Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Public Issue: 19 μονάδες μπροστά η ΝΔ - Tι έδειχνε η προηγούμενη δημοσκόπηση

Διευρύνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με...
νέα έρευνα της Public Issue.

Ειδικότερα, με βάση την εκτίμηση εκλογικής επιρροής της Public Issue για τον Μάιο του 2018, προκύπτουν τα εξής βασικά συμπεράσματα:

Σε σύγκριση με τον πρώτο μήνα του 2018, η εκλογική επιρροή της ΝΔ σημειώνει άνοδο (39%, +2%), προσεγγίζοντας εκ νέου το όριο του 40%. Αντιθέτως, η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί.  Ως αποτέλεσμα, το ποσοστό του νέου δικομματισμού εκτιμάται σε 59% .

Έτσι η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων φτάνει στις 19 μονάδες και επανέρχεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Παράλληλα, το Κίνημα Αλλαγής δείχνει να σταθεροποιείται στην τρίτη θέση (με 11%), παρά την υποχώρηση των δύο μονάδων που σημειώνει η εκλογική του απήχηση.

Στα αξιοσημείωτα είναι επίσης η άνοδος της Ένωσης Κεντρώων (+1%) που υπερβαίνει το κατώφλι του 3% για την είσοδό του στη Βουλή.

Τέλος, τα νεοπαγή κόμματα που σχηματίστηκαν κατά τον τρέχοντα εκλογικό κύκλο (Ελληνική Λύση, Εθνική Ενότητα, Μέρα 25) δεν εμφανίζουν δυναμική εισόδου στη Βουλή. Ως εκ τούτου, η επόμενη Βουλή αναμένεται να έχει το πολύ έξι κόμματα.


Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα της ΝΔ με 9% - Τι έδειχναν προηγούμενες της ίδιας εταιρείας


στο makpress θα βρείτε πλήρες αρχείο όλων των δημοσκοπήσεων, επιλέγοντας το tag ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ στο τέλος της σελίδας ή το όνομα της εταιρείας