Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Μικρή η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ σύμφωνα με την ALCO

Η ΝΔ αποκαλεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Κουίκ ως "τη χειρότερη των τελευταίων ετών", αλλά δεν μπορεί να "πάρει κεφάλι" απ΄αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ. Κι ακόμη ο Αλέξης το αμερικανάκι, δεν έριξε όλους τους άσους: προσλήψεις στο δημόσιο, επιδόματα, δώρα .....
συνταξιούχων κ.λ.π.
Μικρή διεύρυνση της μικρής διαφοράς με την οποία προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει η νέα δημοσκόπηση της Alco για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του φιλοσυριζαϊκού OPEN με την συριζαία Έλλη Στάη, σε σχέση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας στις 12 Δεκεμβρίου. Η διαφορά με αναγωγή επί των εγκύρων φτάνει τις 6,5 μονάδες έναντι 6,2 μονάδων τον Δεκέμβριο. Αντίστοιχα, στην πρόθεση ψήφου τώρα, η διαφορά φτάνει στις 5,7 ποσοστιαίες μονάδες έναντι 5,3 μονάδων το Δεκέμβριο.

Στην αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά διαμορφώνονται σε
26,9% για τη ΝΔ,
20,4% για τον ΣΥΡΙΖΑ,
6% για τη Χρυσή Αυγή,
5,8% για το ΚΚΕ και
4,6% για το ΚΙΝΑΛ.

Στην αντίστοιχη έρευνα του Δεκεμβρίου η διαφορά στην αναγωγή επί των εγκύρων ήταν 6,2 μονάδες.

Το 43% πιστεύει ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά χωρίς αυτοδυναμία, ενώ το 17% δηλώνει ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές με αυτοδυναμία. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 11% (νίκη χωρίς αυτοδυναμία) και 2% (νίκη με αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ).

Στο ερώτημα ποιον εμπιστεύονται περισσότερο για το αξίωμα του πρωθυπουργού το 29% απαντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 24% απαντά τον Αλέξη Τσίπρα και το 43% απαντά «κανένας».