Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Αλλαγές στη νομοθεσία για τις καντίνες προτείνει ο Δημήτρης Μάρδας

Πρόταση με σκοπό την αλλαγή του πλαισίου λειτουργίας των καντινών κατέθεσε ο Δημήτρης Μάρδας, ...
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης στον Υπουργό Υγείας τον Κο Ανδρέα Ξανθό. Η πρόταση αφορά την αλλαγή του περιεχομένου της Παραγράφου 4B του Άρθρου 14 της Υπουργικής Απόφασης Υ1γ/Γ.Π/οικ.47829/2017 - ΦΕΚ 2161/Β/23-6-2017, με την προσθήκη των ακόλουθων παραγράφων μετά το τέλος του άρθρου 14.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόταση, απαγορεύεται η χρήση κάρβουνου και ψησταριάς εντός ή εκτός της καντίνας, όπως και το ψήσιμο κρεάτων και νωπών αλιευτικών προϊόντων μαγειρεμένων με κάθε τρόπο ετοιμασίας, είτε με χρήση συσκευών ηλεκτρικού ρεύματος ή φυσικού αερίου. Επιτρέπεται η χρήση μόνο συσκευών που χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο όπως και η πώληση μόνο πρωτογενών διατροφικών προϊόντων γης και βιομηχανοποιημένων τροφίμων, σε συσκευασία (π.χ. τσιπς πατάτες) ή σε σάντουιτς (π.χ. με ζαμπόν, τυρί κ.λπ) όλων προσυσκευασμένων, όπως και λουκάνικων και τηγανιτής πατάτας.

Επίσης προτείνεται να εξακολουθήσει η απαγόρευση χρήσης των τραπεζοκαθισμάτων, αλλά να επιτρέπεται η χρήση στρόγγυλων τραπεζιών διαμέτρου επιφάνειας τραπεζιού μέγιστο 0,80 μέτρου, στηριγμένων σε κυλινδρικές βάσεις, πλαστικές ή μεταλλικές ύψους το ελάχιστο 1,00 μ., με υποδοχή στη μέση για στήριξη ομπρέλας με συγκεκριμένες διαστάσεις. Κατά την πρόταση, επιτρέπονται μόνο τέσσερα τέτοια τραπέζια μέγιστο ανά καντίνα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν εμποδίσουν τη διέλευση των πεζών. Απαγορεύεται τέλος, η χρήση κάθε υλικού (νάυλον κ.λπ) με τη βοήθεια του οποίου δημιουργείται τεχνητά περίκλειστος χώρος πλησίον ή πέριξ της καντίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου