιρασμένο, ενώ συνέχισαν να απουσιάζουν οι καλές ευκαιρίες και από τις δυο ομάδες. Στο 85, ο Άρης κατάφερε να ισοφαρίσει αλλά με γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο εκτεθειμένος Βέλεθ με κεφαλιά έκανε το 1-1 με βοηθό και διαιτητή να πετάνε αετό… Ο ΠΑΟΚ πίεσε αλλά δεν κατάφερε να βάλει δεύτερο γκολ, έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους.

Γκολ: Βιεϊρίνια 40′ (σουτ) / Βέλεθ 85′ (κεφαλιά)
Δοκάρι: –
Κίτρινες: Βαρέλα 36′, Μπίσεσβαρ 45′, Μάτος 52′ / Τζανακάκης 22′, Βέλεθ 65′, Κόρχουτ 74′
Κόκκινη: –
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Σάκχοφ (Ολιβέιρα 56′), Ζαμπά, Ελ Καντουρί (Πέλκας 68′), Μπίσεσβαρ (Σφιντέρσκι 88′), Άκπομ.
Άρης: Κουέστα, Κόρχουτ (Βαλεριάνος 85′), Βέλεθ, Ρόουζ, Τζανακάκης, Σιώπης, Ματίγια, Λάρσον, Μαρτίνεζ (Γιουνές 64′), Ματέο (Ιντζόγλου 90′), Ντιγκινί.
Διαιτητής: Τόρε Χάνσεν (Νορβηγία)
Βoηθοί: Κνούτσεν (Νορβηγία), Γιένσεν (Νορβηγία)
Θεατές: 30.000

Tο άρθρο αυτό είναι από το οπαδικό https://inpaok.com/539691/isopalia-made-in-norway/ και το παραθέτουμε για να ικανοποιηθούν οι ανεγκέφαλοι οπαδοί της μίας πλευράς. Εδώ, μπορούν να ικανοποιηθούν οι ανεγκέφαλοι οπαδοί της άλλης πλευράς και εδώ όσοι βαριούνται τις ανεγκέφαλους ούγκανους της μίας της άλλης πλευράς. Διαλέχτε!