Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Λοβέρδος: Ο Καμμένος θα φύγει από την κυβέρνηση αν....

"Ο κ. Καμμένος, ο συγκυβερνήτης θα φύγει, το έχει πει χίλιες φορές. Εκτός αν μου πείτε ότι ....
λέει ψέματα και θα λέει κοροϊδεύοντας τον κόσμο, ότι είναι κατά, αλλά θα πάει στο ΝΑΤΟ και τις Βρυξέλλες, να υπογράψει την έναρξη πορείας ένταξης στο ΝΑΤΟ της πΓΔΜ, αλλά δε νομίζω ότι θα το κάνει" δήλωσε αναφορικά με τις εξελίξεις στο Σκοπιανό και τη στάση του Πάνου Καμμένου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗ.ΣΥ., Ανδρέας Λοβέρδος στον FOCUS 103,6.



"Επειδή ο υπουργός Άμυνας, εξέφρασε τη διαφωνία του και πριν από 2-3 μέρες, δεν θεωρώ ότι μπορεί να παραμείνει και να εκτελέσει την απόφαση."

Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για αποκλίσεις στην κυβερνητική γραμμή για το Σκοπιανό, με αφορμή τη δήλωση Κοτζιά και τα non paper του Μαξίμου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "έχουμε έναν αισιόδοξο κι έναν άλλο με περίσκεψη. Από την άλλη πλευρά, ο κ. Ζάεφ είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τον Κοτζιά και βγαίνει ο Ιβανόφ, που δεν έχει μεν πολιτική αρμοδιότητα, αλλά μπορεί να πει ξεπερνώντας τα όρια των αρμοδιοτήτων του, ότι "δεν υπογράφω".
"Υπάρχουν κρίσιμες λεπτομέρειες, που όμως αφορούν το βασικό θέμα, τις οποίες δεν τις γνωρίζουμε, άρα νομιμοποιούμαι κι εγώ να πω, όπως και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, να πω, ότι αν δεν δω συμφωνία υπογεγραμμένη, δεν πρόκειται να σας πω τι είναι αυτό που θα κάνω."

Αναφορικά με την κατάσταση στην Ιταλία, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι "αν επιβεβαιωθούν οι εξελίξεις, αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει κανένα περιθώριο ελαστικότητας απέναντι στην Ελλάδα. Θα το πληρώσουμε αυτό... θα σκληρύνει η Ευρώπη."