Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Πεντακάθαρη η θάλασσα σε Περαία, Αγγελοχώρι, Μηχανιώνα

Και νέες μικροβιολογικές μετρήσεις καταδεικνύουν την καταλληλότητα για ....
κολύμβηση των νερών του Θερμαϊκού. Ουδείς λόγος ανησυχίας συντρέχει.


Έπειτα και από νεότερες μετρήσεις και ελέγχους, χημικούς και μικροβιολογικούς, που διενεργήθηκαν στις 8 Ιουλίου 2017, διαπιστώθηκε ότι τα νερά της θαλάσσιας περιοχής Περαίας, Αγγελοχωρίου, Μηχανιώνας κ.ά., που άλλωστε έχουν βραβευθεί κι εφέτος με 4 γαλάζιες σημαίες, είναι εξαιρετικής ποιότητας χωρίς κανένα κίνδυνο για τους λουόμενους.
Συγκεκριμένα, από μικροβιολογικές μετρήσεις που έγιναν στην Περαία διαπιστώθηκε ότι τα νερά έχουν τον ελαχιστότατο αριθμό μικροβίων 14 (με όριο τα 250), και εντερόκοκκους 6 (με όριο 100), δηλαδή μηδαμινές ποσότητες, ενώ οι μετρήσεις που έγιναν στο Αγγελοχώρι (τοποθεσία ‘’Τουρμπαλί’’) κατέδειξαν αντίστοιχα ένα (1) μικρόβιο και κανένα (0) εντερόκοκκο.
Ο Δήμος Θερμαϊκού υπεύθυνα διαβεβαιώνει για άλλη μια φορά τους λουόμενους στις παραλίες μας ότι τα νερά είναι απολύτως κατάλληλα για κολύμβηση και ουδείς λόγος ανησυχίας για την υγεία τους συντρέχει.


Περαία, 13 Ιουλίου 2017


Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.