Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Ζάκυνθος: 26χρονος σκότωσε τον πατέρα του, επειδή....

Ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου προκειμένου να του απαγγελθούν οι κατηγορίες για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και....
της παράνομης οπλοχρησίας, οδηγήθηκε λίγο πριν τις 6 σήμερα το απόγευμα και υπο απόλυτη μυστικότητα ο 26χρονος που ομολόγησε την δολοφονία του 70χρονου πατέρα του στις Βολίμες.

Ο ίδιος ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ενώ αμέσως μετά την διαδικασία επέστρεψε στα κρατητήρια της Διευθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου όπου και θα παραμείνει μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 1 Ιουνίου 2018 για να επιστρέψει ενώπιον του κ. Ανακριτή και να απολογηθει.

Υπενθυμίζεται πως ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση της αποκάλυψης του δολοφόνου του 70χρονου συνταξιούχου ταχυδρόμου στη Ζάκυνθο. Οι πληροφορίες του imerazante.gr που ανέφεραν πως ο δράστης είναι πρόσωπο του απολύτου στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του θύματος επιβεβαιώθηκε και από την επίσημη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων.

Σε αυτή αναφέρεται μεταξυ άλλων πως από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και αξιολογήθηκαν στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, με την συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, συγγενικό πρόσωπο του 70χρονου, το βράδυ της Κυριακής (27.05.2018) στην περιοχή Αη Λιάς Βολιμών Ζακύνθου, πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα με κυνηγετικό όπλο (επαναληπτική καραμπίνα) τον 70χρονο, μέσα στο αυτοκίνητο του.

Από την δημοσιογραφική έρευνα προέκυψε πως ο 26χρονος είναι γιος του από το δεύτερο γάμο του με την αλβανικής καταγωγής γυναίκα του, ο οποίος μετά τις ανακρίσεις και τη συλλογή στοιχείων από την Αστυνομία ομολόγησε την πράξη του.

Με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν το κίνητρο της πράξης αποδίδεται στην κακοποίηση που είχε υποστεί ο δράστης, αλλά κυρίως αυτη που δεχόταν καθημερινά τα δυο ανήλικα αδέλφια του, από το θυμα. Αξίζει να σημειωθεί πως, ο 26χρονος δράστης και η μητέρα του, έπεσαν σε πολλές αντιφάσεις γεγονός που κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών.