Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Δημοσκόπηση της Kapa research δείχνει μείωση της ψαλίδας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Σε ντέρμπι τείνει να εξελιχθεί η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η ΝΔ ...
εξακολουθεί να διατηρεί καθαρό προβάδισμα έναντι του νυν κυβερνώντος κόμματος ωστόσο η διαφορά αυτή είναι μικρότερη από τις 5 ποσοστιαίες μονάδες την ώρα που το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου εξακολουθεί να είναι υψηλό!

Αναλυτικά, νέα δημοσκόπηση της Κapa Research που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Έθνος» δίνει προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 4,9 ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα, τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου διαμορφώνονται ως εξής:

Δημοσκόπηση της Κapa Research για το «Έθνος» (19-9-2018)

ΝΔ 24,7%
ΣΥΡΙΖΑ 19,8%
Χρυσή Αυγή 7,9%
Κίνημα Αλλαγής 6,7%
ΚΚΕ 5,6%
ΑΝΕΛ 2,5%
Ένωση Κεντρώων 2,3%
Λαϊκή Ενότητα 1,6%
Ελληνική Λύση 1,5%
Ποτάμι 1,3%.

λευκό-άκυρο, αποχή ή «Δεν έχω αποφασίσει» 21, 4%.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το «ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός» η διαφορά μεταξύ του Κ. Μητσοτάκη και του Αλ. Τσίπρα είναι και πάλι καθαρή, αλλά αναστρέψιμη, αν και πρέπει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό συγκεντρώνει η επιλογή «κανένας από τους δύο». Συγκεκριμένα το 32% απαντά Κυριάκος Μητσοτάκης, το 27% Αλέξης Τσίπρας, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 37% των ερωτηθέντων.