Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Κυρίαρχος ο Άρης, άξιζε τη νίκη στην Τούμπα (1-1)!

Ένας Άρης πολύ ανώτερος από τον ΠΑΟΚ άξιζε τη νίκη στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής! Κόντρα στη ροή του αγώνα .....
βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά αποδόθηκε εν μέρει δικαιοσύνη στην Τούμπα στο 85΄με τον Βέλεθ να ισοφαρίζει στο τελικό 1-1 με καρφωτή κεφαλιά! Εξαιρετική εμφάνιση του Άρη, άριστο στήσιμο από τον Παντελίδη, αρκετές χαμένες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Μία φάση, ένα γκολ σε όλο το ματς ο ΠΑΟΚ…

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Ο Κουέστα ξεκίνησε στο τέρμα του Άρη. Από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, οι Τζανακάκης, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ. Στα χαφ Σιώπης-Ματίγια, με τον Μαρτίνες σε ρόλο δεκαριού και τον Ντιγκινί στην κορυφή της επίθεσης. Στα δύο άκρα της επίθεσης, οι Ματέο και Λάρσον.

Κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, ο Πασχαλάκης με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από δεξιά προς αριστερά από τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής θα βρεθούν οι Μαουρίσιο – Σάκχοφ με τον Μπίσεσβαρ μπροστά τους και τους Ελ Καντουρί – Ζαμπά στις πτέρυγες. Στην κορυφή της επίθεσης ο Άκπομ.

ΑΝΩΤΕΡΟΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΑΛΕ!

Ο Άρης δεν επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να κάνει παιχνίδι από το ξεκίνημα του αγώνα, εκμεταλλευόμενος την έδρα του. Αντιθέτως, οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη είχαν τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά, πιέζοντας σωστά τον αντίπαλό τους. Η πρώτη τελική ήταν για τους “κιτρινόμαυρους”, στο 13΄. Φάση διαρκείας μετά από κλέψιμο του Ματέο, ο Ματίγια εκτός μεγάλης περιοχής έπιασε ένα δυνατό σουτ στην κίνηση, με την μπάλα να φεύγει λίγα μέτρα πάνω από την εστία του Πασχαλάκη. Στο 17΄νέα σημαντική ευκαιρία για τον Άρη! Κόρνερ του Ματίγια, κεφαλιά του Ματέο, η μπάλα λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του ΠΑΟΚ. Ο Λάρσον… κόλλησε, ενώ έφευγαν τέσσερις παίκτες του Άρη με δύο του ΠΑΟΚ, δίνοντας κακή πάσα, χάνοντας σημαντική ευκαιρία στο 32΄ο Άρης να απειλήσει. Ένα λεπτό αργότερα, στο 33΄, νέα χαμένη ευκαιρία για τον Άρη, με τον Ματέο να παίρνει τη μπάλα από το ύψος της μεγάλης περιοχής αριστερά, να σουτάρει ψηλά πάνω από την εστία του Πασχαλάκη.

ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ…

Κόντρα στη ροή του αγώνα στο 39΄, στην πρώτη του τελική ευκαιρία ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ (1-0). Η άμυνα του Άρη απομάκρυνε, ο Ματέο δεν μπόρεσε ακόμα πιο μακριά, με τον Βιερίνια να σουτάρει αρκετά μακριά από την μεγάλη περιοχή, τον Κουέστα να πέφτει στη δεξιά του γωνία να βρίσκει την μπάλα, δίχως να μπορέσει όμως να αποσοβήσει το γκολ. Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους δεν έγινε το παραμικρό, με το 1-0 να “σφραγίζει” τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

TO ΚΑΡΦΩΣΕ Ο ΒΕΛΕΘ!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δίχως αλλαγές για τον Άρη, με τον Σάββα Παντελίδη να εμπιστεύεται τους έντεκα που ξεκίνησαν τον αγώνα. Ο Παντελίδης βλέποντας την ομάδα του να συνεχίζει την πίεση, έριξε στον αγώνα τον Γιουνές για να ψάξει την ισοφάριση, αντί του Μαρτίνες που έτρεξε πολύ και κουράστηκε να αποχωρεί. Οι “κιτρινόμαυροι” προσπαθούσαν να κρατήσουν μπάλα για να απειλήσουν, δίχως να τα καταφέρουν, ψάχνοντας κυρίως τις αντεπιθέσεις. Οι επιλογές του Παντελίδη στον πάγκο ήταν ελάχιστες, καθώς οι τραυματισμοί δεν του άφησαν περιθώριο να αλλάξει πράγματα κυρίως μεσοεπιθετικά.

Στο 85΄αποδόθηκε δικαιοσύνη! Ο Ματίγια εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστέρα, στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ ο Βέλεθ, “κάρφωσε” τον Πασχαλάκη για το 1-1!

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πιέσει στα τελευταία λεπτά, όμως οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη κράτησαν με ευκολία το 1-1, σε ένα ματς που άξιζε τη νίκη με την εικόνα που είχε σε όλο τον αγώνα.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βιειρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Σάκχοφ (56΄Ολιβέιρα), Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ (88΄Σφιντέρσκι), Ελ Καντουρί (67΄Πέλκας), Ζαμπά, Άκπομ

ΑΡΗΣ (Σ. Παντελίδης):Κουέστα, Ροζ, Βέλεθ, Κόρχουτ (85΄Βαλεριάνος), Τζανακάκης, Σιώπης, Ματίγια, Γκαρσία (89΄Ιντζόγλου), Μαρτίνες (63΄Γιουνές), Λάρσον, Ντιγκινί

Διαιτητής: Τόρε Χάνσεν (Νορβηγία)

Βοηθοί: Κνούτσεν (Νορβγηγία) – Γένσεν (Νορβηγία)

4ος: Σκουλάς (Θεσσαλίας)

Tο άρθρο αυτό είναι από το οπαδικό https://www.pressaris.gr και το παραθέτουμε για να ικανοποιηθούν οι ανεγκέφαλοι οπαδοί της μίας πλευράς. Εδώ, μπορούν να ικανοποιηθούν οι ανεγκέφαλοι οπαδοί της άλλης πλευράς και εδώ όσοι βαριούνται τις ανεγκέφαλους ούγκανους της μίας της άλλης πλευράς. Διαλέχτε!