Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Αηδονόπουλος με Αρμενική Κοινότητα

Επίσκεψη στο κτίριο της Αρμένικης Κοινότητας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ο υποψήφιος ....
δήμαρχος Θεσσαλονίκης Χάρης Αηδονόπουλος, στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών συναντήσεων της παράταξης «Συνέργεια# πρώτα η πόλη μας» με φορείς της Θεσσαλονίκης.

Τον κ. Αηδονόπουλο υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της κοινότητας των Αρμενίων Θεσσαλονίκης Αρθούρο Αμπραχαμιάν, ο ταμίας Γκάρο Ναντιάν και η υπεύθυνη Πολιτισμού Γαλιλαία Καλφαγιάν.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν οι θέσεις της παράταξης «Συνέργεια πρώτα η πόλη μας» για την ανάδειξη της μνήμης, της ιστορίας και του πολιτισμού όλων εκείνων που άφησαν το ίχνος τους στην πόλη.

«Η Θεσσαλονίκη ως πρωτεύουσα των προσφύγων Ρωμιών της Ανατολής δέχτηκε και Αρμενίους πρόσφυγες μετά το 1922. Συζητήσαμε τα θέματα που απασχολούν την Αρμενική Κοινότητα. Ως αντιπεριφερειάρχης είχα την τιμή να συμμετέχω στην παρουσίαση του έργου Αρμενικού Σταυρού του Ελέους στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», τόνισε ο κ. Αηδονόπουλος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης επανέλαβε τη θέση της παράταξης για τη δημιουργία πάρκου μικρογραφιών όλων των μνημείων της πόλης το οποίο θα αποτελέσει και πόλο έλξης τουριστών.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι της παράταξης «Συνέργεια# πρώτα η πόλη μας», Όλγα Παπαδοπούλου, Κώστας Μπιλζεριάν και Δημήτρης Ντάνος.