Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Ψωμιάδης: "Πρώτο θέμα στην ατζέντα των δημοτικών εκλογών η συμφωνία των Πρεσπών"

«Βλέπω με λύπη μου το τελευταίο χρονικό διάστημα τη συντονισμένη προσπάθεια υποψήφιων δημάρχων να βάλουν το ....
μείζον ζήτημα της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας σε δεύτερη μοίρα.

Αντιλαμβάνομαι τη πρεμούρα τους να κλείσουν τη συζήτηση για το Σκοπιανό. Αυτή είναι άλλωστε η εντολή που έχουν λάβει από τα κόμματα που τους στηρίζουν. Ασφαλώς η δημοτική αρχή δεν ασκεί εξωτερική πολιτική. Πλην όμως, ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Μακεδονίας δεν επιτρέπεται να έχει το ρόλο του κομπάρσου των εξελίξεων.

Έχω επιλέξει συνειδητά μέχρι σήμερα να ακολουθήσω μια πολιτική χαμηλών τόνων, γιατί πιστεύω ακράδαντα πως η πόλη έχει ανάγκη την ομόνοια και τη συνεργασία όλων μας για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της.

Σε θέματα, όμως, που άπτονται της εθνικής μας αξιοπρέπειας δεν πρόκειται να κάνουμε κανένα συμβιβασμό και καμία υποχώρηση. Ούτε θα σπρώξουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί για να διαφυλάξουμε, δήθεν, την εξωστρέφεια της πόλης. Για κάποιους ¨πρόθυμους¨ το Σκοπιανό μπορεί να είναι μια τελειωμένη υπόθεση. Για εμάς όχι. Πρώτο θέμα στην ατζέντα και των δημοτικών εκλογών θα είναι η εθνική προδοσία των Πρεσπών. Γιατί τώρα αρχίζουμε να βιώνουμε τις ολέθριες συνέπειες του αίσχους που υπέγραψαν. Εμείς από την 1η Σεπτεμβρίου θα προχωρήσουμε στη συγκρότηση ενός εθνικού μετώπου ευθύνης και αξιοπρέπειας με στόχο την ανατροπή της συνθηκολόγησης. Γιατί τη ψυχή μας δεν θα την πάρουν».