Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Εγκρίθηκε (φυσικά) με 161 «ναι» η διάταξη για αναδοχή και από ομόφυλα ζευγάρια

ωραίο το φόρεμά σου Jason Αντιγόνη !
Δεν γράψαμε ούτε λέξη τόσες μέρες για το ν/σ, παρά το γεγονός ότι ήταν πιασάρικο θέμα, για τον απλούστατο λόγο, ότι ....
είναι απολύτως βαρετό για κάτι που ξέρεις ότι νομοτελειακά θα ψηφιστεί, αφού είναι στις προτεραιότητες της Νέας Τάξης, που ακριβώς για αυτό εφεύρεσε και χρηματοδοτεί τα "αριστερά" κόμματα. Για αυτό άλλωστε και δεν κλήθηκε ακόμη (!) στο Brookings ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν θα μπορούσε να περάσει τόσες αμερικανιές όσο μια "αριστερή" κυβέρνηση. Μόνον οι αριστεροί μπορούν να περνάνε θέματα, που αν πήγαιναν σε δημοψήφισμα, θα έπαιρναν το πολύ 2% ! Μόνο η αριστερά μπορεί να περνάει τόσο άνετα, τόσα νομοθετήματα ενάντια στην κοινή γνώμη.

Το καλό για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ως "αριστερό" κόμμα, είναι πολύ χρήσιμο στη νέα τάξη, για να περνάει τα θέματα που την "καίνε", οπότε τον γιγάντωσαν,
το κακό είναι ότι νομοθέτησε όλες τις επιθυμίες της ελίτ (ή αλίτ αν θέλετε), οπότε αρχίζει πλέον να είναι άχρηστος στη νέα τάξη !
Να το προσέξουν αυτό οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ γιατί βιάστηκαν να τα δώσουν όλα στο αφεντικό, οπότε πλέον γιατί να τους στηρίζει η νέα τάξη; Τη δουλειά την έκαναν!
...Α, έμειναν μερικά "ψιλά" ακόμη από την ατζέντα της ελίτ των τραπεζιτών να υπηρετήσει το τσουλάκι των ΗΠΑ: υπάρχουν ακόμη εικόνες του Χριστού στα δικαστήρια; Ε, να ένα ακόμη πεδίο για να αποδείξει η αριστερά, πόσο πρόθυμη είναι να υπηρετήσει την ατζένα της αμερικανόδουλης αλίτ!
Α, έμεινε και το όνομα "Μακεδονία". Αν το δώσουν κι αυτό, τελειώνει η αποστολή τους. Μετά, γιατί να σας χαϊδεύουν οι Αμερικανοί, φίλοι μας αριστεροί; Θα σας πετάξουν σαν στυμμένες λεμονόκουπες. Οπότε, μην τα δίνετε όλα. Αφήστε και κάτι στη μέση, για να έχουν λόγο να σας ξαναβγάλουν.

Ας μιλήσουμε σοβαρά όμως κι ας μείνουμε στην ουσία: η νέα νομοθετική ρύθμιση, για την οποία έγινε ΤΕΛΕΙΩΣ τζάμπα, τόσος ντόρος, δεν έχει κανένα πρακτικό αντίκρυσμα. Παρά το γεγονός ότι αποδόθηκε το δικαίωμα στην τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, στην πράξη, δεν θα υπάρξουν πάνω από 2-3 υιοθεσίες την επόμενη ΔΕΚΑΕΤΙΑ. Το θέμα είναι καθαρά θεωρητικό και αυτοί που το πέρασαν, το πέρασαν για να δείξουν ότι είναι πρόθυμοι. Την τελική λύση δεν θα τη δώσει ο νόμος, αλλά η φύση. Θα αποδειχθεί με τον καιρό αν είναι σωστό ή λάθος. Θα φανεί η αναγκαιότητα της ρύθμισης, όταν μεγαλώσει το πρώτο υιοθετημένο από gay γονείς, παιδί και θα έρθει το ομόφυλο ζευγάρι αντιμέτωπο με την πραγματικότητα. Άλλο η "νομοθετική δυνατότητα" στα χαρτιά, άλλο η πράξη. Πώς νομίζεται ότι θα αντιδράσουν τα υιοθετημένα όταν κατανοήσουν τι συνέβη στη ζωή τους;
Δεν χρειάζεται φανατισμός, υποκρισία και ιδεοληψίες.



Υπέρ της επίμαχης διάταξης τάχθηκε η πλειονότητα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, ενώ καταψήφισαν οι περισσότεροι βουλευτές των ΑΝΕΛ και της Ν.Δ. Επίσης, τη διάταξη καταψήφισαν το σύνολο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, του ΚΚΕ και της Ένωσης Κεντρώων.

Οι αλλαγές στις οποίες προχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, έπεισαν ορισμένους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν εκφράσει διαφωνίες. Όμως, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις -και ενώ αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας- ορισμένοι βουλευτές, όπως ο Μάρκος Μπόλαρης, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης και η Γεωργία Γεννιά, επέμειναν στην καταψήφιση της διάταξης.

Στους ΑΝΕΛ, οι οποίοι τάχθηκαν κατά της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια, καταγράφηκε διαφοροποίηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο οποίος είχε δηλώσει από την Τρίτη πως θα υπερψηφίσει την επίμαχη διάταξη. Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνου Κατσίκη, ο οποίος την Τρίτη έκανε λόγο για «λογική παράνοιας» και για «σεξουαλικά παρεκτρεπομένους», από το βήμα της Βουλής.

Διαφοροποιήσεις -πάντα εν αναμονή των επίσημων αποτελεσμάτων- παρουσιάστηκαν και στη Ν.Δ. (ανάμεσά τους η Ντόρα Μπακογιάννη, η Όλγα Κεφαλογιάννη και η Κατερίνα Μάρκου, οι οποίες είχαν προαναγγείλει πως θα υπερψηφίσουν τη συγκεκριμένη διάταξη), αλλά και στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, η οποία στήριξε το άρθρο, με κάποιους βουλευτές του κόμματος να επιμένουν στις επιφυλάξεις τους μέχρι την τελευταία στιγμή (ανάμεσά τους οι Ανδρέας Λοβέρδος και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος).

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για την υιοθεσία και αναδοχή

Λίγο νωρίτερα, ψηφίστηκε επί της αρχής με μεγάλη πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τα «μέτρα για την προώθηση του θεσμού της υιοθεσίας και αναδοχής».

Υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ν.Δ., ΔΗΣΥ και Ποτάμι, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών». Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων καταψήφισαν.

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «βαθιά συντηρητικό» τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη και επέκρινε όσους αντιτίθενται στο άρθρο που δίνει τη δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για «μεγάλη κοινωνική τομή» εκφράζοντας την απορία «γιατί όλες αυτές τις ημέρες δεν συζητάμε στη δημόσια σφαίρα για την ουσία του ν/σ, αλλά για μία λεπτομέρειά του που αφορά τον σεξουαλικό προσανατολισμό των υποψήφιων προς αναδοχή γονέων».

Όπως ανέφερε, το πρώτο πράγμα που έρχεται να λύσει το νομοσχέδιο είναι ότι «τα παιδιά που βρίσκονται σε ιδρύματα παύουν να είναι αόρατα από την Πολιτεία». «Είναι θλιβερό το γεγονός ότι η Πολιτεία αδυνατούσε να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των παιδιών που φιλοξενούνται σε ιδρύματα» παρατήρησε, σημειώνοντας ότι με το ν/σ δημιουργείται ένας ηλεκτρονικός φάκελος με τα στοιχεία του κάθε παιδιού «για να γνωρίζουμε πόσα και ποια είναι αυτά τα παιδιά, που αναζητούν οικογένεια με αυτονόητο στόχο: κανένα παιδί στο περιθώριο - κανένα παιδί σε ίδρυμα».

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σχολίασε πως «το ποιος είναι φιλελεύθερος και προοδευτικός και ποιος ιδεοληπτικός και λαϊκιστής το έχουν πια καταλάβει πολύ καλά οι πολίτες και θα φανεί σύντομα στις κάλπες».

Σημείωσε επίσης ότι τοποθετήθηκε υπεύθυνα επί του νομοσχεδίου «με γνώμονα πρωτίστως τo συμφέρoν των παιδιών και τη σημερινή πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας από την οποία έχει πάρει διαζύγιο ο κ. Τσίπρας».

«Το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας επιλέγει την οξύτητα και την πόλωση ακόμη και για ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό θέμα για το οποίο η Νέα Δημοκρατία δεν έθεσε καν ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, απλά αποδεικνύει τον πανικό της απερχόμενης Κυβέρνησής του», κατέληξε η Πειραιώς.

«Παλέψαμε, αλλάξαμε τη ρύθμιση, προστατεύουμε το παιδί», ανέφερε από την πλευρά της η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

«Τώρα είναι πραγματικά προοδευτικό», πρόσθεσε η κ. Γεννηματά σε ανάρτησή της στο Twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου