Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Αντισταθείτε στην αποφασισμένη εθνική ήττα

Του Στέλιου Παπαθεμελή*

29 Μαίου 1453. Βαρύ πένθος αλλά και αφετηρία διαρκούς Αντίστασης και Αντεπίθεσης του Ελληνισμού.


«Θρήνος, κλαυθμός και οδυρμός και στεναγμός και λύπη/

Θλίψις απαραμύθητος έπεσε τοις Ρωμαίοις /

(…) Πήραν την Πόλη, πήραν’την, πήραν τη Σαλονίκη / Πήραν και την Αγιά Σοφιά το Μέγα Μοναστήρι (…)

Σώπα Κυρία Δέσποινα, μη κλαίης μη δακρύζης / πάλε με χρόνους με καιρούς, πάλε δικά Σου είναι»!

Κοτζιάς έφα: «Τα βρήκαμε με το σκοπιανό ομόλογό μου και απομένει η έγκριση των δύο πρωθυπουργών»! Τα βρήκαν, ή τους βρήκαν κορόϊδα, άβουλους και ανήμπορους, αφού το γερμανικό ΥπΕξ διέταξε: «Η γερμανική κυβέρνηση καλεί [=διατάζει] τις κυβερνήσεις της Αθήνας και των Σκοπίων να επιλύσουν και τα τελευταία ζητήματα που μένουν ανοικτά»… Σε απλά ελληνικά η Μέρκελ εντέλλεται και εμείς ξεπουλάμε την τιμή μας! Ωστόσο ο κ. Κοτζιάς άλλα μας διαβεβαίωνε προχθές για τον ισχυρότερο εταίρο μας, μετά το τελευταίο του ταξίδι στις Η.Π.Α. (όλο ταξίδια ο άνθρωπος…): «Η αποδοχή [από τους αμερικανούς] του ρόλου της Ελλάδος στην περιοχή είναι μεγαλύτερη από ποτέ άλλοτε». Στους θεμελιώδεις κανόνες της εξωτερικής πολιτικής όμως ένας τέτοιος ρόλος πληρώνεται σε ράβδους χρυσού! Εμείς τον προσφέρουμε δωρεάν;

Μετά την ουσιαστική απώλεια της Τουρκίας για τις Η.Π.Α. η γεωστρατηγική και γεωπολιτική βαρύτητα της Ελλάδος έχει πολλαπλασιαστεί. Η κυβέρνησή μας δεν το υποψιάζεται και φυσικά δεν το αξιοποιεί. Aλλιώς δεν θα παραχωρούσε δωρεάν στους αλβανοσλάβους των Σκοπίων ό,τι πολυτιμότερο έχει το Έθνος.

Αρχάγγελος της Ρωμιοσύνης για άλλη μια φορά ο Μίκης. Προειδοποιεί Τσίπρα, Μητσοτάκη κλπ που διαφωνούν σε πλείστα αλλά ομοφωνούν στη παράδοση του ονόματος τα εξής: «Το γεγονός ότι υπάρχουν χώρες που αναγνώρισαν τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία», παραβλέποντας ότι έτσι γελοιοποιούνται μπροστά στην Ιστορία, δεν νομίζω ότι μας αφορά, αφού η δική μας απόφαση και μόνο είναι που θα νομιμοποιήσει ιστορικά και θα κρίνει τελεσίδικα το θέμα αυτό.

Γιατί μόνο εμείς οι Έλληνες μπορούμε να δώσουμε ή να μη δώσουμε το δικαίωμα στους Σκοπιανούς να οικειοποιούνται στο μέλλον μέσω του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ένα αναπόσπαστο από κάθε άποψη, ιστορική και πολιτισμική, τμήμα του Ελληνισμού. Για να το πω πιο απλά, ώστε να γίνω κατανοητός, χρειάζεται η βούλα της Ελλάδας για να θεωρηθούν γνήσιοι Μακεδόνες και όχι χάρτινοι και νόθοι, όπως είναι σήμερα» (…).

«Οι περίφημες “παραχωρήσεις” του κ. Ζάεφ, όπως και τα σχετικά με τη σύνθετη ονομασία, είναι σκέτο κουτόχορτο, κουτοπονηριές που θα μπορούσαν να απευθύνονται μόνο σε λαό ηλιθίων και γονατισμένων. Για μας είναι ντροπή ακόμα και να αναφερθούμε σε αυτά».

Ο Αλέξης μας «μάλωσε» προχθές στη Θεσσαλονίκη: «Δεν πάμε να δώσουμε όπως μου λένε κάποιοι ανόητοι, πάμε να πάρουμε αυτό που έδωσαν άλλοι (…) Λέγονται 70 χρόνια Μακεδονία».

Στο ίδιο μήκος κύματος ανήμερα της Πεντηκοστής ο Κυριάκος απήντησε όπως στον γνωστό χρησμό του Μαντείου: «ΗΞΕΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΟΥ(Κ) ΕΝ ΠΟΛΕΜΩ ΘΝΗΞΕΙΣ. Αμφότερες οι δηλώσεις είναι κακοποιήσεις της Ιστορίας. Εγκληματική παραχάραξή της διεπράχθη πριν 70 χρόνια από τον Τίτο παραινούντος του Στάλιν με την μετονομασία της Vardarska σε Μακεδονία. Η διαλυμένη από τον πόλεμο, την τριπλή Κατοχή και τον τραγικό Εμφύλιο Ελλάδα αντέστη όσον ηδύνατο εκείνες τις ώρες αξιώνοντας την άρση της πλαστογραφίας. Στο μεταξύ ο Τίτο από χαϊδεμένο παιδί του Στάλιν μεταπήδησε το 1949 στο στρατόπεδο της Δύσεως οπότε οι υψηλοί μας σύμμαχοι ενέτειναν τις πιέσεις τους προς την Ελλάδα να μην ζορίζει τον νεοχαϊδεμένο τους. Ο Τίτο οργίαζε δαπανώντας ιλιγγιώδη ποσά σε μία διεθνή αλλά και εσωτερική προπαγάνδα «μακεδονισμού». Η επίσημη Ελλάς αρκούνταν στη στερεότυπη δήλωση: «Δεν συζητούμε το ανύπαρκτο λεγόμενο Μακεδονικό» το οποίο εν τούτοις παρά έγινε υπαρκτό και επικίνδυνο.

Η με «ευλογίες» της Γερμανίας (Γκένσερ) διάλυση της Γιουγκοσλαβίας απελευθέρωσε τυφλές δυνάμεις εν οις και την ψευδώνυμη επαρχία των Σκοπίων η οποία πλέον από εσωτερική αθέατη ονομασία έλαβε υπόσταση κράτους. Όπερ εξηγεί πλήρως γιατί τόσες χώρες ονομάζουν τα Σκόπια χωρίς να προβληματίζονται «Μακεδονία». Άλλωστε καμιά αντίθετη ελλαδική προειδοποίηση δεν έλαβαν όλα αυτά τα χρόνια οι ξένες κυβερνήσεις.

Ο Τσίπρας παραδίδεται, ο Μητσοτάκης «σέρνεται», ο πολιτικός κόσμος συνολικά είναι στα χάλια του. Όμως του παρέχεται τώρα μία ευκαιρία να ανακτήσει την αυτοπεποίθεση και την αποφασιστικότητά του αντιτάσσοντας ένα ηγετικό ΟΧΙ στη παράδοση της Μακεδονίας. Ωστόσο η αποστροφή του λαού προς τις παρούσες ηγεσίες των κομμάτων είναι καθολική και η σμίκρυνση της διαφοράς ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ μόλις στο 4,7% χτυπά πένθιμες καμπάνες. (Δημοσκόπηση ALCO):

Στην ερώτηση «Έχετε θετική ή αρνητική γνώμη για τους πολιτικούς αρχηγούς;» οι απαντήσεις ήταν:

· Τσίπρας: αρνητική 55%, θετική 25%

· Μητσοτάκης: 59% 28%

· Μιχαλολιάκος: 84% 7%

· Γεννηματά: 59% 22%

· Κουτσούμπας: 63% 21%

· Θεοδωράκης: 66% 18%

· Καμμένος: 72% 12%

· Λεβέντης: 72% 13%



Όπερ έδει δείξαι…



Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης