Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Προβληματίζει η αδιαφορία για το νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης

Ερώτηση για το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Παπαγεωργίου .....
της Θεσσαλονίκης, αφού, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις τόσο των εργαζομένων όσο και τη διοίκησης, δεν έχει συμπεριληφθεί και σε καμία από τις τελευταίες προκηρύξεις για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, κατέθεσε η ανεξάρτητη βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου προς τον Υπουργό Υγείας.

Όπως επισημαίνει το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου σε πρόσφατο δελτίο τύπου, αλλά και στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, που επικαλείται η βουλευτής, περισσότερες από 292 οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων (154 εκ των οποίων είναι κενωθείσες), πλην των ιατρικών, παραμένουν κενές, με αποτέλεσμα 8 από τις 20 κλίνες της γενικής ΜΕΘ, μία επιπλέον πτέρυγα ΜΕΘ με αρχικό σχεδιασμό για τη λειτουργία Μονάδας Εγκαυμάτων, και 2 από τις 14 χειρουργικές αίθουσες να αδυνατούν να στελεχωθούν.

«Η συστηματική αδιαφορία που δείχνει η κυβέρνηση για ένα νοσοκομείο όπως το Παπαγεωργίου, σύγχρονο και με τεράστια προσφορά στους ασθενείς όχι μόνο της Θεσσαλονίκης αλλά ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας, προβληματίζει έντονα, σε σημείο που να δίνεται η εντύπωση ότι αιτία της αδιαφορίας αυτής είναι το ιδιαίτερο νομικό του καθεστώς» τονίζει η κ. Μάρκου.

Ρωτά τον Υπουργό Υγείας αν προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη των απαραίτητων τεκμηριωμένα θέσεων για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, ώστε να βελτιωθούν τόσο οι εργασιακές συνθήκες των ήδη εργαζομένων όσο και το επίπεδο των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται στους ασθενείς της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.