Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Κοτζιάς: Αποδεχόμαστε το "Μακεδονία" στο όνομα της FYROM, για ...το καλό της Ελλάδας

«Η συμφωνία με την ΠΓΔΜ συνήφθη όχι επειδή η....
φίλη χώρα επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ -κάτι το οποίο εμείς στηρίζουμε-, αλλά επειδή είναι προς το δικό μας εθνικό συμφέρον» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, στο Βερολίνο.

Ο Έλληνας υπουργός εξέφρασε μάλιστα την απορία του για το γεγονός ότι δεν κατέστη έως τώρα δυνατή η επίλυση της διαφοράς, καθώς υπήρχαν, όπως είπε, κατά το παρελθόν καλύτερες ευκαιρίες.

Ο κ. Κοτζιάς επανέλαβε ότι η εργασία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών έχει ολοκληρωθεί, εξηγώντας ότι τώρα συνεδριάζουν οι τεχνικές ομάδες και κατόπιν το θέμα θα παραπεμφθεί στους πρωθυπουργούς των δύο χωρών.

Από την πλευρά του ο κ. Μάας διευκρίνισε ότι η Γερμανία δεν έχει ανάμιξη στη διαδικασία επίλυσης της ονομασίας της ΠΓΔΜ, διευκρινίζοντας ότι «εκεί, όπου μας ζητήθηκε, επιδράσαμε προς τη μια ή την άλλη πλευρά παραγωγικά, εξισορροπητικά». Επανέλαβε ωστόσο ότι είναι αυτονόητο το ενδιαφέρον της Γερμανίας να επιλυθεί το χρονίζον ζήτημα. Πρόσθεσε ακόμη ότι η γερμανική κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τη σταθερότητα στην περιοχή των δυτικών Βαλκανίων και ότι θεωρεί σημαντικό να δοθεί ώθηση στην μεταρρυθμιστική διαδικασία, η οποία, όπως είπε, πρέπει να αποκτήσει βιώσιμο χαρακτήρα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Είδατε τι είναι η διπλωματική γλώσσα; Τον φόβο μην μπουν στα χωράφια τους οι Ρώσοι τον ονομάζουν "σταθερότητα" "μεταρρυθμιστική διαδικασία" κ.α.
Πώς βαφτίζουν οι δικοί μας τις συνεχείς ληστρικές επιδρομές στο πορτοφόλι μας και στους κόπους γενεών "μεταρρυθμίσεις";