Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Πολάκης σε Μητσοτάκη: "Χυδαίος είσαι εσύ, που ......"

«Έχουμε διαφορετική κλίμακα αξιών» δήλωσε....
στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη και απαντώντας του για τον χαρακτηριστμό «θεσμικά χυδαίος» που χρησιμοποίησε για το πρόσωπό του.

Όπως είπε ο κ. Πολάκης, με βάση αυτή την κλίμακα αξιών, ο ίδιος θεωρεί «θεσμική χυδαιότητα» το να μην έχεις φέρει την επόμενη ημέρα των αποκαλύψεων, το πόθεν έσχες σου και αυτό της συζύγου σου, «η οποία έχει εμφανίσει μεγάλη αύξηση περιουσιακών στοιχείων και αγορές, μέσω δανεισμού».

Ακόμη ανέφερε πως είναι θεσμικά ανάρμοστο και χυδαίο, να υπάρχει δάνειο σε εφημερίδα ιδιοκτησίας σου, που να μην έχεις πληρώσει σε μια δεκαετία, κι όταν αυτό αποκαλύπτεται να κάνεις ρύθμιση ώστε τα τρία τέταρτα του δανείου να πληρωθούν στην τελευταία δόση.

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σχολίασε ότι είναι «θεσμικά χυδαίο» να έχει νοσηλευτεί όλη η οικογένεια στο «Ερρίκος Ντυνάν» να μην έχεις πληρώσει τίποτα ή ελάχιστα και να έχει πάρει επίσης την διαφημιστική προβολή του Ερυθρού Σταυρού, συγγενικό σου πρόσωπο και να χρεώνεις την Εφορία με 30 εκατ. ευρώ, γι' αυτούς που νοσηλεύτηκαν την περίοδο 2012-2014».

Τέλος, χαρακτήρισε «θεσμικά ανάρμοστο» το να επιχαίρει ένα κόμμα για απόφαση του ΣτΕ, που απαλλάσσει τις λίστες με τους φοροφυγάδες, καταπατώντας κάθε έννοια κοινού περί δικαίου αισθήματος.

Ταύτιση Τσίπρα με Πολάκη

Ευθυγραμμισμένος απολύτως με τον Παύλο Πολάκη εμφανίστηκε στην δευτερολογία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, λαμβάνοντας τον λόγο περίπου 10 λεπτά μετά τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

«Θεσμική χυδαιότητα» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη «είναι τα θαλασσοδάνεια που έπαιρναν οι επιχειρηματίες φίλοι σας και εκδότες για να λιβανίζουν την κυβέρνησή σας, με αέρα μάλιστα όπως παραδέχθηκαν στη Βουλή».

Και συνέχισε ο κ. Τσίπρας, «Θεσμική χυδαιότητα είναι να χαρίζεις το Ερρίκος Ντυνάν σε ιδιώτες, να δουλεύουν εκεί συγγενικά σου πρόσωπα με αργομισθίες και να παίρνει δάνεια προσωπικά δανεικά και αγύριστα, θεσμική χυδαιότητα είναι να μετατρέπεις μια παράταξη ή το κόμμα σου σε βραχίονα επιχειρηματικών συμφερόντων».

«Θεσμική χυδαιότητα είναι η συνέντευξή σας στο politico όπου ξεπλύνατε τη Χρυσή Αυγή και δηλώσατε ότι η βία στην Ελλάδα αφορά μόνο την Αριστερά. Αυτό είναι θεσμική χυδαιότητα» κατέληξε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κινούμενος στην ίδια γραμμή με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.


Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.