Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

Παίρνει τα πάνω του ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο, με σχέδιο για "δίκαιη ανάπτυξη"

Συνεδριάζει την Τετάρτη (19 Ιουλίου) το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Η συνεδρίαση θα ....
πραγματοποιηθεί στις 10:30 στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων.
Την Τετάρτη, στις 17:00, θα συνεδριάσει επίσης η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.
Σήμερα Τρίτη συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, στο τέλος της εβδομάδας.
Π.Σ. ΣΥΡΙΖΑ: Στο επίκεντρο ο σχεδιασμός για «δίκαιη ανάπτυξη»
Συζήτηση για την υλοποίηση των βασικών αξόνων της πολιτικής της κυβέρνησης διεξήχθη κατά την τετράωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, την Τρίτη.
Σύμφωνα με κομματικές πηγές, η πορεία της κυβέρνησης από εδώ και πέρα ουσιαστικά εκτείνεται σε δύο στάδια:
έως τον Αύγουστο του 2018 οπότε και ολοκληρώνεται το τρίτο πρόγραμμα,
από εκεί και πέρα, έως την εκπνοή της 4ετίας.
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η χώρα και η κυβέρνηση έχοντας απελευθερωθεί από το κομμάτι της διαπραγμάτευσης, έχει περάσει σε φάση εστίασης στη «δίκαιη» ανάπτυξη, τις κοινωνικές παρεμβάσεις, την ανάπτυξη της κοινωνικής προστασίας, τις αναγκαίες θεσμικές τομές.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκε το σχέδιο που θα εισηγηθεί το Πολιτικό Συμβούλιο στην Πολιτική Γραμματεία η οποία συνεδριάζει το απόγευμα της Τετάρτης, εν όψει της Κεντρικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (θα γίνει εισήγηση από τον κ. Τσίπρα) και το Σάββατο (θα γίνουν εισηγήσεις των μελών της Κ.Ε.).
Σύμφωνα με κομματικές πηγές, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της έκδοσης ομολόγου, η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, βλέπει τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων και θα αποφασίσει την κατάλληλη στιγμή.

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.