Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Ζάεφ: Υπάρχει κατ' αρχήν συμφωνία με την Ελλάδα, Η "Μακεδονία" εντάσσεται στο ΝΑΤΟ

Μα, αν δεν βοηθούσε ένας αριστερός μια χώρα που κινδυνεύει να παραστρατήσει, να μπει στο ΝΑΤΟ, ποιός θα βοηθούσε; Υπάρχει πιο πιστός υπηρέτης του ΝΑΤΟ, απ΄αυτούς που κάποτε το ονόμαζαν "φονική μηχανή" και τώρα...

έγιναν τα γιουσουφάκια του και τρέχουν μέρα νύχτα για τα συμφέροντά του για να κρατήσουν τις καρεκλίτσες τους, αδιαφορώντας που τους λένε "κωλοτούμπες"; Βρε δεν πα΄ να μας λένε ό,τι θέλουν;
"Αφήστε τι λέγαμε πριν, τώρα που είδαμε τη γλύκα της καρέκλας, προσκυνάμε τον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό" .
Ακριβώς αυτός είναι ο ορισμός της "αριστεράς", που μας έκανε κεφάλι 40 χρόνια τώρα με τις μπούρδες της, τις οποίες ακούγαμε ...εκστασιασμένοι.

Θημηθείτε: ΣΥΡΙΖΑ: Το ΝΑΤΟ είναι φονική μηχανή, τα Σκόπια είναι Μακεδονία

Για κατ' αρχήν συμφωνία με την Ελλάδα όσον αφορά το Σκοπιανό έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπάρχει συμφωνία στο όνομα «Βόρεια Μακεδονία» προσθέτοντας ότι σήμερα θα συνομιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Οδεύουμε προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, επιλύουμε διαφορές, ισχυροποιούμε την ταυτότητά μας. Η κυβέρνηση συνεχίζει τις συνομιλίες με την Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη τύπου με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την άνοδο του στην εξουσία.

»Ποτέ άλλοτε δεν βρεθήκαμε τόσο κοντά στη λύση και η φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες και τους δύο λαούς ποτέ δεν ήταν ισχυρότερη. Επιβεβαιώσαμε τη "Μακεδονική" γλώσσα, επιβεβαιώσαμε την ταυτότητά μας. Το θέμα δεν είναι εύκολο αλλά η "Μακεδονία" θέλει ηγέτες προκειμένου να προχωρήσει, όχι κούφιες λέξεις» πρόσθεσε ο κ. Ζάεφ.

Όπως προανήγγειλε θα υπάρξει δημοψήφισμα για το θέμα του ονόματος στο οποίο οι πολίτες θα έχουν τον τελευταίο λόγο αφού πρώτα η συμφωνία θα περάσει από τη Βουλή της πΓΔΜ με πλειοψηφία 61 βουλευτών.

«Αληθινοί πατριώτες είναι αυτοί που εξασφαλίζουν το μέλλον των "Μακεδόνων". Η "Μακεδονία" εντάσσεται στο ΝΑΤΟ και επιλύουμε μια διαφορά 25 ετών που έχει παρασύρει προς τα κάτω τη χώρα» συνέχισε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.

Ο Ζόραν Ζάεφ ανακοίνωσε, τέλος, ότι μετά την επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα θα συγκαλέσει νέο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών καθώς και ότι τον πρόεδρο Ιβανόφ θα ενημερώσει ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νικολά Ντιμιτρόφ.