Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Προσφυγόπουλα από την Αλγερία εκτέλεσαν τον θείο του Καραμέρου

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται από χθες αργά το βράδυ οι δύο δράστες της δολοφονίας ενός 65χρονου Έλληνα, που...
έγινε στις 21 Αυγούστου.

Πρόκειται για δύο προσφυγάκια από την Αλγερία και την Αίγυπτο.

Ένας Αιγύπτιος και ένας Αλγερινός οι οποίοι συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας είναι οι δολοφόνοι του 65χρονου που είχε βρεθεί νεκρός μέσα στο σπίτι του στο Πανόραμα Αχαρνών την Τρίτη 21 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των δραστών από τα αποτυπώματα και το DNA που βρήκαν στο σπίτι του θύματος. Οι αστυνομία έφτασε στην σύλληψη όταν σε επαρχιακή πόλη ο Αιγύπτιος πρόσφυγας, που προηγουμένως είχε πραγματοποιήσει ληστεία για να επιβιώσει, συνελήφθη και εκεί διαπίστωσαν ότι πρόκειται για ένα από τους δύο δράστες της δολοφονίας του 65 χρονου.

Ο 65χρονος άντρας είχε βρεθεί νεκρός το απόγευμα της 31 Αυγούστου μέσα στο σπίτι του, επί της οδού Ιωάννου Λιόση, στις Αχαρνές. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, οι δύο άτυχοι πρόσφυγες, που ήρθαν στην Ελλάδα, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, στραγγάλισαν τον 65χρονο, με μια ζώνη, που βρέθηκε δίπλα στη σορό του.

Ο δολοφονηθείς ήταν θείος του  Γιώργου Καραμέρου, αντιπεριφερειάρχη Αττικής με το συνδυασμό της Δούρου.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 65χρονου ημεδαπού, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 21-8-2018 εντός της οικίας του στις Αχαρνές

Δράστες είναι δύο (2) αλλοδαποί ηλικίας 23 και 31 ετών

Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 65χρονου ημεδαπού, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 21-8-2018, εντός της οικίας του στις Αχαρνές.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατος του ήταν ασφυκτικός.

Από την συνδυαστική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας και τα εργαστηριακά ευρήματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, εξακριβώθηκε ότι δράστες της ανθρωποκτονίας είναι δύο (2) αλλοδαποί ηλικίας 23 και 31 ετών.

Οι δράστες αναζητήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, αλλά και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και ύστερα από επισταμένες έρευνες, ο 23χρονος εντοπίσθηκε απογευματινές ώρες της 3-9-2018 στην περιοχή του Αγίου Παύλου στην Αθήνα και συνελήφθη, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών και ένας αναδιπλούμενος σουγιάς.

Για τον 31χρονο διακριβώθηκε ότι είχε συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη, για τη διάπραξη ληστείας, και σε βάρος του έχει εκδοθεί Ένταλμα Προσωρινής Κράτησης και παραγγελία για φυλάκισή του σε Κατάστημα Κράτησης.

Οι δράστες απολογούμενοι ομολόγησαν την εμπλοκή τους στην ανθρωποκτονία και ανέφεραν ως κίνητρο της πράξης τους την ληστεία.

Ο 23χρονος οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.