Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Δεν γίνεται εντός των Ναών να γίνεται εμπόριο.......

Έτυχε προχθές να πάω σε βάπτιση στον Ι Ν Αγίου Φωτίου [ποσειδώνιο]

Είδα κατι το οποίο με ενόχλησε και που έχω παρατηρήσει ιδίως σε νεόχτιστες εκκλησίες και στην Ζωοδόχου Πηγή στους Αμπελόκηπους και σε άλλους ναούς.
Στους περισσότερους υπάρχουν εκτός ναού η χώρια κτίρια η χώρος πού δεν έχει επαφή [με τοίχο] με τον κυρίως Ναό όπου πωλούν βιβλία καρβουνάκια και άλλα είδη
Με ενόχλησε γιατί την ώρα πού ο ιερέας ψάλλει η διαβάζει το ευαγγέλιο δεν γίνεται εντός του Ναού να γίνεται συναλλαγή με χρήμτα αγορά προιόντων γενικά εμπόριο
Ενοχλήθηκα ώς χριστιανός και απευθύνθηκα στην αδερφή μου πού είναι επίτροπος σε άλλο ναό λέγοντάς την με κάτι τέτοια οι άθεοι οι άπιστοι βγαίνουν και απο πάνω.
Εντός του Ναού στον χώρο που εκκλησιάζομαι δεν γίνεται να γίνεται εμπόριο
Ακόμη και στον Αγ Δημήτριο υπάρχει χωριστός χώρος με πόρτα τουλάχιστον πού δεν ειναι σε κοινή θέα η συναλλαγή και εντός του Ναού.
Δυστυχώς οι μητροπολίτες πρέπει να το δούν με περισσότερη προσοχή όπως και οι ιερείς μας.
Άσχημη εικόνα.....................

Ο Χριστός φέρθηκε με ανδρεία και αυστηρότητα στους εμπόρους, τους κολλυβιστές και τους κερματιστές, για το εμπόριο που έκαναν στο ιερό του ναού, διότι ήταν εμπόριο ανομίας και ασέβειας και προσέβαλλε τον οίκο του Πατρός του. Μετέβαλαν το ναό σε σε οίκο εμπορίου.

ANΑΓΝΩΣΤΗΣ