Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Σοβαρευτείτε, δεν υπάρχει αράχνη - δολοφόνος στην Ελλάδα

Είπαμε ρε παιδιά, ότι είναι ένα ακόμη clickbait (άρθρο δόλωμα για να τσιμπήσουν κλικς τα παπαροσάιτς και....
δυστυχώς, με ευθύνη σας, υμών των αναγνωστών, τσιμπάνε εκατομμύρια κλικς με τέτοιες μαλακίες, μέσω facebook κυρίως, όπου ο καθένας κάνει κλικ σε κάθε παπαριά που βλέπει στον τοίχο του. Όσο πιο φανταχτερή η παπαριά, τόσο περισσότερα κλικ παίρνει και δίνει κίνητρο σε μας τους "παραγωγούς ειδήσεων", να γράφουμε τέτοιες μπούρδες )


Ιδού και η επίσημη ανακοίνωση

Ανακοίνωση σχετικά με τα ψευδή δημοσιεύματα για αράχνη - δολοφόνο στην Ελλάδα.
12/7/2017

Από πέρσι έχει αρχίσει μια τρομολαγνεία από διάφορους ενημερωτικούς ιστότοπους και blogs (όπου έπειτα παίρνουν και αντιγράφουν και οι εφημερίδες αυτά τα δημοσιεύματα) με δημοσιεύματα για να μιλάνε για επικίνδυνη αράχνη-δολοφόνο, εννοώντας την camel spider.

Σαφώς χωρίς να έχουν κάνει την δημοσιογραφική τους έρευνα, αφού στην αράχνη που αναφέρονται είναι η camel spider (Galeodes arabs). Παρ' ότι όλους τους μύθους που την περιτριγυρίζουν (ότι τρώει στομάχια καμήλων, κοιμισμένους ανθρώπους ή ότι είναι σε μισό μέγεθος ανθρώπου), δεν παύει να είναι υπέροχη θηρευτής και δεν είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο.

Στην Ελλάδα έχουμε κάποια γαλεώδη (που κοινώς μερικές φορές αναφέρονται σαν camel spiders, wind scorpions ή sun spiders), τα οποία είναι κοινά είδη από την αρχαιότητα, με το πιο κοινό την μαρμάγκα τη μυρμηγκάνα (Galeodes graecus) . Ανήκουν στην ομοταξία των αραχνιδίων και είναι εντελώς ακίνδυνα για τον άνθρωπο, δεν έχουν αδένες δηλητηρίου και το δάγκωμα τους θεωρείται εξαιρετικά δυνατό και επώδυνο.

Είναι νυχτόβια σαρκοφάγα και τρέφονται με άλλα έντομα, και αν επιτρέπει το μέγεθός τους ακόμη και με μικρά τρωκτικά.


Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας

http://www.biodiversitygr.org/blog/anakoinosi-sxetika-me-ta-pseydi-dimosieymata-gia-araxni-dolofono-stin-ellada

και τώρα διαβάστε και κανένα σοβαρό άρθρο εδώ

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.