Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Μπάτε σκύλοι αλέστε... Ο Κεμαλιστής αντίπαλος του Ερντογάν κάνει περιοδεία στην Κομοτηνή

Και ζητά ο Κεμαλιστής, να ανταλλάξουμε τους 2 έλληνες αξιωματικούς με τους 8 τούρκους πραξικοπηματίες.
Με μια δήλωση που δείχνει ότι στα εξωτερικά θέματα, οι κεμαλιστές και οι ισλαμιστές της Τουρκίας δεν ....
έχουν μεγάλες διαφορές, ο Μουχαρέμ Ιντζέ «ένιψε τας χείρας του» για τους 2 Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη και έθεσε ευθέως θέμα ανταλλαγής των δύο ελλήνων στρατιωτικών Μητρετώδη και Κούκλατζη με τους οχτώ τούρκους αξιωματικούς.

Μιλώντας στην Κομοτηνή όπου περιοδεύει, ο υποψήφιος Πρόεδρος των κεμαλιστών, Μουχαρέμ Ιντζέ, και αντίπαλος του Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές στις 24 Ιουνίου, αν και αναφέρθηκε στην ανάγκη οι δυο χώρες να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, στήριξε επί της ουσίας την εθνικιστική πολιτική του Ερντογάν.

Και όταν ρωτήθηκε από Έλληνες δημοσιογράφους για την τύχη των 2 Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται ακόμα στην Αδριανούπολη, χωρίς να τους έχουν καν απαγγελθεί κατηγορίες απάντησε:

«Στην Τουρκία έχουμε Δικαιοσύνη..»

Λίγο μετά όμως, ο Μουχαρέμ Ιντζέ έθεσε ευθέως θέμα ανταλλαγής των ελλήνων αξιωματικών με τους τούρκους πραξικοπηματίες που βρίσκονται στην Ελλάδα και έχουν ζητήσει άσυλο.

«Παλεύω για να γίνει η Τουρκία ένα κράτος δικαίου και θα παρακολουθήσω το θέμα με τους δύο στρατιωτικούς, αλλά δεν είμαι σε θέση, από την θέση που βρίσκομαι, να παρεμβαίνω στη δικαιοσύνη.

Δεν πιστεύω ότι είναι (φυλακισμένοι) λόγω παρέμβασης Ερντογάν. Κάποιους στρατιωτικούς που ζητάει η Τουρκία από την Ελλάδα να τους δώσει δεν τους δίνει, κάποιους στρατιωτικούς που ζητάει η Ελλάδα δεν τους δίνει η Τουρκία. Είναι θέμα των διμερών σχέσεων», είπε.

Όταν ρωτήθηκε για τις σχέσεις των δυο χωρών είπε ότι πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου. «Δεν μπορεί να γίνει κάτι για να κουμπώσει το πουκάμισο, αν οι δυο πλευρές δεν καθίσουν στο τραπέζι», είπε χαρακτηριστικά.

Ο αντίπαλος του Ερντογάν, μίλησε μπροστά στο κτήριο της αυτοαποκαλούμενης τουρκικής νεολαίας της περιοχής όπου ο κόσμος ήταν πολύς και μόλις εμφανίσθηκε τον καταχειροκρότησε.

Όταν κάποια στιγμή τον χαιρέτισε μια Ελληνίδα δημοσιογράφος, ο Μουχαρέμ Ιντζέ ανταπέδωσε τον χαιρετισμό με μία καλημέρα στα ελληνικά και ένα «χάρηκα πολύ». Ο Μουχαρέμ Ιντζέ, έμεινε για λίγο στο τουρκικό προξενείο, και στην συνέχεια περπάτησε την απόσταση μέχρι την αποκαλούμενη «τουρκική νεολαία». Στη διαδρομή πολύς κόσμος τον χαιρέτισε και εκείνος ανταποκρίθηκε, ενώ έκανε χιουμοριστικά σχόλια με ιδιοκτήτη καταστήματος μπουγάτσας.